Hooiwagens bestrijden

Hooiwagens (Opiliones) behoren tot geleedpotigen binnen de spinachtigen en er bestaan meer dan 6.000 soorten. Toch is een hooiwagen geen spin en heeft hij hele andere kenmerken heeft. Ze worden vaak verward met trilspinnen, omdat dit soort ‘spin’ vaak in woonhuizen voorkomt. Wij helpen met het bestrijden van de hooiwagens.

Om u zo goed mogelijk te voorzien van de juiste informatie hebben wij een artikel gemaakt met alle belangrijke informatie die u nodig heeft.

 

Laten wij beginnen!

 

 1. Het probleem van hooiwagens
 2. De hooiwagen: een spinachtige, maar geen echte spin
 3. Aanwezigheid van hooiwagens herkennen
 4. Hoe komen hooiwagens in de ruimtes
 5. Zelf doen of uitbesteden?
 6. Hooiwagens bestrijden met verschillende technieken
 7. Protect Pest Control inschakelen
 

Maak kennis met Niels.

Ik ben Niels en zou u graag

verder willen helpen.

Wilt u in contact komen?

 
 Plan een afspraak
 
 Maak een belafspraak
 
 Bel: 085 040 8066
 

Daag Niels en het team uit.

 

   

  Het probleem van hooiwagens

  Net zoals spinnen kan het een ergernis geven om hooiwagens in uw huis of bedrijfsruimte te hebben. Mensen met een spinnenangst kunnen hier stress van krijgen en het maakt in de de ruimte een onhygiënische indruk. Hooiwagens dragen bacteriën mee aan hun poten en lopen graag over allerlei oppervlakken in uw huis, waarbij ze de omgeving besmetten.

   

  Ook kunnen ze over etenswaren heen lopen die u daardoor dan weer zult moeten weggooien. In gebouwen waar steriele omgevingen belangrijk zijn, keukens van een restaurant, ziekenhuizen of voedselverwerkingsbedrijven is het belangrijk dat er geen hooiwagens of andere insecten te vinden zijn. Hooiwagens bijten of steken niet en kunnen op die manier gelukkig geen risico opleveren.

  De hooiwagen: een spinachtige, maar geen echte spin

  Net zoals een spin heeft een hooiwagen acht behoorlijk lange poten. Een spin bestaat uit twee delen en poten, maar de hooiwagen kan gezien worden als een bolletje met poten. Hooiwagens kunnen geen web weven, zoals spinnen en hebben ook maar 1 paar ogen en geen gifklieren. Wel hebben zij geurklieren die gebruikt worden als communicatiemiddel. De geurklieren laten vocht achter voor soortgenoten en dit geeft voor anderen aan wie de hooiwagen is of dat deze in een bepaalde staat verkeert. Als een hooiwagen schrikt laat hij uit de geurklier een soort wit vocht achter dat vies ruikt en smaakt. Qua uiterlijk lijkt de hooiwagen vooral op een trilspin.

   

  De hooiwagen een bijzonder dier

  Bijzonder aan de hooiwagen is dat wanneer hij wordt aangevallen hij zijn poten kan loslaten. Er hoeft niet veel te gebeuren voordat hij dit doet en door een bepaalde spier in het bovenbeen kan het losgelaten pootje tot een uur blijven trillen. Dit heeft de hooiwagen tijd om weg te rennen, terwijl de aanvaller afgeleid wordt door het nog steeds bewegende pootje! Gelukkig groeit de poot na een tijdje ook weer aan.
  Op het menu staat vanalles; dode planten, levende planten, maar ook andere kleine insecten, en dood of levend doet er voor de hooiwagen niet toe. Hooiwagens zijn zelfs in staat om bij voedselschaarste hun soortgenoten op te eten.

   

  Sinds 10 jaar geleden zijn er veel reuzenhooiwagens gesignaleerd. Ook in Nederland zien wij deze soort (Leiobunum genoemd) steeds vaker voorkomen. Ze worden reuzen genoemd,omdat ze poten kunnen hebben tot 9 centimeter en een metaalgroene glans over hun lichaam. Niet alleen verschillen de uiterlijke kenmerken van deze soort, hij leeft ook in grotere groepen. De jacht gebeurt veelal individueel en vindt ‘s nachts plaats, maar overdag kruipen ze met wel honderden bij elkaar. Een griezelig idee, maar gelukkig is deze soort ook ongevaarlijk.

  Aanwezigheid van hooiwagens herkennen

  Omdat hooiwagens geen web weven, zult u ze hier niet aan kunnen herkennen. Meestal ziet u deze dieren gewoon lopen en omdat zij zich in hoekjes en kiertjes van ruimtes begeven kunt u hier wel extra goed stofzuigen en schoonmaken om eventuele overlast te voorkomen.

  Hooiwagens bestrijden

  Hoe komen hooiwagens in de ruimtes?

  Hooiwagens komen vaak in het najaar naar binnen, wanneer de temperatuur buiten daalt. Zij zoeken dan een warme plek om de winter door te brengen en eten insecten op die ze in het huis kunnen vinden. In dat opzicht zijn ze best nuttig. Toch is het geen hygiënisch dier en adviseren wij u om ze te verwijderen indien mogelijk, zodat ze zich niet gaan vermenigvuldigen en er een plaag ontstaat.

  Zelf doen of uitbesteden?

  Er zijn een aantal doe-het-zelf producten die u zou kunnen aanschaffen. Vaak is dit niet goed voor het milieu of voor mens en dier in de omgeving. Wij raden dit dan ook af. Protect Pest Control kan de hooiwagen plaag op een zeer betrouwbare manier bestrijden en u helpen met wering en preventie voor de toekomst.

   

  Verder zien de ruimtes van bijvoorbeeld uw bedrijfspand, er met hooiwagens een stuk minder aantrekkelijk uit. Protect Pest Control is een professionele ongediertebestrijder en hanteert veilige en succesvolle manieren om deze insecten te bestrijden.

   

  Neem nu contact op met Protect Pest Control voor het plannen van een afspraak op locatie of voor advies en meer informatie.

  Hooiwagens bestrijden

  Hooiwagens bestrijden met verschillende technieken

  Protect Pest Control kan u afhankelijk van de overlast een passende oplossing bieden. Ook hebben wij technieken voor wering en preventie.

  Protect Pest Control inschakelen

  Protect Pest Control kan de hooiwagen plaag op een zeer betrouwbare manier bestrijden en u helpen met wering en preventie voor de toekomst. Protect Pest Control is een professionele ongediertebestrijder en hanteert veilige en succesvolle manieren om hooiwagens te bestrijden. Komt u er met doe-het-zelf producten niet uit?

   

  Neem nu contact op met Protect Pest Control voor het plannen van een afspraak op locatie of voor advies en meer informatie.