Gewone en Australische tapijtkevers bestrijden bestrijden

U kunt in hun leefomgeving of bedrijfsruimte last krijgen van verschillende soorten kevers. Een pelskever, rijstmeelkever, spekkever, piepschuimkever, broodkever, tabakskever, diefkever, gewone tapijtkever, Australische tapijtkever en ga zo maar door. In dit artikel bespreken we de gewone en Australische tapijtkever. En vertellen wij jou hoe wij de gewone en Australische tapijtkevers bestrijden.

Kevers (Coleoptera) behoren tot de gevleugelde insecten, maar verschillen omdat hun voorvleugels zijn getransformeerd naar harde schilden. Daaronder zitten nog achtervleugels, maar door de schilden worden deze goed beschermd. Wel zorgt dit schild ervoor dat de kever wat zwaarder en logger is, waardoor hij meestal minder snel kan vliegen dan vele andere insecten. Kevers komen overal ter wereld voor en kunnen in bijna alle weersomstandigheden leven. Het is dan ook de grootste groep van insecten die er bestaat.

Tijdens de larven fase kunnen de beestjes zich niet goed vooruit bewegen. Ze hebben nog geen vleugels en leven voornamelijk in de bodem. Het uiterlijk van een kever kan veel verschillen, maar ze zijn uiteindelijk altijd bolvormig met vrij korte antennes op hun kop.

Om u zo goed mogelijk te voorzien van de juiste informatie hebben wij een artikel gemaakt met alle belangrijke informatie die u nodig heeft.

 

Laten wij beginnen!

Tapijtkever

Het probleem van gewone & Australische tapijtkevers

Kevers vormen voornamelijk een groot probleem als zij nog larven zijn en zich een weg door bepaalde materialen eten. De larven kunnen gaten veroorzaken in hout of isolatiemateriaal en in sommige gevallen kan dit leiden tot bouwconstructies die niet meer solide zijn. Sommige larven kruipen ook in voedselvoorraden en besmetten het eten met bacteriën zodat er niets anders opzit dan dit helaas weg te gooien. Dit kan vooral in grotere hoeveelheden behoorlijk wat financiële schade opleveren, bijvoorbeeld wanneer dit in uw restaurant of voedselverwerkingsbedrijf plaatsvindt. Afhankelijk van het soort kever waar u last van heeft kan Protect Pest Control de larven en risicogebieden in kaart brengen, om vervolgens de meest effectieve bestrijding toe te passen.

De gewone & Australische tapijtkever: een ongewone eter

De museumkever of gewone tapijtkever (Anthrenus verbasci) is zo’n 1,8 – 3,2 mm lang, dof zwart van kleur met 3 onscherpe dwarsstrepen over zijn schild. Larven van de tapijtkever eten de meest onwaarschijnlijke dingen eten, zoals wol, leer, veren en bont. U kunt dan ook kostbare kledingstukken verliezen als ze zich daaraan tegoed doen. Deze soort kever wordt vaak in vogelnesten aangetroffen en kunnen zich door zeer kleine naden en kieren werken. Voor taxidermische bedrijven en musea zijn deze kevers zeer risicovol, omdat ze zich graag door opgezette dieren heen eten. Vrouwtjes leggen wel tot 3 generaties per jaar in vogelnestjes of wespennesten, gedroogd aas of wollen materialen.

 

De larven worden met dierlijke producten gevoed, maar de volwassen tapijtkevers kunnen buiten ook leven van nectar en stuifmeel van bloemen.
De Australische variant (Anthrenocerus australis) is donkerbruin of zwart en heeft 3 lichtgekleurde witte zigzag banden op zijn schild. Ze kunnen tot 3,4 mm lang worden en hebben qua leefwijze en voortplanting veel weg van de gewone tapijtkever.

Zelf doen of uitbesteden?

Protect Pest Control kan de keverplaag op een zeer betrouwbare manier bestrijden en u helpen met wering en preventie voor de toekomst. Een keverplaag onbehandeld laten is ten zeerste af te raden, omdat er aanzienlijke schade kan ontstaan.
Protect Pest Control is een professionele ongediertebestrijder er hanteert veilige en succesvolle manieren om de verschillende soorten kevers te bestrijden. Hieronder kunt u meer lezen over verschillende manieren van bestrijden bij elke soort kever die u kunt aantreffen.

Gewone & Australische tapijtkevers bestrijden met verschillende technieken

Beide soorten tapijtkevers kunnen bestreden worden met een naden- en kierenbehandeling en indien er wespennesten of vogelnesten aanwezig zijn kunnen wij deze voor u verwijderen. Daarnaast is het soms effectief om ook de wanden van kledingkasten en de kleding zelf op verschillende manieren te laten behandelen.

Protect Pest Control inschakelen

Protect Pest Control biedt u een passende maatwerk oplossing na een afspraak op locatie, wanneer het u uitkomt. Wij hebben jarenlange ervaring als bestrijdingsbedrijf en zijn gecertificeerd. Daarnaast hanteren wij een milieubewuste manier van bestrijding. Protect Pest Control bespreekt met u het aantal behandelingen dat nodig is om het door u gewenste resultaat te bereiken en geeft u tevens advies voor preventie na de bestrijding.

 

Contact (met Protect Pest Control)

Inspectie en advies op locatie door Protect Pest Control

Bestrijding door Protect Pest Control