Kakkerlakken bestrijden

Duitse kakkerlak bestrijden

Kakkerlakken zijn in feite kruipende gezondheidsrisico’s. Ze dragen allerlei ziekteverwekkers op zich, zoals bijvoorbeeld salmonella, dysenterie en tyfus en ook hun uitwerpselen kunnen eczeem of astma veroorzaken. Daarom helpen wij met het bestrijden van de Duitse kakkerlak.

 

Daarnaast verspreiden kakkerlakken een vieze geur vanuit hun rugklier en laten ze die achter op de oppervlakken waar ze mee in aanraking komen.

Om u zo goed mogelijk te voorzien van de juiste informatie hebben wij een artikel gemaakt met alle belangrijke informatie die u nodig heeft.

 

Laten wij beginnen!

Het probleem van kakkerlakken
De kakkerlak: bijna onverwoestbaar
Aanwezigheid van kakkerlakken herkennen
Hoe komen de kakkerlakken in de ruimtes
Zelf doen of uitbesteden?
Kakkerlakken bestrijden met verschillende technieken
Protect Pest Control Inschakelen

 

Maak kennis met Niels.

Ik ben Niels en zou u graag

verder willen helpen.

Wilt u in contact komen?

 
 Plan een afspraak
 
 Maak een belafspraak
 
 Bel: 085 040 8066
 

Daag Niels en het team uit.

 

   

  Het probleem van kakkerlakken

  Kakkerlakken zijn vaak in keukens te vinden, waar ze het werkblad en de omgeving vervuilen. Meer dan een broodkruimel of druppel jus heeft een kakkerlak vaak niet nodig. Bij direct contact met voedsel dient u dit vrijwel altijd weg te gooien, vanwege gevaar van besmetting. Kakkerlakken hebben drie manieren voor het verspreiden van ziekteverwekkers; door hun uitwerpselen, de vervelling en het speeksel.

   

  De ziekten die zij kunnen verspreiden zijn behoorlijk gevaarlijk, denkt u aan; salmonella, dysenterie, tyfus, tuberculose en hepatitis. Daarnaast kan besmet voedsel zorgen voor parasitaire aandoeningen, schimmelinfecties en maag- en darmontstekingen bij mens en dier.

   

  Men denkt bij kakkerlakken vaak direct aan slechte hygiëne en dit is ook vaak het geval, maar zeker niet in alle gevallen. In bijvoorbeeld appartementencomplexen is het makkelijk voor de dieren om zich te verspreiden naar de andere appartementen op zoek naar voedsel. Kakkerlakken planten zich razendsnel voort en voordat u weet krioelt het appartementencomplex van dit ongedierte.

   

  Dit is vaak erg vervelend voor mensen, omdat ze zich soms schamen of angstig worden van de wegschietende beestjes. Protect Pest Control ziet dit regelmatig gebeuren en kan u op een veilige en effectieve manier helpen om van de kakkerlakken af te komen. Zo bestrijden wij de Duitse kakkerlak op de beste manier.

  De kakkerlak: bijna onverwoestbaar

  Duitse Kakkerlak

  De Duitse kakkerlak (Blattela germanica) komt in Nederland het meeste voor. Hij is bruin met twee zwarte strepen en ongeveer 1,5 centimeter lang. De vleugels zijn even lang als het achterlijf. Ze leven gemiddeld ongeveer een half jaar en vervellen tot 7 keer tijdens hun leven. Jaarlijks legt de Duitse kakkerlak ongeveer 7 eipakketjes, waar ongeveer 30 kakkerlakken in zitten. Het duurt tussen 2 en 5 weken voordat de eitjes uitkomen.

   

  De Duitse kakkerlak kan makkelijk een maand zonder voedsel overleven en eet in feite alles. Deze beestjes komen vooral voor op donkere en vochtige plaatsen en ontwikkelen zich erg goed bij hoge temperaturen(ongeveer 30 graden). Laat ons u nu helpen met het bestrijden van de Duitse kakkerlak.

