Pelsmotten bestrijden

Bij een mottenplaag denken de meeste mensen aan kledingkasten waar aangevreten kledingstukken in hangen. De pelsmot is hier een goed voorbeeld van. Ze kunnen kostbare stoffen, kleding en meubels onherstelbare kapot eten en mocht u een kledingzaak hebben is dit één van de ergste plagen die u kunt treffen. Het zijn overigens niet de volwassen exemplaren, maar eigenlijk altijd de larven die deze schade veroorzaken. Dit betekent dat u schade kunt hebben, nog voordat u een volwassen mot ziet vliegen. Wij helpen met het bestrijden van de pelsmotten.

Om u zo goed mogelijk te voorzien van de juiste informatie hebben wij een artikel gemaakt met alle belangrijke informatie die u nodig heeft.

 

Laten wij beginnen!

 

  1. Het probleem van motten
  2. De pelsmot: dol op uw luxe stoffen en huiden
  3. Aanwezigheid van motten herkennen
  4. Hoe komen motten in de ruimtes
  5. Zelf doen of uitbesteden?
  6. Motten bestrijden met verschillende technieken
  7. Protect Pest Control inschakelen

Het probleem van motten

Motte Phobia de officiële term voor een angst voor motten. Deze angst is veelvoorkomend en ook als u hier niet aan lijdt kan een mottenplaag u veel frustratie opleveren.
Motten brengen niet alleen schade toe aan kleding en textiel, maar ook aan voedselvoorraden, waardoor de financiële gevolgen soms niet te overzien zijn. Ook emotionele schade wanneer u merkt dat uw trouwjurk of een babydekentje verloren is gegaan door een mottenplaag komt helaas veel voor.
Protect Pest Control adviseert u bij het aantreffen van gaatjes in kleding of textiel onmiddellijk contact op te nemen. Wij hebben zeer veel ervaring met het behandelen van een mottenplaag en kunnen verdere schade aan uw spullen voorkomen.

De pelsmot: dol op uw luxe stoffen en huiden

De pelsmot (Tinea pellionella) is zo’n 6 mm lang en heeft een witte kleur. De voorvleugels zijn donkerbruin en hebben vage vlekken. Ze lijken op de kleermot, maar bijten regelmatige patronen in stoffen. De kleermot daarentegen doet dit in een onsamenhangend patroon. De pelsmot komt minder vaak voor de dan kleermot, omdat hij een hoge luchtvochtigheid nodig heeft. Wel komt deze soort mot soms mee met geïmporteerde producten, zoals een dierenhuid. Ook bontjassen en andere soort pels zijn favoriet bij deze luxe soort.

Aanwezigheid van motten herkennen

Motten zijn slechte vliegers. U zult ze dan ook vaker kruipend aantreffen dan vliegend en ze leggen hun larven eitjes in buisjes of doosjes. In die zijden cocons ontwikkelen de larven zich tot een volwassen mot. Soms komt het voor dat u in kleding aangevreten stukjes aantreft en niet zeker weet of dit door een mot of pelskever komt. Protect Pest Control kan u daarover informeren en zodoende de juiste bestrijdingsmiddelen toepassen.

 

Andere kenmerken van motten zijn dunne spinnendraden bij de voedselvoorraad of huidschilfertjes van de motten. Daarnaast zijn opengebeten verpakkingen en dode motten onderin uw kast een indicatie dat er in ieder geval een plaagdier (of meer) aanwezig is.

Hoe komen pelsmotten in ruimtes?

Motten kunnen meegekomen zijn van voorraden voedsel of door vogelnesten aan de pui. Daarnaast leven de larven ook wel eens in opgezette dieren, omdat ze zich hiermee kunnen voeden. Motten kunnen ook simpelweg naar binnen vliegen en Protect Pest Control adviseert u om horren te gebruiken en ‘s nachts de ramen te sluiten, zodat dit eenvoudig voorkomen kan worden.

Zelf doen of uitbesteden?

Indien u last heeft van motten in uw woning, opslag, zolder of bedrijfsruimte adviseert Protect Pest Control u om goed te stofzuigen, de ramen te sluiten en contact op te nemen voor advies. U kunt uiteraard voor de kleine problemen doe-het-zelf-producten gebruiken, maar mocht u sprake hebben van een plaag of een grote mate van overlast heeft u waarschijnlijk professionele ongediertebestrijding nodig. Protect Pest Control heeft al vijftien jaar ervaring met het bestrijden van motten in uw huis of bedrijfspand.

Pelsmotten bestrijden met verschillende technieken

Pelsmotten worden door ons bestreden door het uitvoeren van een naden en kieren behandeling. Dat wil zeggen dat zoveel mogelijk naden en kieren worden ingespoten met een vloeistof, namelijk een geschikt bestrijdingsmiddel.

Protect Pest Control inschakelen

Protect Pest Control kan de mottenplaag op een zeer betrouwbare manier bestrijden en u helpen met wering en preventie voor de toekomst. Een mottenplaag onbehandeld laten is ten zeerste af te raden, omdat de mottenplaag uit de hand kan lopen en u hiermee veel schade kunt lijden aan uw kleding, meubels en andere spullen.

 

Protect Pest Control is een professionele ongediertebestrijder en hanteert veilige en succesvolle manieren om een mottenplaag te bestrijden. Zelf proberen om de plaag tegen te gaan is vaak onvoldoende, omdat u de larven en eitjes over het hoofd kunt zien. De plaag zal dan niet in het geheel worden bestreden, maar enkel de zichtbare plaagdieren.

 

Neem nu contact op met Protect Pest Control voor het plannen van een afspraak op locatie of voor advies en meer informatie.

 

Contact (met Protect Pest Control)

Inspectie en advies op locatie door Protect Pest Control

Bestrijding door Protect Pest Control