Mol
UiterlijkZwarte fluweel vacht, kleurvariatie’s mogelijk van wit licht bruin tot goud kleurig. De haren van de vacht zijn zo in de huid geplaatst dat ze elke kant op kunnen.
Lichaamslengte11 tot 16 cm, gewicht 60 tot 140 gram
Levensduur± 3 jaar

Mol

Talpa europaea 

Uiterlijk
– Zwarte fluweel vacht, kleurvariatie’s mogelijk van wit licht bruin tot goud kleurig. De haren van de vacht zijn zo in de huid geplaatst dat ze elke kant op kunnen.
– Van smal naar wat breder lichaam, heeft vier vingers en een duim en grote graafpoten voor een spitse snuit met roze neus, heeft slechten ogen, geen zichtbare oren.
– Lichaamslengte 11 tot 16 cm, gewicht 60 tot 140 gram

Ontwikkeling
– 1 worp er jaar ± 4 jongen.
– Jongen na 11 maanden geslachtsrijp, draagtijd 3 weken.
– Levensduur ± 3 jaar

Leefwijze 
– De mol geeft de voorkeur aan de grond waar goed in gegraven kan worden niet te zanderig grondwater laag en waar voldoende wormen en larven van insecten aanwezig zijn, zo leeft hij in zijn gangenstelsels alleen.
– Voedsel bestaat uit wormen en insectenlarven.
– Zijn zowel s’nachts als overdag actief, met rust pauzes.

Schade
Door het in en uit graven ontstaan er molshopen waardoor er schade ontstaat aan gazons, pas gezaaide akkers en moestuinen. Door het graven van gangenstelsels kunnen er ook verzakkingen optreden.

Bestrijding
Het bestrijden van de Mol vraagt om een professionele aanpak. Neem contact met ons op wij hebben verschillende mogelijkheden om deze te bestrijden.

bel ons banner

Bel mij terug