Spekkevers bestrijden

U kunt in uw leefomgeving of bedrijfsruimte last krijgen van verschillende soorten kevers. Een pelskever, rijstmeelkever, spekkever, piepschuimkever, broodkever, tabakskever, diefkever, gewone tapijtkever, Australische tapijtkever en ga zo maar door. In dit artikel bespreken we de spekkever. Wij helpen met het bestrijden van uw spekkevers.

Kevers (Coleoptera) behoren tot de gevleugelde insecten. Maar verschillen omdat ze harde schilden hebben, in plaats van voorvleugels. Onder de schilden bevinden zich nog achtervleugels. Ook zorgt dit schild ervoor dat de kever wat zwaarder en logger is. Waardoor hij meestal minder snel kan vliegen dan vele andere insecten.

 

Het uiterlijk van een kever kan veel verschillen. Maar ze zijn uiteindelijk altijd bolvormig met vrij korte antennes op hun kop. Kevers komen overal ter wereld voor en kunnen in bijna alle weersomstandigheden leven. Het is dan ook de grootste groep van insecten die er bestaat.

Sommige kevers leven in producten, anderen voeden zich van planten buiten of zelfs van dierlijke producten zoals veren, wol en haar. De spekkever valt onder de categorie van materiaal aantasters en veroorzaakt schade aan isolatiematerialen of dierlijk materiaal.

 
Maak kennis met Jolanda.

Ik ben Jolanda en zou u

graag verder willen helpen.

Wilt u in contact komen?

 
 Plan een afspraak
 
 Maak een belafspraak
 
 Bel: 085 040 8066
 
Daag Jolanda en het team uit.

 

  Om u zo goed mogelijk te voorzien van de juiste informatie hebben wij een artikel gemaakt met alle belangrijke informatie die u nodig heeft.

  Laten wij beginnen!

  Het probleem van spekkevers

  Spekkevers (Dermestidae) vormen voornamelijk een groot probleem als zij nog larven zijn en zich een weg door bepaalde materialen eten. De larven kunnen gaten veroorzaken in hout of isolatiemateriaal en in sommige gevallen kan dit leiden tot bouwconstructies die niet meer solide zijn. Afhankelijk van het soort kever waar u last van heeft kan Protect Pest Control de larven en risicogebieden in kaart brengen, om vervolgens de meest effectieve bestrijding toe te passen.

  De kever: ook dol op het voer van uw huisdier

  Spekkevers worden gezien als schadelijke insecten, omdat zij een voorkeur hebben voor dood, dierlijk materiaal zoals vlees of vis, huiden en opgezette dieren. De larven van de spekkever zorgen voor grote schade door het graven van gangen in het materiaal waar zij zich aan tegoed doen. Bij grote collecties opgezette dieren in musea of tentoonstellingen kan dit bij een plaag een enorme kostenpost worden.

   

  Spekkevers zijn ongeveer 0,7 – 0,9 cm lang, langwerpig en bruin tot zwart van kleur. Richting de kop wordt de kleur lichtbruin of soms zelfs rood of geel. De spekkever kan zich voeden van botten, gedroogd kattenvoer of materiaal dat zij vinden in vogelnesten of wespennesten.

   

  Een vrouwtje legt wel tot 800 eitjes die worden gelegd in de omgeving van geschikt voedsel voor de larven, zoals bijvoorbeeld in een voedsel opslagruimte. Tijdens de verpopping veroorzaakt de larve de meeste schade door zich soms wel drie weken lang een weg in allerlei materialen te boren. Ondertussen kunnen zij ook makkelijk leven van dode insecten of menselijke huidschilfers die in kleine hoekjes of kiertjes in huis worden aangetroffen.

  Zelf doen of uitbesteden?

  Protect Pest Control kan de keverplaag op een zeer betrouwbare manier bestrijden en u helpen met wering en preventie voor de toekomst. Een keverplaag onbehandeld laten is ten zeerste af te raden, omdat er aanzienlijke schade kan ontstaan. Protect Pest Control is een professionele ongediertebestrijder er hanteert veilige en succesvolle manieren om de verschillende soorten kevers te bestrijden. Hieronder kunt u meer lezen over verschillende manieren van bestrijden bij elke soort kever die u kunt aantreffen.

  Spekkevers bestrijden met verschillende technieken

  Waar spekkevers worden aangetroffen is vaak een bron van vogelnesten, kadavers of voer van uw huisdieren te vinden. Het kan ook zijn dat zij zich in de buurt van gedroogde vleesproducten begeven. Wij voeren dan een naden- en kierenbehandeling uit of gaan werken met lage temperaturen en behandelen kledingkasten met daarvoor geschikte insecticiden. Uiteraard zullen ook eventueel aangetroffen kadavers direct verwijderd en de omgeving schoongemaakt moeten worden.

  Protect Pest Control inschakelen

  Protect Pest Control biedt u een passende maatwerk oplossing na een afspraak op locatie, wanneer het u uitkomt. Wij hebben jarenlange ervaring als bestrijdingsbedrijf en zijn gecertificeerd. Daarnaast hanteren wij een milieubewuste manier van bestrijding. Protect Pest Control bespreekt met u het aantal behandelingen dat nodig is om het door u gewenste resultaat te bereiken en geeft u tevens advies voor preventie na de bestrijding.