Broodkevers bestrijden

U kunt in uw leefomgeving of bedrijfsruimte last krijgen van verschillende soorten kevers. Een pelskever, rijstmeelkever, spekkever, piepschuimkever, broodkever, tabakskever, diefkever, gewone tapijtkever, Australische tapijtkever en ga zo maar door. In dit artikel bespreken we de broodkever en helpen wij u met het bestrijden van de broodkevers.

 

Kevers (Coleoptera) behoren tot de gevleugelde insecten, maar verschillen omdat ze harde schilden hebben, in plaats van voorvleugels. Onder de schilden bevinden zich nog achtervleugels. Ook zorgt dit schild ervoor dat de kever wat zwaarder en logger is, waardoor hij meestal minder snel kan vliegen dan vele andere insecten. Het uiterlijk van een kever kan veel verschillen, maar ze zijn uiteindelijk altijd bolvormig met vrij korte antennes op hun kop.

 

Kevers komen overal ter wereld voor en kunnen in bijna alle weersomstandigheden leven. Het is dan ook de grootste groep van insecten die er bestaat.

 

Sommige kevers leven in producten, anderen voeden zich van planten buiten of zelfs van dierlijke producten zoals veren, wol en haar. De broodkever valt onder de categorie van voorraadaantasters en is daarom vooral te vinden in producten en voorraden.

Om u zo goed mogelijk te voorzien van de juiste informatie hebben wij een artikel gemaakt met alle belangrijke informatie die u nodig heeft.

 

Laten wij beginnen!

 

 1. Het probleem van broodkevers
 2. De broodkever: leef niet bij brood alleen
 3. Zelf doen of uitbesteden?
 4. Broodkevers bestrijden met verschillende technieken
 5. Protect Pest Control inschakelen
 

Maak kennis met Niels.

Ik ben Niels en zou u graag

verder willen helpen.

Wilt u in contact komen?

 
 Plan een afspraak
 
 Maak een belafspraak
 
 Bel: 085 040 8066
 

Daag Niels en het team uit.

 

   

  Het probleem van broodkevers

  Broodkevers (Stegobium paniceum) vormen voornamelijk een groot probleem als zij nog larven zijn en zich in producten en voedselvoorraden nestelen. De larven voeden zich hiermee en besmetten het voedsel met uitwerpselen, vervellingshuidjes, en coconnetjes. Ook overlijden er soms larven en deze blijven dan achter in de voorraad. Hierdoor zit er niks anders op dan de producten te vernietigen, wat ik grote aantallen tot aanzienlijke financiële schade kan leiden.

   

  Wij zien dit vooral wanneer een besmetting op grote schaal in een restaurant of voedselverwerkingsbedrijf plaatsvindt. Ook veroorzaken de larven van deze soort soms materiaalschade aan bouw- of isolatiemateriaal door zich hier een weg in te vreten.

   

  Afhankelijk van het soort kever waar u last van heeft kan Protect Pest Control de larven en risicogebieden in kaart brengen, om vervolgens de meest effectieve bestrijding toe te passen.

  De broodkever: leeft niet bij brood alleen…

  De broodkever is de meest voorkomende voorraadaantaster in woningen. Het zijn dan vooral de larven van deze soort kever waar u voor moet uitkijken. De kever zelf is tot 0,4 cm lang, langwerpig, met kleine haartjes over zijn schild. Ze kunnen van bruin tot roodbruin variëren in kleur en hebben lengtestrepen op hun dekschild. Ook hebben ze een halsschild en deze bedekt het grootste deel van de kop, met uitzondering van de ver uit elkaar stekende antennes. De larven zijn groter dan de kever, namelijk tot 0,5 cm lang, met pootjes waarmee ze zich goed kunnen verplaatsen. De larven van de broodkever laten ronde gaatjes achter terwijl ze zich door de voedingsmiddelen boren. Dit kan ook door sterker materiaal, zoals plastic, papier of zelfs aluminiumfolie heen zijn.

  De knaagschade die veroorzaakt wordt tezamen met de vervuiling door hun uitwerpselen kan schade opleveren en de kwaliteit van uw voedsel aantasten. In bepaalde meelproducten zou u op de bodem van de verpakking cocons met larven kunnen aantreffen. Wanneer de larven eenmaal uit het ei komen overleven zij ruim een week zonder voedsel. Daarna zullen ze op zoek gaan naar droge, zetmeelhoudende producten waarbij u kunt denken aan macaroni, pasta, bouillonblokjes of het eten van de kat. Afhankelijk van de temperatuur ontwikkelen de larven zich snel, dit gebeurt al vanaf 18 graden, waarbij hogere temperaturen idealer zijn.

  Zelf doen of uitbesteden?

  Protect Pest Control kan de keverplaag op een zeer betrouwbare manier bestrijden en u helpen met wering en preventie voor de toekomst. Een keverplaag onbehandeld laten is ten zeerste af te raden, omdat er aanzienlijke schade kan ontstaan.

  Protect Pest Control is een professionele ongediertebestrijder er hanteert veilige en succesvolle manieren om de verschillende soorten kevers te bestrijden. Hieronder kunt u meer lezen over verschillende manieren van bestrijden bij elke soort kever die u kunt aantreffen.

  Broodkevers bestrijden met verschillende technieken

  Meestal is het voldoende om de aangetaste voorraden op te sporen en de bron van de besmetting aanpakken. Extra bestrijding is dan meestal niet meer nodig, maar in sommige gevallen kunnen wij ook een naden- en kierenbehandeling uitvoeren of bevriezing van de voedselvoorraden. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie zorgen wij voor een geschikte oplossing en adviezen voor wering en preventie in de toekomst.

  Ter wering en preventie kunt u de ruimtes vooral droog en koel houden, bijvoorbeeld 15 graden of minder, waardoor de ontwikkeling van broodkevers zal verstillen. Uiteraard is goede hygiëne belangrijk en zult u de aangetaste voorraden moeten weggooien om geen enkel risico te lopen.

  Protect Pest Control inschakelen

  Protect Pest Control biedt u een passende maatwerk oplossing na een afspraak op locatie, wanneer het u uitkomt. Wij hebben jarenlange ervaring als bestrijdingsbedrijf en zijn gecertificeerd. Daarnaast hanteren wij een milieubewuste manier van bestrijding. Protect Pest Control bespreekt met u het aantal behandelingen dat nodig is om het door u gewenste resultaat te bereiken en geeft u tevens advies voor preventie na de bestrijding.

   

  Contact (met Protect Pest Control)

  Inspectie en advies op locatie door Protect Pest Control

  Bestrijding door Protect Pest Control