Duiven verjagen

Duiven verjagen

In Nederland zijn duiven (Columbidae) misschien wel de meest voorkomende vogels. Daarom helpen wij u met de duiven verjagen. Er strijken dagelijks honderden neer op de Dam om gevoerd te worden door de vele toeristen die daar rondstruinen.Duiven kunnen water opzuigen met hun snaveltje en een mannetjesduif wordt ook wel ‘doffer’ genoemd.

Om u zo goed mogelijk te voorzien van de juiste informatie hebben wij een artikel gemaakt met alle belangrijke informatie die u nodig heeft.

Laten wij beginnen!

 

Maak kennis met Niels.

Ik ben Niels en zou u graag

verder willen helpen.

Wilt u in contact komen?

 
 Plan een afspraak
 
 Maak een belafspraak
 
 Bel: 085 040 8066
 

Daag Niels en het team uit.

 

   

  Het probleem van duiven

  Zoals bij de zware kraai, kauwen en meeuwen het geval is, mag ook de duif niet zomaar bestreden worden. We spreken daarom ook wel van duiven verjagen. Tegelijk met dat mooie beeld van honderden duiven op de Dam bestaat natuurlijk ook een harde realiteit: duivenpoep. De ontlasting van deze vogel heeft een bijzonder hoge zuurgraad die ervoor kan zorgen dat er schade ontstaat aan gebouwen of aan lak van auto’s. Dit is te vergelijken met de ammoniak in de urine van katten.

   

  De stadsduif heeft een voorkeur voor beton en steen om nesten te bouwen. Een duif heeft een ontzettend grote mestproductie van ongeveer 14 kilo per duif per jaar en hierdoor ontstaat snel vervuiling van de omgeving. Ook zorgt dit voor stank. Daarnaast kunnen veel mensen niet tegen het geluid van deze dieren, het constante gekoer. Net zoals bij ratten is een duif vrijwel altijd gastheer van een hele stoet parasieten: mijten, teken, vlooien, vogelwandluizen, veerluizen en ga zo maar door. Ook hun nest is een broedplaats van andere insecten zoals motten, vliegen, kevers, mijten, zilvervisjes en stofluizen.

   

  Deze nesten worden dikwijls op plaatsen gemaakt waar hemelwater lozingen zijn en verstoppen deze vervolgens. Los daarvan kunnen de uitwerpselen uw huis of bedrijfspand beschadigen en de omgeving vervuilen met hun ontlasting. Duiven kunnen door de parasieten die zij meedragen een risico vormen voor (jonge) kinderen, ouderen en huisdieren.

   

  Hoe voorkomt u deze overlast? Aangezien schieten en uithalen van duivennesten niet is toegestaan moeten we kijken naar de verschillende manieren waarop duiven verjaagd kunnen worden.

  De duif: een bijzonder dier door zijn oriëntatievermogen

  De meest voorkomende soort is de huisduif, een nakomeling van de verwilderde rotsduif. Dit zijn in de Tweede Wereldoorlog losgelaten postduiven die nooit meer terug zijn gekomen of ‘wedvluchtduiven’ die hun hok voorgoed hebben verlaten. De reden dat deze vogels enkel verjaagd mogen worden is vanwege deze door mensen ontstane domesticatie van vroeger.
  Verwilderde huisduiven hebben verschillende vormen, kleuren en tekeningen in hun vacht. Er worden op sommige bruiloften niet voor niks ‘tortelduifjes’ vrijgelaten; duiven blijven namelijk hun hele leven samen.

   

  Een duif broedt maximaal 2 eieren tot 20 dagen in een meestal niet erg zorgvuldig gebouwd nest. En dat ongeveer 8 keer per jaar. De jongen worden blind en donzig geboren en in de week hierna zullen de oogjes openen. Na anderhalve week krijgen ze veren en wordt deze nog gevoerd door de moeder. Binnen een maand is een duivenjong in staat om zelf te vliegen. Een duif kan wel tot 20 jaar worden, maar de gemiddelde leeftijd is zo’n 7 jaar.

   

  Duiven eten normaal gesproken zaden, jonge scheuten van planten en struiken of tafelafval zoals brood en aardappelen. Stadsduiven hebben zich echter aangepast aan een veel gevarieerder dieet, want zij eten ongeveer alles dat los en vast zit, ook achtergelaten junkfood of vlees uit een vuilnisbak.

  Zelf doen of uitbesteden?

  Het is vaak lastig voor een particulier om een effectieve manier van verjagen van duiven te vinden. Protect Pest Control kan met behulp van vangkooien zorgen dat de duiven weggevangen worden of netten, draden, vogelpinnen of optische gelbakjes plaatsen die duiven aanzien voor vuurbronnen. Ook wordt er soms schrikdraad ingezet. Wij kunnen aan de hand van uw persoonlijke situatie inschatten welke technieken geschikt zijn om in te zetten.

  Duiven verjagen

  Protect Pest Control inschakelen

  Protect Pest Control kan de duivenplaag op een zeer betrouwbare manier bestrijden en u helpen met wering en preventie voor de toekomst. Een duivenplaag onbehandeld laten is ten zeerste af te raden, omdat de duivenplaag uit de hand kan lopen en de risico’s op het overdragen van ziektes dan niet meer voorkomen kunnen worden.

   

  Protect Pest Control is een professionele ongediertebestrijder en hanteert veilige en succesvolle manieren om een duivenplaag te bestrijden.
  Neem nu contact op met Protect Pest Control voor het plannen van een afspraak op locatie of voor advies en meer informatie.

   

  Contact (met Protect Pest Control)

  Inspectie en advies op locatie door Protect Pest Control

  Bestrijding door Protect Pest Control