Bestrijding

Bestrijding van ongedierte geschied door een professional met de juiste certificering en ruime ervaring. Bestrijden van ongedierte is in veel gevallen maatwerk met de juiste bestrijdingsmiddelen [biociden]. Wij maken zo min mogelijk gebruik van biociden door een plan van aanpak te maken, met als laatste redmiddel het inzetten van bestrijdingsmiddelen. Soms is het inzetten van bestrijdingsmiddelen noodzakelijk, maar dit zal beperkt en gericht ingezet worden om zo snel mogelijk weer terug te gaan op detectie middelen indien de plaag bestreden is.

De bestrijdingsmiddelen die ingezet worden zijn allemaal voorzien van een Nederlandse toelating, goedgekeurd door het college voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden [ctgb] Onze bestrijder is in het bezit van het diploma bestrijding technicus en wordt continu bijgeschoold om op de hoogte te blijven van de nieuwste bestrijdingtechnieken en richtlijnen, tevens in het bezit van een vca certificering.

Bestrijding op basis van niet vergiftigd lokaas is een van de mogelijkheden. Dit geschied zonder biociden en met mechanische vallen en lokstoffen. Dit is ideaal in een omgeving waar biociden niet gewenst of toegelaten zijn en ook voor een omgeving die zeer vochtig is. Soms zijn preventieve maatregelen voldoende om een ongedierte plaag te doen verdwijnen. Door de bron weg te nemen of op te lossen zijn bestrijdingsmiddelen vaak niet nodig.