Meeltorren/Meelwormen bestrijden

Bestrijd uw meeltorren/meelwormen vandaag nog!

Meeltorren/Meelwormen bestrijden

Meeltorren vallen onder de familie van kevers en de larven van dit dier staan bekend als de meelworm. Dit plaaginsect is een belangrijke voedselbron voor vogels en reptielen en wordt daardoor ook op grote schaal als voedseldier ingekocht. In tuincentra kunt u vaak ook zakken vol meelwormen vinden. Daarom helpen wij u met het bestrijden van uw meeltorren/meelwormen.

 

Voor reptielen die als huisdier in gevangenschap, bijvoorbeeld in een terrarium, worden gehouden wordt de meelworm vaak als maaltijd gebruikt. Dit is eigenlijk niet echt geschikt, omdat meelwormen voornamelijk uit vet bestaan en weinig andere voedingsstoffen.

Om u zo goed mogelijk te voorzien van de juiste informatie hebben wij een artikel gemaakt met alle belangrijke informatie die u nodig heeft.

Laten wij beginnen!

 

Maak kennis met Niels.

Ik ben Niels en zou u graag

verder willen helpen.

Wilt u in contact komen?

 
 Plan een afspraak
 
 Maak een belafspraak
 
 Bel: 085 040 8066
 

Daag Niels en het team uit.

 

   

  Het probleem van meeltorren

  Het probleem van de meeltor is dat ze in huis en op plaatsen waar u voedselvoorraden heeft, bijvoorbeeld graan, deze voorraden graag bederven. Ze kruipen er dan in en besmetten en vervuilen het voedsel. U kunt zich voorstellen dat dit op grote schaal veel financiële schade kan veroorzaken. Meeltorren leven voornamelijk op donkere, koele plekken en trekken bij een plaag vaak vogels aan, omdat ze voor hen een lekker hapje zijn.

  De meeltor: ongedierte of een tussendoortje?

  De meeltor wordt gezien als ongedierte, maar in sommige landen zien ze dit heel anders. Hier is de larve van de meeltor, de meelworm een delicatesse geworden. Ook bestaan er verschillende overtuigingen waarin meelwormen het nuttigen van vlees zou moeten vervangen. Voor dit doel worden meelwormen in sommige gevallen speciaal voor humane consumptie door mensen gekweekt. De meelworm kan gebakken of gefrituurd worden en bevat heel veel proteïne. In België is het kweken en verhandelen voor deze humane consumptie erg toegenomen en in Europa zijn de eerste producten op basis van meelwormen reeds te verkrijgen.

   

  Meelwormen leven in de natuur van hout en zijn daarnaast dol op tarwemeel en kunnen daarom een ware plaag worden voor bedrijven die graan en meel verwerken. De meeltorren zijn van 1,3 tot 1,8 cm lang en hebben een zwarte of zwartbruine kleur met gestreepte dekschilden. De larven van de meeltor zijn geelbruin en kunnen tot 2,8 cm lang worden en hebben 3 paar poten.

   

  Meelwormen hebben veel weg van moriowormen, een larve van een andere soort kever. De morioworm wordt twee keer zo lang en dik als een meelworm en wordt daardoor reuzen meelworm genoemd. De meeltor heeft ook kenmerken van de Buffalo kever, maar is iets groter. Protect Pest Control kan u informeren over welke soort het gaat en passend advies geven.

  Aanwezigheid van meeltorren herkennen

  Meelwormen kunt u aantreffen in voedselvoorraden, zoals graan en meel. Meelwormen boren zich graag in vaste stoffen, zoals meelspijzen en bakkerijproducten, maar ook in lompen. Daarnaast komt het voor dat er larven gevonden kunnen worden in hout of isolatiemateriaal. De larven boren hier zelf gangen in en maken gebruik van gangen die andere insecten zijn gemaakt.

  Rijstmeelkever

  Hoe komen meeltorren in de ruimtes?

  Meeltorren verspreiden zich vaak vanuit vogelnesten en aangezien deze soort zich uitstekend kan handhaven in ons gematigde klimaat is overleven voor hen gemakkelijk. In uw huis zal een meelworm of meeltor beperkte schade aanrichten, maar bij langdurig opgeslagen voorraden meelproducten kunnen zij enorme schade aanrichten.

   

  Bent u een ondernemer met een bakkerij, veevoederbedrijf of restaurant en ondervindt u overlast door deze dieren? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen zodat wij u een effectieve en duurzame oplossing kunnen bieden.

  Zelf doen of uitbesteden?

  Indien u last heeft van meeltorren in uw voedselvoorraden adviseert Protect Pest Control u om het besmette voedsel weg te gooien en contact op te nemen voor verder advies. U kunt uiteraard het besmette voedsel weggooien en voorzorgsmaatregelen nemen voor de toekomst, maar mocht u sprake hebben van een plaag of een grote mate van overlast heeft u waarschijnlijk professionele ongediertebestrijding nodig. Dit is soms het geval bij bedrijven die veel voedselvoorraden hebben, zoals bakkerijen of een horecaonderneming. Het handhaven van een goede hygiënische bedrijfsvoering is erg belangrijk. Protect Pest Control heeft al vijftien jaar ervaring met het bestrijden van meeltorren en kan u voorzien van tips.

  Rijstmeelkever

  Meeltorren bestrijden met verschillende technieken

  Protect Pest Control pakt de overlast altijd bij de bron aan. Daarnaast bestrijden we de eitjes, larven en volwassen dieren die worden aangetroffen. Wij kunnen u helpen of adviseren bij wering en preventietechnieken. Neem nu contact op met Protect Pest Control voor een op maat gemaakte oplossing.

  Protect Pest Control inschakelen

  Protect Pest Control kan de meeltorren plaag op een zeer betrouwbare manier bestrijden en u helpen met wering en preventie voor de toekomst. Zo helpen wij u op de beste manier uw meeltorren/meelwormen te bestrijden.

   

  Protect Pest Control is een professionele ongediertebestrijder en hanteert veilige en succesvolle manieren om verschillende ongedierte te bestrijden. Zelf proberen om een plaag tegen te gaan is vaak onvoldoende, omdat u de larven en eitjes over het hoofd kunt zien. De plaag zal dan niet in het geheel worden bestreden, maar enkel de zichtbare plaagdieren.

   

  Neem nu contact op met Protect Pest Control voor het plannen van een afspraak op locatie of voor advies en meer informatie.

   

  Contact (met Protect Pest Control)

  Inspectie en advies op locatie door Protect Pest Control

  Bestrijding door Protect Pest Control