Meelmotten bestrijden

Bij een mottenplaag denken sommige mensen alleen aan kledingkasten waar aangevreten kledingstukken in hangen. Wij helpen u op de beste manier uw meelmotten te bestrijden.

Dit soort motten bestaan inderdaad, maar er zijn nog veel meer soorten en daar is de meelmot één van. Er bestaan meerdere soorten meelmotten; de grote meelmot, de grauwe meelmot en de Indische meelmot. En die laatste is een behoorlijke lastpak om te bestrijden!

Om u zo goed mogelijk te voorzien van de juiste informatie hebben wij een artikel gemaakt met alle belangrijke informatie die u nodig heeft.

Laten wij beginnen!

 

Maak kennis met Niels.

Ik ben Niels en zou u graag

verder willen helpen.

Wilt u in contact komen?

 
 Plan een afspraak
 
 Maak een belafspraak
 
 Bel: 085 040 8066
 

Daag Niels en het team uit.

 

   

  Het probleem van motten

  Motte Phobia de officiële term voor een angst voor motten. Deze angst is veelvoorkomend en ook als u hier niet aan lijdt kan een mottenplaag u veel frustratie opleveren.

  Motten brengen niet alleen schade toe aan kleding en textiel, maar ook aan voedselvoorraden, waardoor de financiële gevolgen soms niet te overzien zijn. Ook emotionele schade wanneer u merkt dat uw trouwjurk of een babydekentje verloren is gegaan door een mottenplaag komt helaas veel voor.
  Protect Pest Control adviseert u bij het aantreffen van gaatjes in kleding of textiel onmiddellijk contact op te nemen. Wij hebben zeer veel ervaring met het behandelen van een mottenplaag en kunnen verdere schade aan uw spullen voorkomen.

  De meelmot: drie verschillende soorten

  De grauwe meelmot (Ephestia kuehniella) is 7- 9 mm lang en heeft een zwart met grijs zigzag patroon over de vleugels. Als de meelmot zijn vleugels spreidt kan dit een spanwijdte van 15 – 20 mm opleveren, dus twee bijna keer zo groot als het beestje lang is. Deze soort mot dankt zijn naam aan zijn voedsel, omdat hij voornamelijk van bloem leeft. Door hun lichtschuwe natuur vliegen zij overdag niet rond.

  De grote meelmot (Pyralis farinalis) behoort tot de nachtvlinders en staat ook bekend onder de naam meellichtmot. De spanwijdtje van dit beestje is behoorlijk groot, namelijk 18 – 30 mm, vandaar de naam. De grote meelmot heeft een vliegtijd van juni tot en met augustus en de larven worden gevoed met opgeslagen graanproducten. Hoe weet u nou of het een grauwe meelmot of een grote meelmot betreft? Tijdens de rust steekt het achterlichaam van een grote meelmot vaak recht omhoog en bij zijn neefje de grauwe meelmot is dit niet het geval.

  De Indische meelmot (Plodia interpunctella) behoort tot de voorraadmotten en komt overal ter wereld voor. Ze zijn ongeveer 1 cm groot, zijn roodbruin en hebben een witte band achter het kopje. Als hij stil zit heeft hij zijn vleugels om zich heen geslagen. In tegenstelling tot een kleermot is de Indische meelmot dol op graan, diervoedsel zoals brokken van de hond of kat, maar soms ook chocola uit het voorraadkastje. Het verteringssysteem van deze soort mot is erg goed, waardoor ze zelfs door plastic heen kunnen eten.

  Aanwezigheid van motten herkennen

  Motten zijn slechte vliegers. U zult ze dan ook vaker kruipend aantreffen dan vliegend en ze leggen hun larven eitjes in buisjes of doosjes. In die zijden cocons ontwikkelen de larven zich tot een volwassen mot. Soms komt het voor dat u in kleding aangevreten stukjes aantreft en niet zeker weet of dit door een mot of pelskever komt. Protect Pest Control kan u daarover informeren en zodoende de juiste bestrijdingsmiddelen toepassen.

   

  Andere kenmerken van motten zijn dunne spinnendraden bij de voedselvoorraad of huidschilfertjes van de motten. Daarnaast zijn opengebeten verpakkingen en dode motten onderin uw kast een indicatie dat er in ieder geval een plaagdier (of meer) aanwezig is.

  Hoe komen meelmotten in de ruimtes

  Motten kunnen meegekomen zijn van voorraden voedsel of door vogelnesten aan de pui. Daarnaast leven de larven ook wel eens in opgezette dieren, omdat ze zich hiermee kunnen voeden. Motten kunnen ook simpelweg naar binnen vliegen en Protect Pest Control adviseert u om horren te gebruiken en ‘s nachts de ramen te sluiten, zodat dit eenvoudig voorkomen kan worden.

  Zelf doen of uitbesteden?

  Indien u last heeft van motten in uw woning, opslag, zolder of bedrijfsruimte adviseert Protect Pest Control u om goed te stofzuigen, de ramen te sluiten en contact op te nemen voor advies. U kunt uiteraard voor de kleine problemen doe-het-zelf-producten gebruiken, maar mocht u sprake hebben van een plaag of een grote mate van overlast heeft u waarschijnlijk professionele ongediertebestrijding nodig. Protect Pest Control heeft al vijftien jaar ervaring met het bestrijden van motten in uw huis of bedrijfspand.

  Meelmotten bestrijden met verschillende technieken

  Protect Pest Control is een professionele ongediertebestrijder en hanteert veilige en succesvolle manieren om de vruchtmotten te bestrijden. Vruchtmotten zijn voorraad aantasters, waardoor het belangrijk is om de bron op te sporen deze te verwijderen. Indien dit niet voldoende is, dan kunnen er vallen geplaatst worden die een lokstof bevatten (feromoon), waardoor de mannetjes motten gevangen worden. Hierdoor wordt voorkomen dat de motten zich kunnen voortplanten en ontwikkelen. Daarnaast kunnen we een behandeling met chemische bestrijdingsmiddelen uitvoeren. Uiteraard hanteren wij de meest veilige methodes om te bestrijden, voor zowel u en uw gezin als uw huisdier.

  Meelmotten worden door ons bestreden door het uitvoeren van een naden en kieren behandeling. Dat wil zeggen dat zoveel mogelijk naden en kieren worden ingespoten met een vloeistof, namelijk een geschikt bestrijdingsmiddel.

  Protect Pest Control inschakelen

  Protect Pest Control kan de mottenplaag op een zeer betrouwbare manier bestrijden en u helpen met wering en preventie voor de toekomst. Een mottenplaag onbehandeld laten is ten zeerste af te raden, omdat de mottenplaag uit de hand kan lopen en u hiermee veel schade kunt lijden aan uw kleding, meubels en andere spullen.

   

  Protect Pest Control is een professionele ongediertebestrijder en hanteert veilige en succesvolle manieren om een mottenplaag te bestrijden. Zelf proberen om de plaag tegen te gaan is vaak onvoldoende, omdat u de larven en eitjes over het hoofd kunt zien. De plaag zal dan niet in het geheel worden bestreden, maar enkel de zichtbare plaagdieren. Wij helpen u met het bestrijden van de meelmotten.

   

  Neem nu contact op met Protect Pest Control voor het plannen van een afspraak op locatie of voor advies en meer informatie.

   

  • Contact (met Protect Pest Control)
  • Inspectie en advies op locatie door Protect Pest Control
  • Bestrijding door Protect Pest Control