Getande graankevers bestrijden

U kunt in uw leefomgeving of bedrijfsruimte last krijgen van verschillende soorten kevers. Een pelskever, rijstmeelkever, spekkever, piepschuimkever, broodkever, tabakskever, diefkever, gewone tapijtkever, Australische tapijtkever en ga zo maar door. In dit artikel bespreken we de getande graankevers. En vertellen wij hoe wij kunnen helpen met het bestrijden van de getande graankevers.

 

Kevers (Coleoptera) behoren tot de gevleugelde insecten, maar verschillen omdat ze harde schilden hebben, in plaats van voorvleugels. Onder de schilden bevinden zich nog achtervleugels. Ook zorgt dit schild ervoor dat de kever wat zwaarder en logger is. Waardoor hij meestal minder snel kan vliegen dan vele andere insecten. Het uiterlijk van een kever kan veel verschillen. Maar ze zijn uiteindelijk altijd bolvormig met vrij korte antennes op hun kop.
Kevers komen overal ter wereld voor en kunnen in bijna alle weersomstandigheden leven.
Het is dan ook de grootste groep van insecten die er bestaat.

 

Sommige kevers leven in producten, anderen voeden zich van planten buiten of zelfs van dierlijke producten zoals veren, wol en haar. De getande graankever valt onder de categorie van voorraadaantasters en is daarom vooral te vinden in producten en voorraden.

Om u zo goed mogelijk te voorzien van de juiste informatie hebben wij een artikel gemaakt met alle belangrijke informatie die u nodig heeft.

 

Laten wij beginnen!

 

 1. Het probleem van getande graankevers
 2. De getande graankever: een slanke den
 3. Zelf doen of uitbesteden?
 4. Getande graankevers bestrijden met verschillende technieken
 5. Protect Pest Control inschakelen
 

Maak kennis met Niels.

Ik ben Niels en zou u graag

verder willen helpen.

Wilt u in contact komen?

 
 Plan een afspraak
 
 Maak een belafspraak
 
 Bel: 085 040 8066
 

Daag Niels en het team uit.

 

   

  Het probleem van getande graankevers

  Getande graankevers (Oryzaephilus surinamensis) vormen voornamelijk een groot probleem als zij nog larven zijn en zich in producten en voedselvoorraden nestelen. De larven voeden zich hiermee en besmetten het voedsel met uitwerpselen, vervellingshuidjes, en coconnetjes. Ook overlijden er soms larven en deze blijven dan achter in de voorraad. Hierdoor zit er niks anders op dan de producten te vernietigen, wat ik grote aantallen tot aanzienlijke financiële schade kan leiden.

  Wij zien dit vooral wanneer een besmetting op grote schaal in een restaurant of voedselverwerkingsbedrijf plaatsvindt. Afhankelijk van het soort kever waar u last van heeft kan Protect Pest Control de larven en risicogebieden in kaart brengen, om vervolgens de meest effectieve bestrijding toe te passen.

  De getande graankever: een slanke den

  Getande graankevers zijn ongeveer 0,25 – 0,35 cm lang, met 6 tandjes aan beide zijden van het borststuk en 3 ribbels in lengterichting op het schild. Ze zijn slank, plat en donkerrood of donkerbruin. De larven hebben een witgele kleur. Deze kever eet graag graanproducten, gedroogd fruit en noten en kunnen met een paar hapjes het hele product aantasten. Als u last heeft van deze soort kever is de kans groot dat er ook graanklanders of andere primaire aantasters aanwezig zijn. Protect Pest Control kan dit voor u nagaan en in kaart brengen in hoeverre mate u last heeft van welke soorten kevers.

  Getande graankevers kunnen zich goed in naden, kieren en tussen producten verbergen vanwege hun slanke en platte lijf, maar zodra de voorraad is aangetast kunt u deze niet meer gebruiken voor voedselverwerking zonder gezondheidsrisico’s te nemen. Een volwassen vrouwtje legt behoorlijk veel eitjes, namelijk 300 – 400 per keer, en de larven ontwikkelen zich binnen 4 maanden tot kevers.

  Zelf doen of uitbesteden?

  Protect Pest Control kan de keverplaag op een zeer betrouwbare manier bestrijden en u helpen met wering en preventie voor de toekomst. Een keverplaag onbehandeld laten is ten zeerste af te raden, omdat er aanzienlijke schade kan ontstaan.

  Protect Pest Control is een professionele ongediertebestrijder er hanteert veilige en succesvolle manieren om de verschillende soorten kevers te bestrijden. Hieronder kunt u meer lezen over verschillende manieren van bestrijden bij elke soort kever die u kunt aantreffen.

  Getande graankevers bestrijden met verschillende technieken

  Meestal is het voldoende om de aangetaste voorraden op te sporen en de bron van de besmetting aanpakken. Extra bestrijding is dan meestal niet meer nodig, maar in sommige gevallen kunnen wij ook een naden- en kierenbehandeling uitvoeren of bevriezing van de voedselvoorraden. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie zorgen wij voor een geschikte oplossing en adviezen voor wering en preventie in de toekomst.

  Protect Pest Control inschakelen

  Protect Pest Control biedt u een passende maatwerk oplossing na een afspraak op locatie, wanneer het u uitkomt. Wij hebben jarenlange ervaring als bestrijdingsbedrijf en zijn gecertificeerd. Daarnaast hanteren wij een milieubewuste manier van bestrijding. Protect Pest Control bespreekt met u het aantal behandelingen dat nodig is om het door u gewenste resultaat te bereiken en geeft u tevens advies voor preventie na de bestrijding.

   

  Contact (met Protect Pest Control)

  Inspectie en advies op locatie door Protect Pest Control

  Bestrijding door Protect Pest Control