Loopkevers bestrijden

U kunt in uw leefomgeving of bedrijfsruimte last krijgen van verschillende soorten kevers. Een pelskever, rijstmeelkever, spekkever, piepschuimkever, broodkever, tabakskever, diefkever, gewone tapijtkever, Australische tapijtkever en ga zo maar door. In dit artikel bespreken we de loopkever. Daarom helpen wij u met het bestrijden van uw loopkevers.

 

Kevers (Coleoptera) behoren tot de gevleugelde insecten, maar verschillen omdat ze harde schilden hebben, in plaats van voorvleugels. Onder de schilden bevinden zich nog achtervleugels. Ook zorgt dit schild ervoor dat de kever wat zwaarder en logger is, waardoor hij meestal minder snel kan vliegen dan vele andere insecten. Het uiterlijk van een kever kan veel verschillen, maar ze zijn uiteindelijk altijd bolvormig met vrij korte antennes op hun kop.
Kevers komen overal ter wereld voor en kunnen in bijna alle weersomstandigheden leven.
Het is dan ook de grootste groep van insecten die er bestaat.

 

Sommige kevers leven in producten, anderen voeden zich van planten buiten of zelfs van dierlijke producten zoals veren, wol en haar. De loopkever valt onder de categorie van aantasters en veroorzaakt voornamelijk schade aan planten, plantenwortels en op grote schaal akkerbouw.

Om u zo goed mogelijk te voorzien van de juiste informatie hebben wij een artikel gemaakt met alle belangrijke informatie die u nodig heeft.

 

Laten wij beginnen!

 

 1. Het probleem van loopkevers
 2. De loopkever: laat niet over u heen lopen!
 3. Zelf doen of uitbesteden?
 4. Loopkevers bestrijden met verschillende technieken
 5. Protect Pest Control inschakelen
 

Maak kennis met Niels.

Ik ben Niels en zou u graag

verder willen helpen.

Wilt u in contact komen?

 
 Plan een afspraak
 
 Maak een belafspraak
 
 Bel: 085 040 8066
 

Daag Niels en het team uit.

 

   

  Het probleem van loopkevers

  Loopkevers (Carabidae) zijn roofdieren die zich voeden met wormen, slakken en insecten, maar ook dol zijn op zacht fruit. Als er zacht fruit in uw tuin groeit, zal dit waarschijnlijk snel worden opgegeven door dit diertje. Op grotere schaal, fruitbomenteelt bijvoorbeeld, kan het probleem van de loopkever aanzienlijk groot worden en veel financiële schade tot gevolg hebben.

  Afhankelijk van het soort kever waar u last van heeft kan Protect Pest Control de larven en risicogebieden in kaart brengen, om vervolgens de meest effectieve bestrijding toe te passen.

  De loopkever: laat niet over u heen lopen!

  Loopkevers zijn er in verschillende soorten en maten, bijvoorbeeld de aardbeiloopkever (Harpalus rufipes) of de gewone streeploop kever (Pterostichus melanarius Illiger), maar er zijn in totaal wel 400 soorten te onderscheiden. Ongeveer 26 daarvan komen we vaker tegen onder deze bodeminsecten. De meeste zijn donker, glanzend, een beetje afgeplat en ongeveer 1,5 cm lang. Deze diertjes danken hun naam aan het feit dat ze behoorlijk snel kunnen lopen, maar ze zijn daarnaast ook in staat om te vliegen. Ook hebben ze uitstekende graafpoten.

   

  Het dieet van de loopkever bestaat uit wormen, slakken en kleine insecten die ze vooral ‘s nachts vangen. Ze verstoppen zich dan onder stoeptegels, stenen of andere beschutting en komen tevoorschijn wanneer hun prooi langsloopt. Bij gebrek aan kleine insecten zal de loopkever ook het beschikbare zachte fruit in de omgeving aantasten. Vooral de aardbeiloopkever is hier dol op, want die eet ook de pitjes of zaadjes uit de aardbei op. U kunt zich wel indenken hoe groot de schade aan een aardbeienveld kan zijn als er zich veel van dit soort kevers bevinden.

   

  Loopkevers kunnen wel 2 jaar oud worden en tot 200 eieren per keer leggen. Ze hebben twee voortplantingspieken; eentje in maart – april en de tweede vaak ergens in de herfstperiode.

  Zelf doen of uitbesteden?

  Protect Pest Control kan de keverplaag op een zeer betrouwbare manier bestrijden en u helpen met wering en preventie voor de toekomst. Een keverplaag onbehandeld laten is ten zeerste af te raden, omdat er aanzienlijke schade kan ontstaan.

  Protect Pest Control is een professionele ongediertebestrijder er hanteert veilige en succesvolle manieren om de verschillende soorten kevers te bestrijden. Hieronder kunt u meer lezen over verschillende manieren van bestrijden bij elke soort kever die u kunt aantreffen.

  Loopkevers bestrijden met verschillende technieken

  Een manier om loopkevers te bestrijden is door het toepassen van biologische bestrijding. Chemische bestrijdingsmiddelen zijn niet toegestaan in de aardbeienteelt, omdat de producten voor menselijke consumptie bestemd zijn.

  Protect Pest Control inschakelen

  Protect Pest Control biedt u een passende maatwerk oplossing na een afspraak op locatie, wanneer het u uitkomt. Wij hebben jarenlange ervaring als bestrijdingsbedrijf en zijn gecertificeerd. Daarnaast hanteren wij een milieubewuste manier van bestrijding. Protect Pest Control bespreekt met u het aantal behandelingen dat nodig is om het door u gewenste resultaat te bereiken en geeft u tevens advies voor preventie na de bestrijding.

   

  Contact (met Protect Pest Control)

  Inspectie en advies op locatie door Protect Pest Control

  Bestrijding door Protect Pest Control