Tabakskevers bestrijden

U kunt in uw leefomgeving of bedrijfsruimte last krijgen van verschillende soorten kevers. Een pelskever, rijstmeelkever, spekkever, piepschuimkever, broodkever, tabakskever, diefkever, gewone tapijtkever, Australische tapijtkever en ga zo maar door. In dit artikel bespreken we de tabakskever. Wij helpen met het bestrijden van de tabakskevers.

Kevers (Coleoptera) behoren tot de gevleugelde insecten, maar verschillen omdat ze harde schilden hebben, in plaats van voorvleugels. Onder de schilden bevinden zich nog achtervleugels. Dit schild zorgt ervoor dat de kever wat zwaarder en logger is. Waardoor hij meestal minder snel kan vliegen dan vele andere insecten.

 

Het uiterlijk van een kever kan veel verschillen, maar ze zijn uiteindelijk altijd bolvormig met vrij korte antennes op hun kop. Kevers komen overal ter wereld voor en kunnen in bijna alle weersomstandigheden leven. Het is dan ook de grootste groep van insecten die er bestaat.

Sommige kevers leven in producten, anderen voeden zich van planten buiten of zelfs van dierlijke producten zoals veren, wol en haar. De tabakskever valt onder de categorie van voorraadaantasters en is daarom vooral te vinden in producten en voorraden.

Om u zo goed mogelijk te voorzien van de juiste informatie hebben wij een artikel gemaakt met alle belangrijke informatie die u nodig heeft.

Laten wij beginnen!

Het probleem van tabakskevers

Tabakskevers (Lasioderma serricorne) vormen voornamelijk een groot probleem als zij nog larven zijn en zich in producten en voedselvoorraden nestelen. De larven voeden zich hiermee en besmetten het voedsel met uitwerpselen, vervellingshuidjes, en coconnetjes. Ook overlijden er soms larven en deze blijven dan achter in de voorraad. Hierdoor zit er niks anders op dan de producten te vernietigen, wat ik grote aantallen tot aanzienlijke financiële schade kan leiden.
Wij zien dit vooral wanneer een besmetting op grote schaal in een restaurant of voedselverwerkingsbedrijf plaatsvindt. Afhankelijk van het soort kever waar u last van heeft kan Protect Pest Control de larven en risicogebieden in kaart brengen, om vervolgens de meest effectieve bestrijding toe te passen.

De tabakskever: een gedrongen beestje

Tabakskevers zijn 2 – 4 mm lang, roodbruin en hebben fijne haartjes over hun schild. De larve is ongeveer net zo groot en heeft 3 paar poten. De bouw van een tabakskever is gedrongen waardoor het lijkt alsof dit beestje zich oprolt en zijn kop onder zijn borst probeert te duwen. Het zijn lichtschuwe kevers die goed kunnen vliegen. Zoals hun naam al aangeeft tasten zij vooral tabak aan, in elke vorm, waarbij ze op zoek gaan naar langdurig opgeslagen voorraden en hier veel schade veroorzaken. Daarnaast zijn ze dol op grondnoten, koekjes, cacao bonen, zaden, kruiden, rijst, gedroogde vis of vismeel. Het vrouwtje legt tot 100 eitjes die al na een week kunnen uitkomen en het duurt dan zo’n 80 dagen voordat de larve is uitgegroeid tot een tabakskever.

Zelf doen of uitbesteden?

Protect Pest Control kan de keverplaag op een zeer betrouwbare manier bestrijden en u helpen met wering en preventie voor de toekomst. Een keverplaag onbehandeld laten is ten zeerste af te raden, omdat er aanzienlijke schade kan ontstaan. Protect Pest Control is een professionele ongediertebestrijder er hanteert veilige en succesvolle manieren om de verschillende soorten kevers te bestrijden. Hieronder kunt u meer lezen over verschillende manieren van bestrijden bij elke soort kever die u kunt aantreffen.

Tabakskevers bestrijden met verschillende technieken

Meestal is het voldoende om de aangetaste voorraden op te sporen en de bron van de besmetting aanpakken. Extra bestrijding is dan meestal niet meer nodig, maar in sommige gevallen kunnen wij ook een naden- en kierenbehandeling uitvoeren of bevriezing van de voedselvoorraden. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie zorgen wij voor een geschikte oplossing en adviezen voor wering en preventie in de toekomst.

Protect Pest Control inschakelen

Protect Pest Control biedt u een passende maatwerk oplossing na een afspraak op locatie, wanneer het u uitkomt. Wij hebben jarenlange ervaring als bestrijdingsbedrijf en zijn gecertificeerd. Daarnaast hanteren wij een milieubewuste manier van bestrijding. Protect Pest Control bespreekt met u het aantal behandelingen dat nodig is om het door u gewenste resultaat te bereiken en geeft u tevens advies voor preventie na de bestrijding.

  • Contact (met Protect Pest Control)
  • Inspectie en advies op locatie door Protect Pest Control
  • Bestrijding door Protect Pest Control