Witkopmotten bestrijden

Bij een mottenplaag denken sommige mensen alleen aan kledingkasten waar aangevreten kledingstukken in hangen. Dit soort motten bestaan inderdaad, maar er zijn nog veel meer soorten en allemaal zorgen ze voor schade en helaas niet alleen aan kleding.. Deze soort mot is niet zo’n fan van uw kleding, maar is behoorlijk dol op plantaardig afval. De witkopmot komt niet alleen in de vrije natuur voor, maar wordt ook regelmatig binnen aangetroffen, waardoor de kans op een plaag toeneemt. Wij helpen u met het bestrijden van de witkopmotten.

Om u zo goed mogelijk te voorzien van de juiste informatie hebben wij een artikel gemaakt met alle belangrijke informatie die u nodig heeft.

Laten wij beginnen!

Het probleem van motten

Motte Phobia de officiële term voor een angst voor motten. Deze angst is veelvoorkomend en ook als u hier niet aan lijdt kan een mottenplaag u veel frustratie opleveren. Motten brengen niet alleen schade toe aan kleding en textiel, maar ook aan voedselvoorraden, waardoor de financiële gevolgen soms niet te overzien zijn. Ook emotionele schade wanneer u merkt dat uw trouwjurk of een babydekentje verloren is gegaan door een mottenplaag komt helaas veel voor. Protect Pest Control adviseert u bij het aantreffen van gaatjes in kleding of textiel onmiddellijk contact op te nemen. Wij hebben zeer veel ervaring met het behandelen van een mottenplaag en kunnen verdere schade aan uw spullen voorkomen.

De witkopmot: geen liefhebber van kleding

De witkopmot (Endrosis sarcitrella) is 6 – 10 mm lang met een wit lijfje en gevlekte vleugeltjes. Deze variant gedijt ook goed op een hoge luchtvochtigheid, maar is in tegenstelling tot de kleermot niet dol op kleding. Peulvruchten, granen en plantaardig afval is daarentegen wel erg in trek. Protect Pest Control treft deze soort regelmatig aan in buitengebouwen, waarbij ze binnenkomen via larven die in vogelnesten zijn gelegd.

Aanwezigheid van witkopmotten herkennen

Motten zijn slechte vliegers. U zult ze dan ook vaker kruipend aantreffen dan vliegend en ze leggen hun larven eitjes in buisjes of doosjes. In die zijden cocons ontwikkelen de larven zich tot een volwassen mot. Soms komt het voor dat u in kleding aangevreten stukjes aantreft en niet zeker weet of dit door een mot of pelskever komt. Protect Pest Control kan u daarover informeren en zodoende de juiste bestrijdingsmiddelen toepassen.

 

Andere kenmerken van motten zijn dunne spinnendraden bij de voedselvoorraad of huidschilfertjes van de motten. Daarnaast zijn opengebeten verpakkingen en dode motten onderin uw kast een indicatie dat er in ieder geval een plaagdier (of meer) aanwezig is.

Hoe komen witkopmotten in de ruimtes

Motten kunnen meegekomen zijn van voorraden voedsel of door vogelnesten aan de pui. Daarnaast leven de larven ook wel eens in opgezette dieren, omdat ze zich hiermee kunnen voeden. Motten kunnen ook simpelweg naar binnen vliegen en Protect Pest Control adviseert u om horren te gebruiken en ‘s nachts de ramen te sluiten, zodat dit eenvoudig voorkomen kan worden.

Zelf doen of uitbesteden?

Indien u last heeft van motten in uw woning, opslag, zolder of bedrijfsruimte adviseert Protect Pest Control u om goed te stofzuigen, de ramen te sluiten en contact op te nemen voor advies. U kunt uiteraard voor de kleine problemen doe-het-zelf-producten gebruiken, maar mocht u sprake hebben van een plaag of een grote mate van overlast heeft u waarschijnlijk professionele ongediertebestrijding nodig. Protect Pest Control heeft al vijftien jaar ervaring met het bestrijden van motten in uw huis of bedrijfspand.

Witkopmotten bestrijden met verschillende technieken

Protect Pest Control inschakelen

Protect Pest Control kan de mottenplaag op een zeer betrouwbare manier bestrijden en u helpen met wering en preventie voor de toekomst. Een mottenplaag onbehandeld laten is ten zeerste af te raden, omdat de mottenplaag uit de hand kan lopen en u hiermee veel schade kunt lijden aan uw kleding, meubels en andere spullen.

 

Protect Pest Control is een professionele ongediertebestrijder en hanteert veilige en succesvolle manieren om een mottenplaag te bestrijden. Zelf proberen om de plaag tegen te gaan is vaak onvoldoende, omdat u de larven en eitjes over het hoofd kunt zien. De plaag zal dan niet in het geheel worden bestreden, maar enkel de zichtbare plaagdieren.

 

Neem nu contact op met Protect Pest Control voor het plannen van een afspraak op locatie of voor advies en meer informatie.