Muggen bestrijden

Iedereen heeft weleens last van muggen in de (na)zomer en meestal is dit probleem te overzien. Er zijn meerdere soorten muggen, zoals knutten (ook wel zandvliegen genoemd) en langpootmuggen. De meest vervelende mug voor mensen is de steekmug, waarvan de malariamug de meest gevaarlijke is, maar gelukkig niet in Nederland voorkomt.

 

Protect Pest Control krijgt regelmatig verzoeken van bedrijven om muggenoverlast aan te pakken, omdat deze medewerkers en klanten kunnen prikken. Vooral horecabedrijven en ondernemingen met een terras mogelijkheid of aan het water kunnen hier nogal wat nadeel van ondervinden. Ook als uw bedrijf voedingsmiddelen verwerkt komt het soms voor dat muggen in de producten terecht komen en dat is natuurlijk het laatste dat u wilt. Wij helpen met het bestrijden van de muggen.

Om u zo goed mogelijk te voorzien van de juiste informatie hebben wij een artikel gemaakt met alle belangrijke informatie die u nodig heeft.

Laten wij beginnen!

Het probleem van muggen

Steekmuggen (ook wel muskieten genoemd) zijn de meest beruchte muggen en leven van nectar. Het zijn alleen de vrouwtjes die bijten en bloed zuigen, omdat ze dit kunnen gebruiken voor de aanmaak van eitjes. Na het bijten laten de muggen een goedje achter dat anticoagulans heet, wat ervoor zorgt dat het bloed niet meteen gaat stollen en ze het rustig kunnen opdrinken. Mensen krijgen vaak een soort allergische reactie op de anticoagulans en hierdoor ontstaat de welbekende jeuk. Steekmuggen kunnen ziektes bij zich dragen en de mens hier tijdens een beet mee besmetten. We hebben het dan over de West Nijlziekte, Malaria, Zika koorts en Gele koorts. Mensen kunnen aan Malaria overlijden, zeker als het immuunsysteem al wat zwakker is. Protect Pest Control adviseert u daarom altijd te controleren of uw vakantiebestemming extra bescherming hiertegen vereist en u sowieso altijd goed in te smeren met een DEET spray.

 

Ook dieren zijn vatbaar voor de ziektes van de steekmuggen. In enkele extreme gevallen, zoals bij de uitbraak van de veeziekte Blauwtong kunnen de bedrijven van vogel- en veehouders hier enorm onder lijden. Heeft u last van muggen en werkt u in de vogel- en veehouderij? Neem dan direct contact op met Protect Pest Control voor een oplossing voor uw bedrijf.
Muggen steken het meest tussen zonsondergang en zonsopgang en worden aangetrokken door felle of donkere kleuren (zoals bijvoorbeeld zwart). Het is daarom slim om lichte kleding met lange broekspijpen en mouwen te dragen om muggenbeten zoveel mogelijk te voorkomen.
Muggen bijten graag in enkels, omdat deze soms worden overgeslagen tijdens het insmeren van de insectenwerende middelen. Muggen leggen hun eitjes in stilstaand water en dit zijn dan ook de omgevingen die u het beste kunt vermijden.

 

Bent u toch gebeten door een mug? De reactie hiervan varieert. Het is namelijk afhankelijk van ons immuunsysteem en het speeksel van de mug. De meeste mensen hebben last van huidirritatie en jeuk. Het is fijn om bij zwelling van de beet wat verkoeling toe te passen, door bijvoorbeeld een ice pack te gebruiken of wat ijs in een doek op de huid te legen. Indien u veel last heeft van de jeuk zijn er middelen met antihistamine die de jeuk en zwelling kunnen verminderen. En hoe lastig het soms ook is, probeert u niet te krabben, want dit verergert de jeuk niet alleen, maar kan ook zorgen dat er een wondje ontstaat en daar bacteriën in terecht komen.

De mug: soorten muggen

Een mug heeft een klein, dun lichaam met zes dunne pootjes en meestal twee antennes waarmee ze geur waarnemen. ook heeft de mug een lange zuigsnuit. Het achterlijf van een mug is geringd en de antennen van het mannetje vaak veervormig. De meeste soorten muggen kunnen niet steken met hun zuigsnuit.

