Piepschuimkevers bestrijden

U kunt in uw leefomgeving of bedrijfsruimte last krijgen van verschillende soorten kevers. Een pelskever, rijstmeelkever, spekkever, piepschuimkever, broodkever, tabakskever, diefkever, gewone tapijtkever, Australische tapijtkever en ga zo maar door. In dit artikel bespreken we de piepschuimkever. En leggen wij uit hoe wij de piepschuimkevers bestrijden.

 

Kevers (Coleoptera) behoren tot de gevleugelde insecten, maar verschillen omdat ze harde schilden hebben, in plaats van voorvleugels. Onder de schilden bevinden zich nog achtervleugels. Ook zorgt dit schild ervoor dat de kever wat zwaarder en logger is, waardoor hij meestal minder snel kan vliegen dan vele andere insecten. Het uiterlijk van een kever kan veel verschillen, maar ze zijn uiteindelijk altijd bolvormig met vrij korte antennes op hun kop.
Kevers komen overal ter wereld voor en kunnen in bijna alle weersomstandigheden leven.
Het is dan ook de grootste groep van insecten die er bestaat.

 

Sommige kevers leven in producten, anderen voeden zich van planten buiten of zelfs van dierlijke producten zoals veren, wol en haar. De piepschuimkever valt onder de categorie van materiaal aantasters en veroorzaakt schade aan isolatiematerialen.

Om u zo goed mogelijk te voorzien van de juiste informatie hebben wij een artikel gemaakt met alle belangrijke informatie die u nodig heeft.

 

Laten wij beginnen!

 

  1. Het probleem van piepschuimkevers
  2. De piepschuimkever: geen vriendjes met uw pluimvee
  3. Zelf doen of uitbesteden?
  4. Piepschuimkevers bestrijden met verschillende technieken
  5. Protect Pest Control inschakelen

Het probleem van piepschuimkevers

Piepschuimkevers (Alphitobius diaperinus) vormen voornamelijk een groot probleem als zij nog larven zijn en zich een weg door bepaalde materialen eten. De larven kunnen gaten veroorzaken in hout of isolatiemateriaal en in sommige gevallen kan dit leiden tot bouwconstructies die niet meer solide zijn.

Afhankelijk van het soort kever waar u last van heeft kan Protect Pest Control de larven en risicogebieden in kaart brengen, om vervolgens de meest effectieve bestrijding toe te passen.

De piepschuimkever: geen vriendjes met uw pluimvee

De piepschuimkever heeft een larve die bekend staat aan als kleine meelworm. Een volwassen exemplaar is zo’n 0,6 cm lang, glanzend zwart of roodbruin en heeft een ovale vorm. Kenmerkend voor deze kever zijn allerlei kleine gaatjes waar de schild mee bedekt is. De kever heeft een uitgebreid menu, van graan en eieren tot kleine insecten, afval en mest.

Als er geen ander eten voorhanden is heeft deze kever ook wel de neiging om soortgenoten op te eten en op die manier te overleven. Volwassen vrouwtjes gemiddeld 200 – 400 eitjes, maar dit kan oplopen tot de duizenden. De grootste schade die de piepschuimkever kan veroorzaken is aan de pluimveesector, omdat het een veelvoorkomend plaaginsect is in afval van pluimveebedrijven.

Zelf doen of uitbesteden

Protect Pest Control kan de keverplaag op een zeer betrouwbare manier bestrijden en u helpen met wering en preventie voor de toekomst. Een keverplaag onbehandeld laten is ten zeerste af te raden, omdat er aanzienlijke schade kan ontstaan.

Protect Pest Control is een professionele ongediertebestrijder er hanteert veilige en succesvolle manieren om de verschillende soorten kevers te bestrijden. Hieronder kunt u meer lezen over verschillende manieren van bestrijden bij elke soort kever die u kunt aantreffen.

Piepschuimkevers bestrijden met verschillende technieken

Protect Pest Control zal insecticiden gebruiken om ruimtes te behandelen en een naden- en kierenbehandeling uitvoeren. Of een oppervlaktebehandeling. Voor wering en preventie adviseren wij u om eventuele mestvoorraden af te voeren en uw stallen grondig te reinigen. Ook is het raadzaam om stalwanden op 0,5 en 1 meter hoogte te voorzien van gladde wanden en zoveel mogelijk naden en kieren te dichten.

Protect Pest Control inschakelen

Protect Pest Control biedt u een passende maatwerk oplossing na een afspraak op locatie, wanneer het u uitkomt. Wij hebben jarenlange ervaring als bestrijdingsbedrijf en zijn gecertificeerd. Daarnaast hanteren wij een milieubewuste manier van bestrijding. Protect Pest Control bespreekt met u het aantal behandelingen dat nodig is om het door u gewenste resultaat te bereiken en geeft u tevens advies voor preventie na de bestrijding.

 

Contact (met Protect Pest Control)

Inspectie en advies op locatie door Protect Pest Control

Bestrijding door Protect Pest Control