Franse veldwesp

Franse veldwespen bestrijden

Protect Pest Control merkt steeds vaker dat wij bij verwijdering van een wespennest op verzoek van een klant Franse veldwespen (Polistes dominula) aantreffen. Sinds een aantal jaar is er een toename van dit soort wesp en de meldingen zijn daardoor met 30% toegenomen. De Franse veldwesp komt niet op suiker en fruit af, maar leeft van andere plaaginsecten.

 

Maak kennis met Niels.

Ik ben Niels en zou u graag

verder willen helpen.

Wilt u in contact komen?

 
 Plan een afspraak
 
 Maak een belafspraak
 
 Bel: 085 040 8066
 

Daag Niels en het team uit.

 

   

  Het probleem van Franse veldwespen

  De toename van overlast door de Franse veldwesp zorgt voor meer angstgevoelens bij mensen. De Duitse wesp heeft de reputatie dat hij nog wel eens zijn angel gebruikt en omdat de twee veel op elkaar lijken worden deze twee soorten regelmatig met elkaar verward. Het is logisch dat men wespennesten graag verwijderd wil hebben om het risico op steken te voorkomen.

   

  De nesten van de Franse veldwesp zijn een stuk kleiner en in vergelijking met andere wespen is deze soort behoorlijk rustig. Ze komen niet op hapjes en drankjes af en de totale grootte van een nest beperkt zich tot tientallen veldwespen. Bij het benaderen van een nest van de Franse veldwesp zullen zij niet het klassieke agressieve gedrag vertonen van andere wespen. Wel willen wij u adviseren om zeer voorzichtig te zijn, ook in de omgeving van deze nesten, omdat ze in sommige gevallen wel kunnen steken.

  De Franse veldwesp: geen gewone wesp!

  De Franse veldwesp is dus een heel ander soort wesp, ook al hebben ze ongeveer dezelfde vorm en kleuren als andere wespen. Ze zijn zo’n 12 – 18 mm lang en kunnen het hele jaar gezien worden. Gewoonlijk liggen de nesten van wespen ver uit elkaar, maar deze soort vindt het prima om meerdere nesten naast elkaar te hebben, vaak onder dakpannen of op beschutte plaatsen. De Franse veldwesp heeft een slanker uiterlijk, ten opzichte van andere wespen, met oranje voelsprieten en een zwarte kleur met gele strepen. Mannetjes hebben een kromming in hun voelsprieten en groene ogen, terwijl vrouwtjes de kromming missen en zwarte ogen hebben. De meeste Franse veldwespen leiden een onopvallend bestaan door hun neiging om zich met hun eigen zaakjes te bemoeien, geen menselijk eten op te zoeken en niet direct te steken. Ze leven van insecten, zoals spinnen, bladluizen, eitjes en soms vlinders.

   

  In het voorjaar worden de nesten door de koningin gesticht. Hierbij werken twee of meer koninginnen aan één nest en daaruit volgt dat de meer dominante vrouwtjes wesp de koningin wordt en de meeste eitjes produceert. De overige koninginnen worden werksters en daarna komen er ook échte werksters uit die niet kunnen paren. Een ander verschil is dat een nest niet groter wordt dan 100 cellen en omdat er geen omhulsel wordt gemaakt kunt u de raten mooi zien. Dit kan er behoorlijk bijzonder uit komen te zien.

  Aanwezigheid van Franse veldwespen herkennen

  Zoals andere wespen zoekt deze soort beschutte plaatsen uit om een nest te bouwen. U kunt nesten aantreffen op open plekken, maar ook op hele afwijkende plaatsen zoals in een minicontainer of in een auto die niet veel wordt gebruikt en in de schuur staat. Deze soort gaat contact met mensen zoveel mogelijk uit de weg, dus het kan ook zijn dat u hun aanwezigheid niet direct opmerkt.

  Franse veldwesp

  Waar kunt u Franse veldwespen aantreffen?

  We vermoeden dat er door de temperatuurstijging een toename is van Franse veldwespen. Deze soort wesp is dol op warmte en zoekt daarom ook graag de zuidelijke kan van schuurtjes en daken uit wanneer ze een nest gaan bouwen. Ook kan de soort zich langzaam vanuit Frankrijk richting ons land verplaatsen, omdat ze zich aan het klimaat hebben kunnen aanpassen.

  Zelf doen of uitbesteden?

  Protect Pest Control adviseert u niet om deze nesten zelf te verwijderen, omdat het risico op steken dan toeneemt. Ook is de bestrijding van de Franse veldwesp vaak wat lastiger, omdat er meerdere ingangen zijn en nesten soms op de meest vreemde plekken gevonden worden.

   

  Protect Pest Control is vakbekwaam en beheerst alle technieken optimaal. Wij zorgen altijd voor een snelle, professionele en duurzame oplossing van uw wespenprobleem.

  Franse veldwesp

  Franse veldwespen bestrijden met verschillende technieken

  Het is verstandig om voor een langdurige en effectieve bestrijding contact op te nemen met een professionele ongediertebestrijding zoals Protect Pest Control.

   

  Protect Pest Control is vakbekwaam en beheerst alle technieken optimaal, waardoor ze bij bestrijding ook rekening kunnen houden met de leefwijze van elke soort wesp, maar ook met uw persoonlijke situatie. Wij zorgen altijd voor een snelle, professionele en duurzame oplossing van uw insecten probleem.

  Protect Pest Control inschakelen

  Protect Pest Control kan de wespenplaag op een zeer betrouwbare manier bestrijden en u helpen met wering en preventie voor de toekomst. Een wespenplaag die overlast veroorzaakt of in de omgeving van kinderen of ouderen onbehandeld laten is ten zeerste af te raden. Het gevaar van steken wordt dan immers vergroot.

   

  Protect Pest Control is een professionele ongediertebestrijder en hanteert veilige en succesvolle manieren om een wespenplaag te bestrijden.

   

  Neem nu contact op met Protect Pest Control voor het plannen van een afspraak op locatie of voor advies en meer informatie.

   

  Contact (met Protect Pest Control)

  Inspectie en advies op locatie door Protect Pest Control

  Bestrijding door Protect Pest Control