Rijstmeelkevers bestrijden

Kevers (Coleoptera) behoren tot de gevleugelde insecten, maar verschillen omdat hun voorvleugels zijn getransformeerd naar harde schilden. Daaronder zitten nog achtervleugels, maar door de schilden worden deze goed beschermd. Wel zorgt dit schild ervoor dat de kever wat zwaarder en logger is, waardoor hij meestal minder snel kan vliegen dan vele andere insecten. Kevers komen overal ter wereld voor en kunnen in bijna alle weersomstandigheden leven. Het is dan ook de grootste groep van insecten die er bestaat.
Tijdens de larven fase kunnen de beestjes zich niet goed vooruit bewegen. Ze hebben nog geen vleugels en leven voornamelijk in de bodem. Het uiterlijk van een kever kan veel verschillen, maar ze zijn uiteindelijk altijd bolvormig met vrij korte antennes op hun kop.

 

Leefomgeving

U kunt in hun leefomgeving of bedrijfsruimte last krijgen van verschillende soorten kevers. Een pelskever, rijstmeelkever, spekkever, piepschuimkever, broodkever, tabakskever, diefkever, gewone tapijtkever, Australische tapijtkever en ga zo maar door. In dit artikel bespreken we de rijstmeelkever.

Om u zo goed mogelijk te voorzien van de juiste informatie hebben wij een artikel gemaakt met alle belangrijke informatie die u nodig heeft.

 

Laten wij beginnen!

Het probleem van rijstmeelkevers
De rijstmeelkever: een extraatje in uw voorraadkast
Zelf doen of uitbesteden?
Rijstmeelkevers bestrijden met verschillende technieken
Protect Pest Control inschakelen

Het probleem van rijstmeelkevers

Kevers vormen voornamelijk een groot probleem als zij nog larven zijn en zich een weg door bepaalde materialen eten. De larven kunnen gaten veroorzaken in hout of isolatiemateriaal en in sommige gevallen kan dit leiden tot bouwconstructies die niet meer solide zijn. Sommige larven kruipen ook in voedselvoorraden en besmetten het eten met bacteriën zodat er niets anders opzit dan dit helaas weg te gooien. Dit kan vooral in grotere hoeveelheden behoorlijk wat financiële schade opleveren, bijvoorbeeld wanneer dit in uw restaurant of voedselverwerkingsbedrijf plaatsvindt. Afhankelijk van het soort kever waar u last van heeft kan Protect Pest Control de larven en risicogebieden in kaart brengen, om vervolgens de meest effectieve bestrijding toe te passen.

De rijstmeelkever: een extraatje in uw voorraadkast

Een rijstmeelkever (Tribolium confusum) plant zich snel en het hele jaar door voort, hoewel ze sterk temperatuurgevoelig zijn. Door de constante voortplanting kan een vrouwtje per jaar honderden eitjes leggen. Ze leven tussen opgeslagen voedselvoorraden en voedsel zich soms in lege opslagplaatsen met restjes overgebleven voedsel uit de naden en kieren. Hun dieet bestaat uit plantaardig voedsel, zoals meel, brood, pasta, kruiden of zelfs chocolade.
Rijstmeelkevers zijn gemiddeld 0,4 cm groot en hebben een roodbruine kleur. Hun antennen zijn knotsvormig en zoals bij de meeste kevers zijn de larven groter, namelijk 0,8 cm lang met pootjes.
De grootste schade die deze kever veroorzaakt is verontreiniging, omdat aangetaste voorraden hierna vaak gaan schimmelen. Ook ontstaat er een muffe of zure geur.

Zelf doen of uitbesteden?

Protect Pest Control kan de keverplaag op een zeer betrouwbare manier bestrijden en u helpen met wering en preventie voor de toekomst. Een keverplaag onbehandeld laten is ten zeerste af te raden, omdat er aanzienlijke schade kan ontstaan.
Protect Pest Control is een professionele ongediertebestrijder er hanteert veilige en succesvolle manieren om de verschillende soorten kevers te bestrijden. Hieronder kunt u meer lezen over verschillende manieren van bestrijden bij elke soort kever die u kunt aantreffen.

Rijstmeelkevers bestrijden met verschillende technieken

Rijstmeelkevers kunnen bestreden worden door verneveling, invriezing van grote partijen voedsel of door het uitvoeren van een naden- en kierenbehandeling. Wij adviseren u om alles goed schoon te maken en meelproducten afgesloten en luchtdicht te bewaren.

Protect Pest Control inschakelen

Protect Pest Control biedt u een passende maatwerk oplossing na een afspraak op locatie, wanneer het u uitkomt. Wij hebben jarenlange ervaring als bestrijdingsbedrijf en zijn gecertificeerd. Daarnaast hanteren wij een milieubewuste manier van bestrijding. Protect Pest Control bespreekt met u het aantal behandelingen dat nodig is om het door u gewenste resultaat te bereiken en geeft u tevens advies voor preventie na de bestrijding.

 

Contact (met Protect Pest Control)
Inspectie en advies op locatie door Protect Pest Control
Bestrijding door Protect Pest Control