Meeuwen verjagen
Verjaag uw meeuwen vandaag nog!

Meeuwen verjagen

Velen die in een kustplaatsje wonen kunnen erover meepraten: het terugkerende probleem van meeuwenoverlast! Gemeenten zitten in de periode van april tot eind augustus, het broedseizoen, vaak met de handen in het haar. Deze vogels zijn namelijk niet bang om de buurt over te nemen en aardig wat chaos te veroorzaken. Ook deze soort vogels mag niet bestreden worden met chemische bestrijdingsmiddelen, maar wel worden verjaagd. Daarom helpen wij u met het verjagen van de meeuwen.

Om u zo goed mogelijk te voorzien van de juiste informatie hebben wij een artikel gemaakt met alle belangrijke informatie die u nodig heeft.

Laten wij beginnen!

 

Maak kennis met Niels.

Ik ben Niels en zou u graag

verder willen helpen.

Wilt u in contact komen?

 
 Plan een afspraak
 
 Maak een belafspraak
 
 Bel: 085 040 8066
 

Daag Niels en het team uit.

 

   

  Het probleem van meeuwen

  De grootste problemen doen zich voort tijdens het broedseizoen, waarin meeuwen alles dat voedsel kan bevatten lospikken, de hele dag schreeuwend rondvliegen en alles onder hun uitwerpselen begraven. Meeuwen kunnen zich erg dominant opstellen en als mensen of andere dieren te dicht bij hun nest of jongens komen, zullen ze (schijn)aanvallen uitvoeren. Dit kan vooral voor (jonge) kinderen, kwetsbare ouderen en huisdieren vervelend uitpakken en angstige situaties veroorzaken. Meeuwen staan erom bekend om plastic vuilniszakken kapot te pikken en vuilnisbakken leeg te trekken, op zoek naar iets te eten. De uitwerpselen van meeuwen kunnen schade veroorzaken aan gebouwen, daken of aan de lak van een auto. Pas wanneer het broedseizoen weer zijn einde nadert wordt de overlast minder, maar vaak verdwijnt dit niet helemaal.

  De meeuw: best een beetje een schreeuwlelijk

  Meeuwen behoren tot zeevogels uit de familie Laridae. Er bestaan wel 102 verschillende soorten meeuwen en deze zijn over het algemeen allemaal best fors. Meeuwen kunnen grijs of wit zijn met zwarte tekeningen. Hun gekrijs is vaak van een grote afstand te horen en tijdens het broedseizoen kunnen zij zich erg agressief opstellen en soms de hele dag door krijsen. Meeuwen hebben zwemvliezen tussen hun tenen en een behoorlijk sterke snavel. De grootste meeuw, ook wel grote mantelmeeuw genoemd, kan wel tot 1,5 kilo wegen.

   

  Meeuwen eten graag vlees en dit varieert van aas tot levende dieren zoals visjes. Meeuwen blijven meestal in de buurt van de kust en water en zullen niet snel diep in bosrijke gebieden aangetroffen worden. Het duurt wel tot 4 jaar voordat sommige meeuwen hun veren krijgen en ze kunnen ook erg oud worden. De oudste soort is geschat 49 jaar te zijn geworden. Ook de kolonies waarin meeuwen leven zijn erg levendig. Wanneer de jongen geboren worden hebben ze dons en kunnen ze meteen lopen.

   

  Eén van de redenen waarom meeuwen best lastig te bestrijden zijn is omdat het behoorlijk intelligente dieren zijn. Ze hebben eigenschappen als nieuwsgierigheid en inventiviteit en communiceren op complexe manieren met elkaar. Zo is het bekend dat sommige soorten gereedschap gebruiken. Ook de regels binnen de sociale structuur van meeuwen is complex te noemen.

   

  De plek waar meeuwen eerder gebroed hebben wordt het jaar daarop opnieuw gebruikt. Ook hebben ze soms de neiging om een nieuwe plek te zoeken, vlakbij hun eigen geboortenest. Op die manier kunnen wij vaak inschatten dat plaatsen waar veel overlast is dit het jaar daarop waarschijnlijk opnieuw zal voorkomen.

  Aanwezigheid van meeuwen herkennen

  Het is soms best lastig om een meeuwennest te herkennen en vaak is het dan ook al te laat. Tijdens het broedseizoen mogen er namelijk, vanwege de bescherming van deze vogels, geen actie worden ondernomen.

   

  Meeuwen broeden graag bij daken, omdat deze bescherming bieden tegen andere dieren die hun nest zou willen aanvallen. Ook kiezen ze heel zorgvuldig plekken waar mensen niet snel bij zouden kunnen komen. Natuurlijk is het ook slim omdat er bij en rondom huizen ook vaak voedsel gevonden kan worden en zij dus niet al te ver van hun nest zullen hoeven gaan. Nesten kunnen zich ook achter een schoorsteen of tegen een lichtkoepel bevinden, zolang er maar een beetje bescherming aan het nest geboden kan worden.

  Meeuwen verjagen

  Waar komen meeuwen op af?

  Meeuwen zijn vooral op zoek naar beschutte plekken om hun nesten te bouwen, in stedelijke gebieden zodat er overal eten te vinden is. Mocht uw afval wekelijks opgehaald worden vanaf een bepaald punt, zullen daar meeuwen wachten totdat u de vuilniszak of vuilnisbak achterlaat. Het zijn vindingrijke beesten die altijd een manier vinden om bij het eten te komen.

  Zelf doen of uitbesteden?

  Vanwege de beschermde aard van de kraaien, mag deze vogelsoort niet afgevangen worden zoals bij duiven wel het geval is. Protect Pest Control heeft een aantal verjaag technieken die langdurig effect hebben zoals verjagen door geluid, met vliegers, reflectoren en laserstralen. Ook als u preventiemaatregelen zou willen nemen kunt u bij ons terecht. Wij gebruiken hier veelal netten en pinnen voor.

  Protect Pest Control inschakelen

  Protect Pest Control kan de meeuwenplaag op een zeer betrouwbare manier bestrijden en u helpen met wering en preventie voor de toekomst. Een meeuwenplaag onbehandeld laten is ten zeerste af te raden, omdat de meeuwenplaag uit de hand kan lopen met alle risico’s van dien.

   

  Protect Pest Control is een professionele ongediertebestrijder en hanteert veilige en succesvolle manieren om een meeuwenplaag te bestrijden. Zo helpen wij u op de beste manier uw meeuwen te verjagen.

   

  Neem nu contact op met Protect Pest Control voor het plannen van een afspraak op locatie of voor advies en meer informatie.

   

  Contact (met Protect Pest Control)

  Inspectie en advies op locatie door Protect Pest Control

  Bestrijding door Protect Pest Control