Bedwantsen bestrijden

Natuurlijk wilt u bedwantsen zo goed en snel mogelijk bestrijden. Het is namelijk een onsmakelijk idee dat bedwantsen door uw bed kruipen. Voor uzelf of uw bezoekers is het onmogelijk om de nacht goed door te brengen, zodra de bedwantsen zichtbaar en voelbaar rondlopen. Om bedwantsen goed te bestrijden moet de oorzaak van uw probleem zo goed mogelijk achterhaald worden. Een gedegen aanpak die er voor zorgt dat u van bedwantsen af bent, omschrijft de service van Protect Pest Control.

Om u zo goed mogelijk te voorzien van de juiste informatie hebben wij een artikel gemaakt met alle belangrijke informatie die u nodig heeft.

 

Laten wij beginnen!

Bedwantsen bestrijden, Insecten

Het probleem van bedwantsen

Wat zijn bedwantsen nu eigenlijk? Bedwantsen worden ook wel eens bed bugs genoemd. Deze beestjes komen niet alleen in Nederland voor, in nagenoeg ieder land zijn deze beestjes een steeds groter probleem aan het worden. Het duurt vaak een hele lange tijd voordat de aanwezigheid van deze beestjes aan het licht komt. Vaak bent u al te laat wanneer u er inmiddels achter komt, de kans is namelijk groot dat er een aantal grote uitbraken te vinden zijn in uw woning of hotel. Het bestrijden van bedwantsen begint bij een hogere mate van bewustwording, dit draagt er aan bij dat er snel actie kan worden ondernomen.

De bedwants: een apart beestje

De bedwantsen zijn zeer kleine beestjes die leven van het bloed van mensen. Dit klinkt een beetje luguber, echter doet een mug dit ook. De bedwantsen zijn normaal gesproken rood bruin van kleur. Wanneer ze zich hebben volgezogen met bloed zullen zij donkerrood van kleur zijn. De bedwantsen komen op lichaamstemperatuur en de CO2 uitstoot van mensen af. Zij zullen zich voornamelijk schuil houden in matrassen, behangpapier, de randen van het plafond en achter de ruimtes van het stopcontact. De gemiddelde bedwants zal ongeveer anderhalf jaar ouder worden. Bijzonder is wel dat de bedwantsen ruim een jaar lang zonder voeding kunnen overleven.

Aanwezigheid van bedwantsen herkennen

Er zijn meerdere manieren om de aanwezigheid van bedwantsen vast te stellen. Alleen waar begin je dan met zoeken? Een tip is om in de slaapkamer te beginnen. Men kan onder het matras kijken, hoewel dat voor (grotere) hotels misschien al een hele klus zal zijn. Overdag zullen de bedwantsen zich verscholen houden, de kans dat u ze dan vindt of ziet lopen is dan ook vrij klein. Kleine bloedvlekjes en uitwerpselen op de bekleding van de bank of het bed zouden kunnen duiden op bedwantsen. Bij bedwantsen is het van cruciaal belang dat u zo snel mogelijk actie onderneemt om een ware plaag te voorkomen, u wilt immers niet hebben dat de bedwantsen zich door de rest van het pand verspreiden. Iets dat zonder bestrijding helaas makkelijk kan plaatsvinden.

Bedwantsen bestrijden

Hoe komen de bedwantsen in de ruimtes?

Nu u weet hoe u bedwantsen kunt herkennen is het tijd om te bekijken op wat voor manier de bedwantsen eigenlijk in uw woning of bedrijfspand terecht komen. Bedwantsen zijn al jaren een steeds groter probleem bij ons in het land. Eén van de redenen van het stijgende aantal meldingen van bedwantsen is dat het vliegverkeer een grote stijging heeft meegemaakt. Grote groepen mensen kiezen ervoor om op vakantie te gaan, zij gaan dan ook steeds vaker. Mensen zullen in de meeste gevallen in een hotel of hostel verblijven. Als één gast bedwantsen met zich meedraagt in zijn bagage is het mogelijk dat deze bedwantsen zich zullen verspreiden door de rest van het hotel. Dit zorgt ervoor dat ze ook in de andere ruimtes terecht komen. Wanneer een nieuwe gast in de besmette kamer zal intrekken, zullen de bedwantsen zich gaan nestelen in zijn kleding. Deze kleding stopt hij vervolgens in zijn koffer. De bedwantsen gaan dan in de koffer zitten van de vakantieganger, hierdoor ontstaat er een soort vicieuze cirkel. Dit maakt het dan ook zo lastig om dit te bestrijden.

Zelf doen of uitbesteden?

