Huisspitsmuis bestrijden

De huisspitsmuis (Crocidura russula) is een zoogdier uit de familie spitsmuizen en voedt zich met insecten. Ze bevinden zich in woonwijken en andere gebieden waar veel mensen voorkomen en is daardoor een ‘populair’ plaagdier te noemen! Daarom helpen wij met het bestrijden van de huisspitsmuis. Aangezien de huisspitsmuis insecten eet is dit soms wel handig, maar of de nadelen van dit beestje tegen de voordelen opwegen valt nog te bezien…

Om u zo goed mogelijk te voorzien van de juiste informatie hebben wij een artikel gemaakt met alle belangrijke informatie die u nodig heeft.

Laten wij beginnen!

Huisspitsmuis bestrijden
 

Maak kennis met Niels.

Ik ben Niels en zou u graag

verder willen helpen.

Wilt u in contact komen?

 
 Plan een afspraak
 
 Maak een belafspraak
 
 Bel: 085 040 8066
 

Daag Niels en het team uit.

 

   

  Het probleem van de huisspitsmuis

  Huisspitsmuizen produceren, zoals alle grotere plaagdieren, behoorlijk veel ontlasting. Iets dat erg onhygiënisch is en waar andere plaagdieren en larven kan aantrekken. De huisspitsmuis heeft de neiging om de keutels op één specifieke plek of tegen de muur geplakt te verzamelen. Dit geeft veel overlast.

   

  De keutels van huisspitsmuizen kunnen nogal eens verward worden met dat van ratten, omdat ze vrij groot en langwerpig zijn. Het verschil is dat ratten hun ontlasting vaak verspreiden en ook graaf- en knaagschade veroorzaken, in tegenstelling tot de huisspitsmuis.

  De huisspitsmuis: verblijft graag in de omgeving van mensen

  De huisspitsmuis heeft een hele smalle en spitse schedel met een ver vooruitstekende snuit. De snijtanden zijn sikkelvormig en het beestje heeft een soort slurfje. Het kopje van de huisspitsmuis lijkt daardoor soms een beetje op een mol. Huisspitsmuizen variëren van 5 – 9 cm en hebben een korte, behaarde staart. De kleur van een huisspitsmuis is vaak bruingrijs op de rug en geelgrijs op de onderkant van het lijfje.

   

  Mannetjes hebben zichtbare muskus klieren en een glanzende vacht. Verder heeft het dier korte looppoten en kleine oortjes, die soms niet goed te zien zijn door de vacht. Het gehoor van een huisspitsmuis is extreem goed ontwikkeld, maar dit geldt vooral voor zachte, subtiele geluiden. Doordat ze kleine ogen hebben gebruiken ze meestal hun andere zintuigen om een beeld van de situatie te vormen en voedsel te vinden.

   

  De huisspitsmuis is behoorlijk sociaal, wat kan betekenen dat ze in groepjes leven in de winter om te overleven en gezamenlijk voor de jongen zorgen. Het nest wordt op een beschutte plaats met bladeren of gras gemaakt. Ook worden soms gangen die door andere muizen of mollen zijn gegraven hergebruikt.

   

  Van februari tot november planten huisspitsmuizen zich voort en baren gemiddeld 4 jongen, na een draagtijd van ongeveer een maand. De moeder neemt de jongen mee, waarbij ze elkaar vasthouden in een rijtje en zo de komende 20 dagen met elkaar rondlopen. Omdat een vrouwtje 2 – 5 worpen per jaar kan hebben en ruim 1,5 jaar oud kan worden betekent dit dat ze zich snel kunnen voortplanten.

  Aanwezigheid van huisspitsmuis herkennen

  De huisspitsmuis leeft vooral ‘s nachts en zijn niet alleen goed op land, maar kunnen ook zwemmen. U kunt ze aantreffen in struikgewas, op weilanden, bosranden, maar ook in kreupelhout. Ze eten allerlei insecten, larven, pissebedden en wormen, maar ook jonge muisjes en aas indien nodig. Doordat de huisspitsmuis elke dag ten minste de helft van zijn eigen gewicht aan voedsel moet verteren betekent dit dat er veel gejaagd moet worden. Mocht een huisspitsmuis niet genoeg voedsel hebben kunnen vinden eet deze gerust zijn eigen keutels op.

   

  Mocht er niet aan deze hoeveelheid voedsel voldaan kunnen worden, zal de huisspitsmuis binnen enkele dagen overlijden.

  Huisspitsmuis bestrijden

  Hoe komen huisspitsmuizen in de ruimtes?

  Huisspitsmuizen hebben de voorkeur voor grasland of bosranden, maar ook tuinen en heggen. Hierdoor komt het regelmatig voor dat ze binnendringen bij schuren, stallen en boerderijen of huizen. Het is aan te raden om uw deuren en ramen niet open te laten staan en ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk kieren en naden zijn waardoor de huisspitsmuis zich toch toegang tot uw woning of schuur kan verschaffen.

  Zelf doen of uitbesteden?

  Protect Pest Control kan de plaag in één keer bestrijden en ervoor zorgen dat alle huisspitsmuizen worden verdreven of afgevangen. In elke situatie zorgen wij voor een passende maatwerkoplossing, waarbij we rekening houden met uw leefomgeving.

   

  Neem nu contact op voor het plannen van een afspraak op locatie of voor advies en meer informatie.

  Huisspitsmuis bestrijden

  Huisspitsmuizen bestrijden met verschillende technieken

  Protect Pest Control is een professionele ongediertebestrijder en hanteert veilige en succesvolle manieren om de huisspitsmuis te bestrijden. Wij geven de voorkeur aan het weren en afvangen van de huisspitsmuis en hebben hier veel technieken voor.

   

  We adviseren u graag voor de beste techniek in uw situatie. Uiteraard hanteren wij de meest veilige methodes om te bestrijden, voor zowel u en uw gezin, als uw huisdier.

  Protect Pest Control inschakelen

  Protect Pest Control kan de zwarte rattenplaag op een zeer betrouwbare manier bestrijden en u helpen met wering en preventie voor de toekomst. Een zwarte rattenplaag onbehandeld laten is ten zeerste af te raden, omdat de zwarte rattenplaag uit de hand kan lopen en de risico’s op het overdragen van ziektes of schade dan niet meer voorkomen kunnen worden.

   

  Protect Pest Control is een professionele ongediertebestrijder en hanteert veilige en succesvolle manieren om een zwarte rattenplaag te bestrijden. Zelf proberen om de plaag tegen te gaan is vaak onvoldoende, omdat u dit een zeer intelligente en agressieve soort betreft. Ze zijn daarom erg lastig om te lokaliseren en te bestrijden indien u niet over de juiste middelen en expertise beschikt.

   

  Neem nu contact op met Protect Pest Control voor het plannen van een afspraak op locatie of voor advies en meer informatie.

   

  Contact (met Protect Pest Control)

  Inspectie en advies op locatie door Protect Pest Control

  Bestrijding door Protect Pest Control