Kraaien verjagen

Meestal vormen zwarte kraaien (Corvus corone) geen probleem. Hoewel ze niet erg mooi zingen behoort deze soort tot de familie van zangvogels. Daarom helpen wij u met het verjagen van de kraaien.

Om u zo goed mogelijk te voorzien van de juiste informatie hebben wij een artikel gemaakt met alle belangrijke informatie die u nodig heeft.

Laten wij beginnen!

 

Maak kennis met Niels.

Ik ben Niels en zou u graag

verder willen helpen.

Wilt u in contact komen?

 
 Plan een afspraak
 
 Maak een belafspraak
 
 Bel: 085 040 8066
 

Daag Niels en het team uit.

 

   

  Het probleem van kraaien

  Kraaien kunnen onrust veroorzaken en door hun eeuwige zoektocht naar eten kunnen zij uw vuilniszakken openpikken of klein wild, zoals jonge konijntjes of cavia’s aanvallen. Ook als u een puppy in de tuin heeft lopen kan deze soms lastig gevallen worden door een zwerm kraaien. Kraaien staan bekend om het veroorzaken van schade aan dakpannen of isolatiemateriaal en stankoverlast. Door hun aanwezigheid kunnen zij ander ongedierte, zoals vogelmijt of vlooien aantrekken en dat is natuurlijk helemaal onwenselijk. De zwarte kraai mag niet bestreden worden, want dit is een wettelijk beschermde vogel. Daarom is het schieten, vangen of uithalen van nesten niet toegestaan. Zwarte kraaien moeten daarom worden verjaagd. U kunt hiervoor contact opnemen met Protect Pest Control of eventueel advies inwinnen over hoe u dit het beste kunt aanpakken

  De kraai: een onheilspellend symbool

  In films en boeken worden kraaien vaak gebruikt om iets duisters te beschrijven of te laten zien. Ze zijn vaak in gezelschap van de slechterik van het verhaal en soms kan de slechterik zelf in een kraai veranderen. De vogel zelf is eigenlijk veel minder mysterieus.

   

  Een zwarte kraai is altijd egaal, doffig zwart van kleur en ongeveer 47 cm groot. Ook de snavel is zwart en iets korter en breder dan die van een roek, waar de kraai soms mee verward wordt. Ook vliegt een zwarte kraai niet zo snel als een roek. Een kraaiennest heeft vaak 4 – 6 eieren met een merkwaardige blauwgroene kleur. Het vrouwtje broedt ongeveer 18 dagen tussen maart en juni en kraaien hebben 1 nest per jaar. Na 5 weken gaan de jongen hun eigen weg en kunnen ze uiteindelijk 4 -6 jaar oud worden.
  Zwarte kraaien nestelen afzonderlijk in bomen of op rotsen, maar vormen ook regelmatig zwermen. Ze eten alles, van vlees tot besjes en als ze een paar vormen zijn ze zeer hecht met elkaar.

   

  Eén van de redenen waarom kraaien een negatief imago hebben is omdat ze zich soms op overleden dieren storten en deze leegpikken. Verder kunt u ze aantreffen op vuilnisbelten en zo ongeveer overal waar voedsel te vinden is.
  Kraaien zijn intelligente dieren die zich snel kunnen aanpassen en daarom in veel klimaten en omgevingen kunnen overleven. Ze zijn dol op jonge vogels en kuikentjes en halen daarom het nest van andere vogels ook weleens leeg.

  Zelf doen of uitbesteden?

  Vanwege de beschermde aard van de kraaien, mag deze vogelsoort niet afgevangen worden zoals bij duiven wel het geval is. Protect Pest Control heeft een aantal verjaag technieken die langdurig effect hebben zoals verjagen door geluid, met vliegers, reflectoren en laserstralen. Ook als u preventiemaatregelen zou willen nemen kunt u bij ons terecht. Wij gebruiken hier veelal netten en pinnen voor.

  Protect Pest Control inschakelen

  Protect Pest Control kan de kraaienplaag op een zeer betrouwbare manier tegengaan en u helpen met wering en preventie voor de toekomst. Een kraaienplaag onbehandeld laten is ten zeerste af te raden, omdat de kraaienplaag kan veel overlast veroorzaken en onrust in uw leefomgeving.

   

  Protect Pest Control is een professionele ongediertebestrijder en hanteert veilige en succesvolle manieren om kraaien te verjagen. Zelf proberen om de plaag tegen te gaan is vaak onvoldoende, omdat deze dieren niet snel schrikken en ook steeds weer terug zullen komen. Daarnaast mogen kraaien niet bestreden worden, waardoor de mogelijkheden voor doe-het-zelf nogal beperkt zijn.

   

  Neem nu contact op met Protect Pest Control voor het plannen van een afspraak op locatie of voor advies en meer informatie.

   

  Contact (met Protect Pest Control)

  Inspectie en advies op locatie door Protect Pest Control

  Bestrijding door Protect Pest Control