Wij krijgen regelmatig de vraag of het verstandig is om zelf aan de slag te gaan om kosten te besparen, of om een professional in te schakelen voor het bestrijden van de bedwantsen. Wij raden u sterk af om zelf aan de slag te gaan met de technieken die wij hieronder zullen beschrijven. Dit komt voornamelijk door het feit dat u niet weet waar u aan begint en waar u op moet letten. Hierdoor is de kans aanzienlijk groot dat de aanpak niet effectief zal zijn, met als gevolg dat u een hele hoop geld aan producten hebt uitgegeven zonder dat u van uw probleem af bent. Door te kiezen voor een professioneel bestrijdingsbedrijf zal u ervoor zorgen dat u wel van uw probleem af kunt komen. De doelgerichte aanpak en de hoge mate van kennis zorgen ervoor dat de bedwantsen uit de woning of uit het hotel verwijderd worden. Protect Pest Control helpt u graag bij het bestrijden van de bedwantsen.

Bedwants bestrijden

Bedwantsen bestrijden met chemische middelen en stoom

Onze meest effectieve aanpak is bestrijding van bedwantsen door een combinatie van chemische middelen en stoom. Bij het chemische deel van de behandeling zullen er giftige bestrijdingsmiddelen gebruikt worden om de nimfen en volwassen bedwantsen tegen te gaan. Het grote voordeel van chemische middelen toepassen is dat ook de verscholen bedwantsen in bepaalde afgezonderde ruimtes bestreden kunnen worden. Het toepassen van chemische middelen kan overigens alleen een gespecialiseerd en gecertificeerd bedrijf zoals Protect Pest Control, omdat wij wettelijk gezien over dit gif mogen beschikken.

 

De behandeling bevat niet alleen het bestrijden met chemische middelen, maar ook de stoomtechniek wordt toegepast. Het bestrijden van de bedwantsen met stoom is zeer effectief. Deze methode is ideaal voor het bestrijden van grotere ruimtes in een keer, dit maakt het dan ook een geschikte methode voor bijvoorbeeld hotels of andere ketens die te maken krijgen met een hoge mate aan bedwantsen. Door het gebruiken van stoom kunnen matrassen, box springs en gestoffeerde meubelen behandeld worden. Chemische middelen zijn hiervoor daarentegen niet ideaal. Protect Pest Control denkt altijd mee met uw ongedierte probleem, of dat nou bedwantsen zijn of andere beestjes. Neem nú contact op voor een maatwerk oplossing.

Het proces van het inschakelen van een specialist

Wanneer u snel en eenvoudig van de bedwantsen bij u in de woning of in het bedrijf af wilt komen is het verstandig om een professioneel bedrijf in te schakelen voor de bestrijding. Zij weten eerder waar ze mee bezig zijn en zij zijn er om u op een eenvoudige wijze te helpen. Wanneer u kiest voor onze bestrijdingswerkzaamheden zal u nagenoeg altijd hetzelfde proces doorlopen. Deze verschillende stappen hebben we hieronder even voor u op een rijtje gezet:

Het contact maken

De eerste stap is natuurlijk het contact. Door contact met ons op te nemen kunt u gelijk meer inzage krijgen in de klus. Wij zullen met u in gesprek gaan om te bekijken hoe ernstig de overlast is en wat de kosten mogelijkerwijs zouden kunnen zijn voor het bestrijden van de bedwantsen.

Inspectie op locatie

De volgende stap is de inspectie op locatie. Deze inspectie is erg belangrijk, er wordt namelijk gekeken hoe erg de infectie van de bedwantsen is. Een van onze specialisten zal bekijken waar de bedwantsen zich verschuilen en waar er mogelijk nestjes zitten. Aan de hand van deze inspectie kan er een offerte worden opgesteld voor het bestrijden van de bedwantsen

De bestrijding zelf

Uiteraard is de laatste stap de bestrijding zelf. Onze aanpak maakt het mogelijk om de bedwantsen altijd op de juiste manier te elimineren uit het huis. Indien nodig is het mogelijk om meerdere afspraken in te plannen om er zo voor te zorgen dat de bedwantsen verdwijnen. Dit is met name van belang voor de hotels die te maken hebben met een zeer grote plaag en die al meerdere plagen hebben meegemaakt in het verleden.

 

Heeft u bepaalde vragen of wilt u meer weten over onze diensten voor het verwijderen en bestrijden van de bedwantsen? Neem dan snel contact op met ons om een van onze specialisten aan de lijn te krijgen. Door vandaag nog een afspraak te maken en een offerte op te laten stellen weet u zeker dat u binnen no time van alle bedwantsen af zult zijn.

Bedwantsen bestrijden, Insecten