Pissebed bestrijden
Bestrijd uw pissebed vandaag nog!

Pissebed bestrijden

Pissebedden zijn één van de enige soorten schaaldieren, logischerwijs landpissebedden genoemd, die op land kunnen leven. Er leven in de zee ook veel pissebedden van een andere soort. Waterpissebedden komen zowel in zout- als in zoetwater voor. Evolutionair gezien hebben ze hun kieuwen behouden en een soort broed buideltje ontwikkeld, waardoor ze geen water meer nodig hebben om hun eitjes in te leggen. Wij helpen met het bestrijden van de pissebed.

Om u zo goed mogelijk te voorzien van de juiste informatie hebben wij een artikel gemaakt met alle belangrijke informatie die u nodig heeft.

Laten wij beginnen!

Het probleem van pissebedden

Pissebedden kunnen in grote aantallen in huis, tuin of op tuinderijen voorkomen. Ook groentetuintjes kunnen overlast van deze insecten ondervinden. Ze vreten de gewassen en kiemplanten aan en veroorzaken dan grote schade. Daarnaast vinden veel mensen het akelige beestjes, omdat ze er nogal griezelig uitzien. Pissebedden vinden het ook heerlijk om met dood of rottend plantenmateriaal te voeden, waardoor composthopen, groene kliko’s en andere vochtige plaatsen in de tuin vaak pissebedden aantrekken.

De pissebed: een merkwaardig schaaldier

Een pissebed is nogal plat, ovaalvormig, grijsachtig en heeft 2 korte interne antennes en 2 grotere voelsprieten, ook gebruikt als een soort externe antennes. Het beestje is geheel bekleed met schubben en heeft vrij grote, bij sommige soorten, samengestelde ogen. Ze zijn meestal grijs of donkergrijs, maar er bestaan ook gele of paars-bruine varianten. Sommige soorten hebben ook donkere vlekken op hun schubben. Pissebedden zijn ongeveer 1,2 – 1,8 cm groot. Ook leuk om te weten; een pissebed heeft wel 14 poten!

 

De eitjes van de vrouwtjes worden onder het lichaam meegedragen in een soort broedbuidel. De larven van een pissebed vervellen regelmatig, soms wel 10 keer en de gemiddelde levensverwachting van dit beestje is 2 jaar. Eigenlijk is de enige natuurlijke vijand van een pissebed de spin, want met hun schild kunnen ze zich tegen de meeste andere beestjes beschermen. Als een pissebed gevangen wordt door een spin scheidt hij een kleverige stof uit, waardoor de spin hem soms loslaat.

Aanwezigheid van pissebedden herkennen

Pissebedden leven vooral op vochtige plaatsen, in tuinen, onder vochtige potjes, matjes, noem maar op! Soms komen pissebedden ook in huizen en zoeken ze daar vochtige plekken op, zoals bijvoorbeeld een kruipruimte.

Pissebedden bestrijden

Hoe komen pissebedden in de ruimtes?

Zoals met de meeste insecten is het belangrijk om kieren en naden in de buitenmuren af te dichten met kit. Daarnaast kunt u ventilatieopeningen afdichten met bijvoorbeeld fijn rooster gaas. U zou vochtige plaatsen met veel rottend plantaardig materiaal kunnen saneren en zorgen voor goede hygiëne in en rond gebouwen. Het beste is dan ook op opgeslagen materialen zoveel mogelijk te vermijden. Pissebedden voeden zich soms ook met dierlijke resten en uitwerpselen, dus een schuur met stro en mest is een ideale leefomgeving voor dit dier.

Zelf doen of uitbesteden?

Indien u last heeft van pissebedden in uw tuin, woning, opslag of bedrijfsruimte adviseert Protect Pest Control u om goed te stofzuigen, de ramen te sluiten en contact op te nemen voor advies. U kunt uiteraard voor de kleine problemen doe-het-zelf-producten gebruiken, maar mocht u sprake hebben van een plaag of een grote mate van overlast heeft u waarschijnlijk professionele ongediertebestrijding nodig. Protect Pest Control heeft al vijftien jaar ervaring met het bestrijden van pissebedden in uw huis of tuin.

Pissebedden bestrijden

Pissebedden bestrijden met verschillende technieken

Protect Pest Control gaat altijd na waar de pissebedden in uw huis of bedrijfsruimte zouden kunnen overleven. We pakken dit dan bij de bron aan. Daarnaast bestrijden we de eitjes, larven en volwassen pissebedden die worden aangetroffen. Wij kunnen u helpen of adviseren bij wering en preventietechnieken. Neem nu contact op met Protect Pest Control voor een op maat gemaakte oplossing.

Protect Pest Control inschakelen

Protect Pest Control kan de pissebeddenplaag op een zeer betrouwbare manier bestrijden en u helpen met wering en preventie voor de toekomst. Een pissebeddenplaag onbehandeld laten kan zorgen voor schade aan uw kiemplanten en tuin.

 

Protect Pest Control is een professionele ongediertebestrijder en hanteert veilige en succesvolle manieren om een pissebeddenplaag te bestrijden. Zelf proberen om de plaag tegen te gaan is vaak onvoldoende, omdat u niet altijd alle bronnen kunt vinden en bestrijden.

 

Neem nu contact op met Protect Pest Control voor het plannen van een afspraak op locatie of voor advies en meer informatie.

 

Contact (met Protect Pest Control)

Inspectie en advies op locatie door Protect Pest Control

Bestrijding door Protect Pest Control