  Oosterse kakkerlak

  De Oosterse kakkerlak (Blatta orientalis) is zwart of bruin van kleur en 2 tot 2,8 cm lang. Ze leven ongeveer 9 maanden. De eipakketjes van een Oosterse kakkerlak bevat de helft minder dan die van de Duitse. De eieren ontwikkelen zich ook trager, want het duurt ongeveer 6 maanden voordat het dier volwassen is. Ook deze soort houdt van een donkere, warme en vochtige omgeving. Bij verwarmingen en warmwaterleidingen kun je vaak hele groepen aantreffen. De Oosterse kakkerlak eet alles, maar is extra dol op zoet en zetmeelrijk voedsel. Als ze in aanraking komen met voedsel kunt u dit beter weggooien, vanwege de salmonellosen die deze soort met zich meedraagt.

  Amerikaanse kakkerlak

  De Amerikaanse kakkerlak (Periplaneta americana) is roodbruin met een glans op het schild en soms lichtgele vlekken op de vleugels. Het is een grote kakkerlakken soort van 2,7 tot 4,5 cm lang en leeft ook vrij lang; namelijk ruim een jaar.

   

  Indien u last heeft van een Amerikaanse kakkerlakkenplaag is het raadzaam om direct contact op te nemen met Protect Pest Control, aangezien deze soort zich razendsnel voortplant. Nog sneller dan de overige kakkerlakken! Ze produceren zo’n 20 tot 60 eipakketjes tijdens hun leven en per pakket zitten daar ongeveer 30 nimfen in. De ontwikkeling van de eitjes duurt tot 10 maanden bij deze grotere soort. Ze hebben een iets lagere temperatuur nodig om zich te ontwikkelen, want dit gaat al goed bij ongeveer 28 graden.

  Amerikaanse kakkerlak
  Oosterse kakkerlakken bestrijden
  Amerikaanse kakkerlak

  Aanwezigheid van kakkerlakken herkennen

  Lang voordat u één kakkerlak zult zien, wonen er waarschijnlijk al tientallen bij u in huis, omdat een kakkerlak zich uitstekend onzichtbaar kan maken. Zij houden zich overdag rustig en komen ‘s nachts tot leven, maar pas wanneer alle geluiden zijn verstomd. Hoe sneller u hun aanwezigheid opmerkt, hoe sneller Protect Pest Control voor u kan ingrijpen.

   

  Vanaf het moment dat u overdag kakkerlakken gaat zien is dat meestal indicatie dat u al te maken heeft met een plaag. De verstopplekken in huis zitten dan waarschijnlijk al vol met kakkerlakken, waardoor de overgeblevenen gaat wandelen en op zoek gaan naar nieuwe kieren en naden om in te verblijven.

   

  Kakkerlakken leggen pakketjes met meerdere eitjes in de omgeving van hun schuilplaatsen. Daarnaast vervellen ze een aantal keer tijdens hun leven en kunt u soms een doorzichtig vliesje vinden; dit is hun oude vervellingshuidje. Eipakketjes en vervelling vliesjes zijn een tweede indicatie voor een kakkerlakkenplaag.

   

  Een kenmerk van een kakkerlakkenplaag is het vinden van uitwerpselen in uw huis of bedrijfsruimte. Ze zijn erg klein en lijken op een restje gemalen koffie. Op muren lopen ze een beetje uit en u kunt ervan uitgaan dat er bij de vindplaatsen van uitwerpselen ook schuilplaatsen van kakkerlakken te vinden zijn. De voorraadkast en fruit zijn plekken waar kakkerlakken zich graag tegoed doen aan het eten van mensen. Ze vreten zich makkelijk een weg door verpakkingsmateriaal en karton heen, dus dat zal ze in feite nooit tegenhouden.

   

  Hoe groter de plaag, hoe erger de stank. Voor sommige mensen zelfs misselijkmakend, maar voor de kakkerlakken een manier van communicatie. De rugklier scheidt feromonen af en hierdoor weten kakkerlakken van elkaar wanneer ze klaar zijn voor voortplanting en kunnen ze elkaar herkennen. Mocht u de stank al ruiken dan is de kakkerlakkenplaag waarschijnlijk al vrij groot. Protect Pest Control zal al haar kennis en expertise inschakelen om de plaag op een veilige en milieuvriendelijke manier voor u te bestrijden.

