Kleermot bestrijden

De kleermot is de belichaming van het soort mot dat de meeste mensen in hun hoofd hebben: het kleine vliegende beestje dat zich tegoed doet aan kleding en in kledingkasten woont. Het zijn overigens niet de volwassen exemplaren, maar eigenlijk altijd de larven die deze schade veroorzaken. Dit betekent dat u schade kunt hebben, nog voordat u een volwassen mot ziet vliegen. Daarom helpen wij u met het bestrijden van de kleermotten.

Om u zo goed mogelijk te voorzien van de juiste informatie hebben wij een artikel gemaakt met alle belangrijke informatie die u nodig heeft.

Laten wij beginnen!

 

Maak kennis met Niels.

Ik ben Niels en zou u graag

verder willen helpen.

Wilt u in contact komen?

 
 Plan een afspraak
 
 Maak een belafspraak
 
 Bel: 085 040 8066
 

Daag Niels en het team uit.

 

   

  Het probleem van motten

  Motte Phobia de officiële term voor een angst voor motten. Deze angst is veelvoorkomend en ook als u hier niet aan lijdt kan een mottenplaag u veel frustratie opleveren. Motten brengen niet alleen schade toe aan kleding en textiel, maar ook aan voedselvoorraden, waardoor de financiële gevolgen soms niet te overzien zijn. Ook emotionele schade wanneer u merkt dat uw trouwjurk of een babydekentje verloren is gegaan door een mottenplaag komt helaas veel voor. Protect Pest Control adviseert u bij het aantreffen van gaatjes in kleding of textiel onmiddellijk contact op te nemen. Wij hebben zeer veel ervaring met het behandelen van een mottenplaag en kunnen verdere schade aan uw spullen voorkomen.

  De kleermot: vijand van uw garderobe

  De kleermot (Tineola bisselliella) is iets kleiner dan de bruine huismot en tussen 6 – 8 mm lang als hij volwassen is. De vleugels hebben een goudkleurig bruin met gele kleur en de vleugels hebben franjes aan de uiteinden. De spanwijdte van de vleugels kan wel 10 – 15 mm zijn en deze soort komt niet in de vrije natuur voor. Kleermotten zoeken uitsluitend plekjes op om binnen te kunnen leven. In West-Europa komt dit soort mot steeds minder voor.
  Het vrouwtje legt zo’n 50 tot 100 eieren en het komt soms voor dat deze in een vogelnest worden gelegd. Een volwassen kleermot is niet dol op licht en daarnaast een slechte vlieger. Kleermotten hebben een voorkeur voor kleren met vlekken, maar doen zich soms ook tegoed aan opgezette dieren.

  Aanwezigheid van kleermotten herkennen

  Motten zijn slechte vliegers. U zult ze dan ook vaker kruipend aantreffen dan vliegend en ze leggen hun larven eitjes in buisjes of doosjes. In die zijden cocons ontwikkelen de larven zich tot een volwassen mot. Soms komt het voor dat u in kleding aangevreten stukjes aantreft en niet zeker weet of dit door een mot of pelskever komt. Protect Pest Control kan u daarover informeren en zodoende de juiste bestrijdingsmiddelen toepassen.

   

  Andere kenmerken van motten zijn dunne spinnendraden bij de voedselvoorraad of huidschilfertjes van de motten. Daarnaast zijn opengebeten verpakkingen en dode motten onderin uw kast een indicatie dat er in ieder geval een plaagdier (of meer) aanwezig is.

  Hoe komen kleermotten in de ruimtes

  Motten kunnen meegekomen zijn van voorraden voedsel of door vogelnesten aan de pui. Daarnaast leven de larven ook wel eens in opgezette dieren, omdat ze zich hiermee kunnen voeden. Motten kunnen ook simpelweg naar binnen vliegen en Protect Pest Control adviseert u om horen te gebruiken en ‘s nachts de ramen te sluiten, zodat dit eenvoudig voorkomen kan worden.

  Zelf doen of uitbesteden?

  Indien u last heeft van motten in uw woning, opslag, zolder of bedrijfsruimte adviseert Protect Pest Control u om goed te stofzuigen, de ramen te sluiten en contact op te nemen voor advies. U kunt uiteraard voor de kleine problemen doe-het-zelf-producten gebruiken, maar mocht u sprake hebben van een plaag of een grote mate van overlast heeft u waarschijnlijk professionele ongediertebestrijding nodig. Protect Pest Control heeft al vijftien jaar ervaring met het bestrijden van motten in uw huis of bedrijfspand.

  Kleermotten bestrijden met verschillende technieken

  Protect Pest Control is een professionele ongediertebestrijder en hanteert veilige en succesvolle manieren om de vruchtmotten te bestrijden. Kleermotten komen op dierlijke producten af, zoals wollen of zijden kleding/kleden. We adviseren deze te laten reinigen en kunnen mottenvallen plaatsen. Daarnaast kunnen we een behandeling met chemische bestrijdingsmiddelen uitvoeren. Uiteraard hanteren wij de meest veilige methodes om te bestrijden, voor zowel u en uw gezin als uw huisdier.

  Kleermotten worden door ons bestreden door het uitvoeren van een naden en kieren behandeling. Dat wil zeggen dat zoveel mogelijk naden en kieren worden ingespoten met een vloeistof, namelijk een geschikt bestrijdingsmiddel.

  Protect Pest Control inschakelen

  Protect Pest Control kan de mottenplaag op een zeer betrouwbare manier bestrijden en u helpen met wering en preventie voor de toekomst. Een mottenplaag onbehandeld laten is ten zeerste af te raden, omdat de mottenplaag uit de hand kan lopen en u hiermee veel schade kunt lijden aan uw kleding, meubels en andere spullen.

   

  Protect Pest Control is een professionele ongediertebestrijder en hanteert veilige en succesvolle manieren om een mottenplaag te bestrijden. Zelf proberen om de plaag tegen te gaan is vaak onvoldoende, omdat u de larven en eitjes over het hoofd kunt zien. De plaag zal dan niet in het geheel worden bestreden, maar enkel de zichtbare plaagdieren.

   

  Neem nu contact op met Protect Pest Control voor het plannen van een afspraak op locatie of voor advies en meer informatie.

   

  Contact (met Protect Pest Control)

  Inspectie en advies op locatie door Protect Pest Control

  Bestrijding door Protect Pest Control