 

Langpootmuggen steken niet, maar de larven van deze soort kunnen gazons aantasten en rouwmuggen leven vaak in gigantische zwermen die mensen in het dagelijkse verkeer kunnen hinderen. Ook zijn er vaak motmuggen in de buurt van een gesprongen riolering. U kunt aan de hand van het zoemende geluid dat muggen voortbrengen altijd wel merken of ze in de buurt zijn. Dit geluid wordt overigens geproduceerd door het trillen van de vleugels en niet door een keelklank.

 

De mug gebruikt luchtstromen om naderend gevaar op te merken. De vleugels worden achter de rug gevouwen en de achterste poten steken naar achteren, zo gauw ze de lucht voelen veranderen bij beweging vliegen ze weg.

Aanwezigheid van muggen herkennen

Uw huis of bedrijf is vaak aantrekkelijk voor muggen, maar waarom eigenlijk?

 

Volwassen muggen worden veelal aangetrokken door stilstaand water. Het kan zijn dat u ergens een regenton heeft staan of een drinkbak voor vogels. Ook overgebleven water in potten van buitenplanten of kamerplanten zijn een goede omgeving voor muggen. Zij leggen namelijk eitjes in dit water en kunnen hier tevens van drinken.

 

Ook verplaatsen muggen zich over kilometers. Indien u een kilometer verder een plas, meer of overig water heeft kunt u toch in huis of tuin last hebben van muggen die eigenlijk een stuk verderop leven. Bij voldoende bewatering van de planten in uw tuin kunt u ongewild muggen aantrekken. Ook is het voortdurende gezoem vaak een bron van frustratie als mensen het liefst rustig in de tuin of op het balkon willen zitten.

Muggen bestrijden

Hoe komen muggen in de ruimtes?

In sommige gevallen heeft u vooral last van muggen die van binnenuit de woning of het bedrijfspand lijken te komen. Protect Pest Control ziet in deze gevallen vaak dat het ligt aan bijvoorbeeld water in de kruipruimte. Mocht dit bij u ook het geval zijn of heeft u geen idee waar ze vandaan komen, neem dan contact met ons op en wij helpen u bij een oplossing.

Zelf doen of uitbesteden?

Indien u last heeft van muggen in uw woning adviseert Protect Pest Control u om horren te plaatsen en zoveel mogelijk stilstaand water in en rondom het huis te verwijderen. U kunt uiteraard voor de kleine problemen doe-het-zelf-producten gebruiken, maar mocht u sprake hebben van een plaag of een grote mate van overlast heeft u waarschijnlijk professionele ongediertebestrijding nodig. Protect Pest Control heeft al vijftien jaar ervaring met het bestrijden van muggen in uw huis of bedrijfspand.

Muggen bestrijden

Muggen bestrijden met verschillende technieken

Protect Pest Control gaat altijd na waar u stilstaand water binnenshuis zou kunnen hebben, bijvoorbeeld in de kruipruimte, gootsteenafvoer, waterleiding of bij waterbakken). De ontwikkelingsbron wordt dan door ons gesaneerd. Ook gaan wij na of er sprake is van stilstaand water buitenshuis bij emmers, vijvers, dakgoten of tonnen. Wij kunnen u helpen of adviseren bij wering en preventietechnieken. Neem nu contact op met Protect Pest Control voor een op maat gemaakte oplossing.

Protect Pest Control inschakelen

Protect Pest Control kan de muggenplaag op een zeer betrouwbare manier bestrijden en u helpen met wering en preventie voor de toekomst. Een muggenplaag onbehandeld laten is ten zeerste af te raden, omdat de muggenplaag uit de hand kan lopen en de risico’s op het overdragen van ziektes of beten dan niet meer voorkomen kunnen worden.

 

Protect Pest Control is een professionele ongediertebestrijder er hanteert veilige en succesvolle manieren om een muggenplaag te bestrijden. Zelf proberen om de plaag tegen te gaan is vaak onvoldoende.

 

Neem nu contact op met Protect Pest Control voor het plannen van een afspraak op locatie of voor advies en meer informatie.

 

Contact (met Protect Pest Control)

Inspectie en advies op locatie door Protect Pest Control

Bestrijding door Protect Pest Control