  Duitse kakkerlak bestrijden, Insecten

  Hoe komen de kakkerlakken in de ruimtes?

  De truc om als soort al ruim 200 miljoen jaar te overleven is weten wat de beste schuilplaatsen zijn. Een kakkerlak kan al in een klein kiertje gaan zitten of ergens achter een verwarmingsbuis in de muur. Als het warm, donker en vochtig is hebben de kakkerlakken (ongeacht welke soort) hun ideale leefomgeving gevonden. Ze gaan ‘s nachts op zoek naar voedsel, laten onderweg vieze geuren achter en keren terug naar hun comfortabele schuilplaats.

   

  Apparaten die warmte produceren, machines, ovens en uiteraard de verwarming zijn goede plaatsen voor overleving voor een kakkerlak. Naast voedsel, waar de meeste soorten wel een maand zonder kunnen, moeten deze plaagdieren wel veel water drinken. Rioleringen en waterleidingen zijn daarom ook favoriete verstopplekken.

   

  Vanwege hun bijtgedrag kunnen kakkerlakken zich ook makkelijk in meubels verschansen. In bankstellen, stoelen of zelfs achter beeldjes en in decoratie met gaten.

   

  Protect Pest Control adviseert ook om na te gaan of er geen nesten in holle wanden of plafonds zitten. Ze kunnen achter behang gaan zitten of in bekleding of gordijnen waar een gaatje in zit.

  Zelf doen of uitbesteden?

  Protect Pest Control kan de kakkerlakkenplaag op een zeer betrouwbare manier bestrijden en u helpen met wering en preventie voor de toekomst. Een kakkerlakkenplaag onbehandeld laten is ten zeerste af te raden, omdat de dit tot in de duizenden kan lopen en de risico’s op het overdragen van ziektes dan niet meer voorkomen kunnen worden.
  Protect Pest Control is een professionele ongediertebestrijder er hanteert veilige en succesvolle manieren om de kakkerlakken te bestrijden. Zelf proberen om de plaag tegen te gaan is vaak onvoldoende, omdat u dan enkel de kakkerlakken zult bestrijden die zich laten vangen. De nesten die zich dan verbergen in de spouwmuren of verdiepingen dan blijven vaak onbehandeld. De plaag is dan nooit echt verdwenen.
  Neem nu contact op met Protect Pest Control voor het plannen van een afspraak op locatie of voor advies en meer informatie.

  Oosterse kakkerlak bestrijden, Insecten, Ongediertegids

  Kakkerlakken bestrijden met verschillende technieken

  Gel, omdat kakkerlakken in grote groepen in de keuken zitten en achter apparaten die warmte afgeven. Pleksgewijs opsporen met gel heeft dan meer zin omdat ze dit opeten en elkaar opeten. Alles blijft hierdoor centraal op 1 plek en voorkomt massaal vluchtgedrag bij deze dieren. Soms is een spuit of gasbehandeling beter. Op maat gemaakte oplossing. Zo bestrijden wij de Duitse kakkerlak op de beste manier.

  Protect Pest Control inschakelen

  Protect Pest Control biedt u een passende maatwerk oplossing na een afspraak op locatie, wanneer het u uitkomt. Zo helpen wij u op de beste manier uw Duitse kakkerlak te bestrijden. Wij hebben jarenlange ervaring als bestrijdingsbedrijf en zijn gecertificeerd. Daarnaast hanteren wij een milieubewuste manier van bestrijding. Protect Pest Control bespreekt met u het aantal behandelingen dat nodig is om het door u gewenste resultaat te bereiken en geeft u tevens advies voor preventie na de bestrijding.

   

  Contact (met Protect Pest Control)
  Inspectie en advies op locatie door Protect Pest Control
  Bestrijding door Protect Pest Control