Gewone en grote houtwormkevers bestrijden

Houtwormen zijn in tegenstelling tot wat de meeste mensen denken geen wormen, maar kevers. De houtworm heet officieel houtwormkever. Er bestaan twee varianten de gewone houtwormkever en de grote houtwormkever (ook wel bonte knaagkever genoemd). Wij bestrijden op de beste manier de gewone en grote houtwormkevers.

Om u zo goed mogelijk te voorzien van de juiste informatie die u nodig heeft. Hebben wij een artikel gemaakt met alle belangrijke informatie.

Laten wij beginnen!

Gewone en grote houtwormkevers bestrijden

Het probleem van grote houtwormkevers

Zoals bij de boktor ook het geval is eten de larven van de grote houtwormkever het liefst hout. De houtwormkever is dol op hout dat door vocht en schimmels is aangetast. Aantasting vindt plaats zowel van het spinthout als het kernhout. De grote houtwormkever tast vooral loofhout aan. Met een voorkeur voor eiken, maar ook (aangrenzend) naaldhout waarvan de balken door vocht en schimmel zijn aangetast. Vooral balkeinden en verbindingen worden aangetast door larven. De kevers paren binnen de balken en zetten daar ook hun eitjes af.

De grote houtwormkever : houdt van hout

De larve van een grote houtwormkever is geelachtig wit en ongeveer 1 cm. Als de larve een kever is geworden heeft deze donkerbruine dekschilden met geelachtige spikkels. En kan hij 6 – 8 mm worden. De larven leven van 3 – 10 jaar in het hout en eten de gehele tijd stukjes hout op. Hoe meer schimmel er in het hout is getrokken, hoe meer voedingsstoffen de larven binnen krijgen. Waardoor de ontwikkelingstijd van houtworm larve naar houtwormkever verkort wordt. De gemiddelde levensduur van een houtwormkever is 4 – 5 jaar. Kevers kunnen vliegen, maar doen dit niet zo vaak bij een temperatuur van 19 graden of daaronder.

Aanwezigheid van grote houtwormkevers herkennen

U kunt de aanwezigheid van houtwormkevers herkennen door het aantreffen van gaatjes in uw houten voorwerpen. Van binnen is er dan vaak een heel gangenstelsel geknaagd en is het voorwerp inmiddels bijna hol vanbinnen, maar van buiten ziet u waarschijnlijk alleen enkele gaatjes, ook wel uitvliegopeningen genoemd. Deze zijn cirkelachtig gevormd en hebben een doorsnede van ongeveer 2,5 – 4 mm.

 

Net zoals een boktorlarve kan de houtworm ook 10 jaar over het ontwikkelen tot kever doen. Al die tijd wordt het hout van binnen opgegeten en ontstaat er onzichtbaar grote schade. U kunt zich wel voorstellen hoe groot de schade kan zijn als meerdere houtwormen een dakconstructie wegvreten.

Gewone en grote houtwormkevers bestrijden

Hoe komen de grote houtwormkevers in de ruimtes?

Houtwormen trekken makkelijker in onbehandeld hout, omdat ze hier sneller doorheen kunnen eten dan wanneer er een deklaag op ligt. Uw houten voorwerpen of producten met bijvoorbeeld, lak, vernis, olie of boenwas zullen daarom minder in trek zijn dan de onbehandelde vuren of grenen soorten hout die op dat moment voorhanden zijn. Protect Pest Control raadt u dan ook aan om alles van hout voor te behandelen of te beitsen, zodat de schade hopelijk beperkt blijft. Uiteraard adviseren wij u om zo snel mogelijk contact met ons op te nemen zodra u de indruk heeft dat er wellicht sprake van een houtwormen plaag is.

Zelf doen of uitbesteden?

Het is verstandig om voor een langdurige en effectieve bestrijding contact op te nemen met een professionele ongediertebestrijding zoals Protect Pest Control.

 

Protect Pest Control is vakbekwaam en beheerst alle technieken optimaal, waardoor ze bij bestrijding ook rekening kunnen houden met de leefwijze van elke soort houtworm, maar ook met uw persoonlijke situatie. Wij zorgen altijd voor een snelle, professionele en duurzame oplossing van uw ongedierteprobleem.

Gewone en grote houtwormkevers bestrijden

Grote houtwormkevers bestrijden met verschillende technieken

Protect Pest Control weet dat het niet eenvoudig is om de gewone houtworm of grote houtworm te bestrijden, omdat ook alle aanwezige eitjes en larven bestreden moeten worden en niet alleen de aanwezige boktorren. Protect Pest Control zorgt ervoor dat de eitjes en larven worden gevonden en maakt gebruik van goedgekeurde insecticiden waardoor het probleem zo snel mogelijk opgelost kan worden.

 

Specifiek aangepast op het soort houtworm of kever zal de bestrijding veel effectiever zijn, maar wordt ook de veiligheid van u, uw gezin en eventuele huisdieren gewaarborgd. Daarnaast geeft Protect Pest Control u advies over het voorkomen van een plaag in de toekomst en op maat gemaakte tips die u makkelijk kunt toepassen.

Het proces van het inschakelen van een specialist

Protect Pest Control kan de grote houtworm of gewone houtworm op een zeer betrouwbare manier bestrijden en u helpen met wering en preventie voor de toekomst. Een plaag onbehandeld laten is ten zeerste af te raden, omdat de overlast uit de hand kan lopen en de schade dan niet meer voorkomen kan worden. Wij bestrijden uw gewone en grote houtwormkevers op de beste manier.

 

Protect Pest Control is een professionele ongediertebestrijder en hanteert veilige en succesvolle manieren om een houtwormen plaag te bestrijden. Zelf proberen om de plaag tegen te gaan is vaak onvoldoende, omdat u vaak te laat uitvliegopeningen in het hout opmerkt en de meeste schade dan al is aangericht.

 

Contact (met Protect Pest Control)

Inspectie en advies op locatie door Protect Pest Control

Bestrijding door Protect Pest Control