Klustervlieg bestrijden

Vliegen (Brachycera) behoren tot de orde van de tweevleugeligen. Tot deze orde behoren ongeveer 120 families met allemaal soorten vliegen. De huisvlieg is wellicht het meest bekend en vrijwel alles aan een vlieg is zeer onhygiënisch, zelfs de manier waarop zij zich voortplanten. Daarom helpen wij met het bestrijden van de klustervlieg.

 

Klustervliegen staan vooral bekend om hun hinderlijke gezoem en gezwerm. Het zijn echte kuddedieren en deze kunnen erg hinderlijk zijn als u er doorheen fietst of als ze zich toevallig boven uw tuinset hebben opgesteld en weigeren weg te gaan.

Om u zo goed mogelijk te voorzien van de juiste informatie hebben wij een artikel gemaakt met alle belangrijke informatie die u nodig heeft.

Laten wij beginnen!

 

Maak kennis met Niels.

Ik ben Niels en zou u graag

verder willen helpen.

Wilt u in contact komen?

 
 Plan een afspraak
 
 Maak een belafspraak
 
 Bel: 085 040 8066
 

Daag Niels en het team uit.

 

   

  Het probleem van vliegen

  Vliegen vormen een gezondheidsrisico voor u en iedereen om u heen. Daarnaast is het gebrom van dit vliegende insect erg vervelend en kan hij ook nog eens makkelijk allerlei ziekten verspreiden. Salmonella, cholera, parasitaire wormen en tuberculose zijn voorbeelden van ziekten die door vliegen kunnen worden verspreid. Er zijn soorten die mens en dier bijten en daarom is het soms ook voor uw (huis)dieren prettig om de overlast aan te pakken, mocht deze niet meer goed onder controle te houden zijn door u zelf. Een vliegenplaag kan in een mum van tijd ontstaan, omdat er maar een paar dagen nodig zijn voor het vliegeneitje om uit te groeien tot een volwassen exemplaar. Daarnaast leggen vrouwtjes tijdens hun hele leven tussen 400 – 600 eieren.

  De klustervlieg: een kuddedier

  Klustervliegen zijn kleine donkergroene vliegen die in grote zwermen in de spouwmuren van gebouwen leven. Hier overwinteren ze nadat hun eitjes in de aarde zijn gelegd. Het licht in gebouwen trekt ze aan en door het achterlaten van een bepaalde stof vinden de andere vliegen uit de zwerm makkelijk de weg terug. In het voorjaar ontwaken de grote zwermen uit rusttoestand en worden dan actief in en om het gebouw. De eitjes die een vrouwtjes klustervlieg legt komt in de zomer binnen 3 dagen uit. De larven parasiteren op regenwormen en gaan zo mee de grond in. Vervolgens eten zij de wormen van binnenuit op, totdat ze uit kunnen komen. Net zoals de herfstvlieg ontstaan er per jaar ongeveer 1 – 2 generaties. De meeste overlast wordt veroorzaakt door de grote getallen waarin zij zich begeven.

  Hoe komen vliegen in de ruimtes

  Vliegenplagen bevinden zich vaak op de zolder, omdat dit een plek is waar zij zich rustig kunnen ontwikkelen en soms makkelijk toegankelijk is door kieren en gaten of via de dakpannen. Hier kunnen vliegen in alle rust overwinteren, vooral wanneer er een dode muis of rat ligt waar zij zich mee kunnen voeden. Verder kunnen vliegen natuurlijk makkelijk binnenkomen via ramen of deuren, mits u goede voorzorgsmaatregelen heeft genomen zoals door horren te plaatsen.

  Zelf doen of uitbesteden?

  Er zijn veel doe-het-zelf-producten waar u een heel eind mee kunt komen. Ook het plaatsen van horren is een goed idee. Mocht u er niet uitkomen, omdat de zwermen te groot zijn of het probleem in uw stal of pluimvee verblijf voorkomt adviseren wij u om contact met ons op te nemen. Wij kunnen u helpen met langdurige en effectieve bestrijding. Protect Pest Control is vakbekwaam en beheerst alle technieken optimaal, waardoor ze bij bestrijding ook rekening kunnen houden met de leefwijze van elke soort vlieg, maar ook met uw persoonlijke situatie. Wij zorgen altijd voor een snelle, professionele en duurzame oplossing van uw vliegenprobleem.

  Klustervliegen bestrijden met verschillende technieken

  Protect Pest Control is een professionele ongediertebestrijder en hanteert veilige en succesvolle manieren om de vruchtmotten te bestrijden. Klustervliegen worden goed bestreden door het uitvoeren van een naden- en kierenbehandeling, waarbij we bestrijdingsmiddel toepassen en naden en kieren zoveel mogelijk dichten. Bovendien kan een vliegenlamp als extra oplossing ingezet worden om vliegen weg te vangen. Uiteraard hanteren wij de meest veilige methodes om te bestrijden, voor zowel u en uw gezin als uw huisdier. Wij helpen u met het bestrijden van de klustervlieg.

  Klustervliegen worden door ons bestreden door het uitvoeren van een naden en kieren behandeling. Dat wil zeggen dat zoveel mogelijk naden en kieren worden ingespoten met een vloeistof, namelijk een geschikt bestrijdingsmiddel.

   

  Ook is er mogelijkheid voor verneveling of het behandelen van rustplekken. Het gebruikte bestrijdingsmiddel heeft een nawerking van ruim 5 weken, waardoor vliegen die later in contact komen met de vloeistof hierdoor aangetast worden. Voor wat betreft preventiemaatregelen kunnen wij u altijd voorzien van effectief advies op maat.

  Protect Pest Control inschakelen

  Protect Pest Control kan de vliegenplaag op een zeer betrouwbare manier bestrijden en u helpen met wering en preventie voor de toekomst. Een vliegenplaag onbehandeld laten is ten zeerste af te raden, omdat de vliegenplaag makkelijk uit de hand kan lopen en de risico’s op het overdragen van ziektes of beten dan niet meer voorkomen kunnen worden. Daarom helpen wij u met het bestrijden van de klustervlieg.

   

  Protect Pest Control is een professionele ongediertebestrijder en hanteert veilige en succesvolle manieren om een vliegenplaag te bestrijden.

   

  Neem nu contact op met Protect Pest Control voor het plannen van een afspraak op locatie of voor advies en meer informatie.

   

  Contact (met Protect Pest Control)

  Inspectie en advies op locatie door Protect Pest Control

  Bestrijding door Protect Pest Control