Herfstvlieg bestrijden

Vliegen (Brachycera) behoren tot de orde van de tweevleugeligen. Tot deze orde behoren ongeveer 120 families met allemaal soorten vliegen. De huisvlieg is wellicht het meest bekend en vrijwel alles aan een vlieg is zeer onhygiënisch, zelfs de manier waarop zij zich voortplanten. Wij helpen u daarom met het bestrijden van de herfstvlieg.

 

De herfstvlieg kan een ware plaag zijn voor koeien en paarden, omdat zij zich vaak rond de ogen van deze dieren begeven en hun bacteriën overal verspreiden met alle gevolgen van dien.

Om u zo goed mogelijk te voorzien van de juiste informatie hebben wij een artikel gemaakt met alle belangrijke informatie die u nodig heeft.

Laten wij beginnen!

 

Maak kennis met Niels.

Ik ben Niels en zou u graag

verder willen helpen.

Wilt u in contact komen?

 
 Plan een afspraak
 
 Maak een belafspraak
 
 Bel: 085 040 8066
 

Daag Niels en het team uit.

 

   

  Het probleem van vliegen

  Vliegen vormen een gezondheidsrisico voor u en iedereen om u heen. Daarnaast is het gebrom van dit vliegende insect erg vervelend en kan hij ook nog eens makkelijk allerlei ziekten verspreiden. Wij helpen u daarom met het bestrijden van de herfstvlieg.
  Salmonella, cholera, parasitaire wormen en tuberculose zijn voorbeelden van ziekten die door vliegen kunnen worden verspreid. Er zijn soorten die mens en dier bijten en daarom is het soms ook voor uw (huis)dieren prettig om de overlast aan te pakken, mocht deze niet meer goed onder controle te houden zijn door u zelf. Een vliegenplaag kan in een mum van tijd ontstaan, omdat er maar een paar dagen nodig zijn voor het vliegeneitje om uit te groeien tot een volwassen exemplaar. Daarnaast leggen vrouwtjes tijdens hun hele leven tussen 400 – 600 eieren.

  De herfstvlieg: broertje van de kamervlieg

  De herfstvlieg heeft aardig wat weg van de kamervlieg en is ongeveer even groot. De ogen van het mannetje staan bijna tegen elkaar aan en het achterlijf is geel met een zwarte streep. Het vrouwtje is minder geel op het achterlijf en haar ogen staan ook niet zo dichtbij elkaar. Vrouwtjes zetten in het voorjaar eitjes af onder het oppervlak van een mesthoop. Dit gebeurt heel systematisch; in groepjes van 6 tot 26 stuks.

   

  De larven doorlopen vervolgens 3 stadia binnen 10 dagen en per jaar ontstaan er 1 tot 2 generaties herfstvliegen. In maart tot en met november zult u waarschijnlijk weinig last hebben van deze vliegen. De larven leven van mest van koeien en paarden, maar zodra zij volwassen zijn kunnen ze zich voeden met honing, stuifmeel en afscheiding van bladluizen.
  De vrouwtjes zitten vaak bij de ogen en oren van paarden en koeien in het veld, wat voor hen zeer hinderlijk kan zijn en ook nog erg onhygiënisch is. Het vee kan hierdoor oogontstekingen oplopen en zelfs erger ziek worden. De herfstvlieg wordt aangetrokken door zweet, zowel van mensen als van dieren, waardoor dit vooral in de zomer plaagdieren in de grote zin van het woord blijken te zijn.

  Hoe komen vliegen in de ruimtes

  Vliegenplagen bevinden zich vaak op de zolder, omdat dit een plek is waar zij zich rustig kunnen ontwikkelen en soms makkelijk toegankelijk is door kieren en gaten of via de dakpannen. Hier kunnen vliegen in alle rust overwinteren, vooral wanneer er een dode muis of rat ligt waar zij zich mee kunnen voeden. Verder kunnen vliegen natuurlijk makkelijk binnenkomen via ramen of deuren, mits u goede voorzorgsmaatregelen heeft genomen zoals door horren te plaatsen.

  Zelf doen of uitbesteden?

  Er zijn veel doe-het-zelf-producten waar u een heel eind mee kunt komen. Ook het plaatsen van horren is een goed idee. Mocht u er niet uitkomen, omdat de zwermen te groot zijn of het probleem in uw stal of pluimvee verblijf voorkomt adviseren wij u om contact met ons op te nemen. Wij kunnen u helpen met langdurige en effectieve bestrijding. Protect Pest Control is vakbekwaam en beheerst alle technieken optimaal, waardoor ze bij bestrijding ook rekening kunnen houden met de leefwijze van elke soort vlieg, maar ook met uw persoonlijke situatie. Wij zorgen altijd voor een snelle, professionele en duurzame oplossing van uw vliegenprobleem.

  Herfstvliegen bestrijden met verschillende technieken

  Herfstvliegen worden door ons bestreden door het uitvoeren van een naden en kieren behandeling. Dat wil zeggen dat zoveel mogelijk naden en kieren worden ingespoten met een vloeistof, namelijk een geschikt bestrijdingsmiddel.

   

  Ook is er mogelijkheid voor verneveling of het behandelen van rustplekken. Het gebruikte bestrijdingsmiddel heeft een nawerking van ruim 5 weken, waardoor vliegen die later in contact komen met de vloeistof hierdoor aangetast worden. Voor wat betreft preventiemaatregelen kunnen wij u altijd voorzien van effectief advies op maat.

  Protect Pest Control inschakelen

  Protect Pest Control kan de vliegenplaag op een zeer betrouwbare manier bestrijden en u helpen met wering en preventie voor de toekomst. Een vliegenplaag onbehandeld laten is ten zeerste af te raden, omdat de vliegenplaag makkelijk uit de hand kan lopen en de risico’s op het overdragen van ziektes of beten dan niet meer voorkomen kunnen worden. Wij bestrijden daarom uw herfstvlieg.

   

  Protect Pest Control is een professionele ongediertebestrijder en hanteert veilige en succesvolle manieren om een vliegenplaag te bestrijden.

   

  Neem nu contact op met Protect Pest Control voor het plannen van een afspraak op locatie of voor advies en meer informatie.

   

  Contact (met Protect Pest Control)

  Inspectie en advies op locatie door Protect Pest Control

  Bestrijding door Protect Pest Control