Lapsnuitkevers bestrijden

U kunt in uw leefomgeving of bedrijfsruimte last krijgen van verschillende soorten kevers. Een pelskever, rijstmeelkever, spekkever, piepschuimkever, broodkever, tabakskever, diefkever, gewone tapijtkever, Australische tapijtkever en ga zo maar door. In dit artikel bespreken we de lapsnuitkever. En waarom wij de lapsnuitkevers bestrijden.

 

Kevers (Coleoptera) behoren tot de gevleugelde insecten, maar verschillen omdat ze harde schilden hebben, in plaats van voorvleugels. Onder de schilden bevinden zich nog achtervleugels. Ook zorgt dit schild ervoor dat de kever wat zwaarder en logger is, waardoor hij meestal minder snel kan vliegen dan vele andere insecten. Het uiterlijk van een kever kan veel verschillen, maar ze zijn uiteindelijk altijd bolvormig met vrij korte antennes op hun kop.
Kevers komen overal ter wereld voor en kunnen in bijna alle weersomstandigheden leven.
Het is dan ook de grootste groep van insecten die er bestaat.

 

Sommige kevers leven in producten, anderen voeden zich van planten buiten of zelfs van dierlijke producten zoals veren, wol en haar. De lapsnuitkever valt onder de categorie van aantasters en veroorzaakt voornamelijk schade aan planten, plantenwortels en op grote schaal akkerbouw.

Om u zo goed mogelijk te voorzien van de juiste informatie hebben wij een artikel gemaakt met alle belangrijke informatie die u nodig heeft.

 

Laten wij beginnen!

 

 1. Het probleem van lapsnuitkevers
 2. De lapsnuitkever: dol op uw (pot)planten
 3. Zelf doen of uitbesteden?
 4. Lapsnuitkevers bestrijden met verschillende technieken
 5. Protect Pest Control inschakelen
 

Maak kennis met Niels.

Ik ben Niels en zou u graag

verder willen helpen.

Wilt u in contact komen?

 
 Plan een afspraak
 
 Maak een belafspraak
 
 Bel: 085 040 8066
 

Daag Niels en het team uit.

 

   

  Het probleem van lapsnuitkevers

  Lapsnuitkevers (Otiorhynchus) is een echte planteneter en dol op plantenwortels, bladeren, bloemetjes. Ze schuilen in planten en voeden zich hiermee, waardoor u ze vaak in de tuin zult aantreffen of eventueel in potplanten die binnen staan.

  Afhankelijk van het soort kever waar u last van heeft kan Protect Pest Control de larven en risicogebieden in kaart brengen, om vervolgens de meest effectieve bestrijding toe te passen.

  De lapsnuitkever: dol op uw (pot)planten

  Een lapsnuitkever heeft een lange snuit, vandaar de naam, met knievormig gebogen antenne en zeer harde dekschilden over zijn lichaam. De gegroefde lapsnuitkever is ongeveer 9 – 10,5 mm, zwart en met fijne bruine haren op de bovenkant. De kleine lapsnuitkever is slechts 5 -5,5 mm, zwart tot donkerbruin en zijn dekschilden zijn eivormig met 10 groeven.

  Lapsnuitkevers voeden zich met plantendelen en kunnen hierdoor schade veroorzaken aan de wortels van gewassen. Ook eten ze graag aan de bladeren van potplanten, waardoor u ook in de tuin last kunt krijgen van deze diertjes. Het maakt de lapsnuitkever niet uit of het een potplant is of hele gewassen; in grote getalen eten zij de wortels van uw planten helemaal op. Het vrouwtje van de lapsnuitkever zet jaarlijks ongeveer 50 eitjes af in de periode juli – augustus.

  Zelf doen of uitbesteden?

  Protect Pest Control kan de keverplaag op een zeer betrouwbare manier bestrijden en u helpen met wering en preventie voor de toekomst. Een keverplaag onbehandeld laten is ten zeerste af te raden, omdat er aanzienlijke schade kan ontstaan.

  Protect Pest Control is een professionele ongediertebestrijder er hanteert veilige en succesvolle manieren om de verschillende soorten kevers te bestrijden. Hieronder kunt u meer lezen over verschillende manieren van bestrijden bij elke soort kever die u kunt aantreffen.

  Lapsnuitkevers bestrijden met verschillende technieken

  De larven van de lapsnuitkever kunnen biologisch bestreden worden met aaltjes die binnendringen en de larven doden. Ook kan de lapsnuitkever weggevangen worden en de potaarde vervangen, waardoor de larven worden verwijderd.

  Protect Pest Control inschakelen

  Protect Pest Control biedt u een passende maatwerk oplossing na een afspraak op locatie, wanneer het u uitkomt. Wij hebben jarenlange ervaring als bestrijdingsbedrijf en zijn gecertificeerd. Daarnaast hanteren wij een milieubewuste manier van bestrijding. Protect Pest Control bespreekt met u het aantal behandelingen dat nodig is om het door u gewenste resultaat te bereiken en geeft u tevens advies voor preventie na de bestrijding.