Bedwants dat zich op een witte ondergrond bevind

Bedwantsen bestrijden

Snel en doeltreffende bedwantsenbestrijding

Bedwantsen in uw bed, geeft slapeloze nachten

Natuurlijk wilt u bedwantsen ( Cimex lectularius L. ) zo goed en zo snel mogelijk bestreden hebben.. Het is namelijk een onsmakelijk idee dat bedwantsen door uw bed kruipen. Voor uzelf of uw bezoekers is het onmogelijk om de nacht goed door te brengen zodra de bedwantsen zichtbaar en voelbaar rondlopen. Om bedwantsen goed te bestrijden moet de oorzaak en bron van uw probleem zo goed mogelijk achterhaald worden. Wij bieden een gedegen aanpak die ervoor zorgt dat u van de bedwantsen afkomt. 

blauwe koffer met een paspoort onder het handvat geklemd

Het probleem van bedwantsen

Wat zijn bedwantsen nu eigenlijk? Bedwantsen worden ook wel eens bed bugs of wandluis genoemd. Deze beestjes komen niet alleen in Nederland voor, in nagenoeg ieder land zijn deze beestjes een steeds groter probleem aan het worden. Het duurt vaak een lange tijd voordat de aanwezigheid van deze beestjes aan het licht komt. Vaak bent u al te laat wanneer u er inmiddels achter komt dat u last van bedwantsen heeft, de bedwantsen hebben zich dan al flink ontwikkeld en vermenigvuldigd in uw woning of hotel. 

rode bedwants met gele poten op een witte achtergrond

De bedwants: een apart beestje

De bedwantsen zijn zeer kleine beestjes die leven van het bloed van mensen en dieren. Dit klinkt een beetje luguber, echter doet een mug dit ook. De bedwantsen zijn normaal gesproken roodbruin van kleur. Wanneer ze een bloedmaaltijd hebben gehad zullen zij verkleuren naar donkerrood. De bedwantsen komen op lichaamstemperatuur en de CO2 uitstoot van mensen af. Zij zullen zich voornamelijk schuilhouden in matrassen, bedden, hoofdborden, behangpapier, de randen van het plafond enz.. De gemiddelde bedwants zal ongeveer anderhalf jaar oud worden. Bijzonder is wel dat de bedwantsen ruim een jaar lang zonder voeding kunnen overleven.

bedwantsen op een wit hoeslaken van een bed en een deel van het houten bedframe is te zien

Aanwezigheid van bedwantsen herkennen

Er zijn meerdere manieren om de aanwezigheid van bedwantsen vast te stellen. Alleen waar begin je dan met zoeken? Een tip is om in de slaapkamer te beginnen. Men kan onder het matras kijken, in het beddengoed, naden en kieren van het bed. Overdag zullen de bedwantsen zich verscholen houden, de kans dat u ze dan vindt of ziet lopen is dan ook vrij klein. Kleine bloedvlekjes en uitwerpselen op de bekleding van de bank of het bed zouden kunnen duiden op bedwantsen. Bij bedwantsen is het van cruciaal belang dat niks van de ene kamer naar een andere kamer wordt verplaatst en dat er zo snel mogelijk actie ondernomen wordt om een ware plaag te voorkomen, u wilt immers niet hebben dat de bedwantsen zich door de rest van het woning/pand verspreiden. Iets dat zonder professionele bestrijding helaas makkelijk kan plaatsvinden.

zwarte open koffer met kleding erin liggend op een grijze vloer

Hoe komen de bedwantsen in de ruimtes?

Nu u weet hoe u bedwantsen kunt herkennen is het tijd om te bekijken op wat voor manier de bedwantsen eigenlijk in uw woning terecht komen. Bedwantsen zijn al jaren een steeds groter probleem bij ons in het land. Eén van de redenen van het stijgende aantal meldingen van bedwantsen is dat we steeds meer zijn gaan reizen. Steeds meer mensen gaan op vakantie of zijn voor hun werk in het buitenland, zij kiezen dan ook in de meeste gevallen voor een hotel of hostel verblijf. Als één gast bedwantsen met zich meedraagt in zijn bagage is het mogelijk dat deze bedwantsen zich zullen verspreiden door de kamer of de rest van het hotel. Wanneer een nieuwe gast in de besmette kamer zal intrekken, zullen de bedwantsen zich gaan nestelen in de kleding. Deze besmette kleding wordt vervolgens in de koffer gestopt. En zo worden de bedwantsen meegenomen naar huis, hierdoor ontstaat er een soort vicieuze cirkel.

Zelf doen of uitbesteden?

Het bestrijden van Bedwantsen is niet gemakkelijk en vergt kennis en ervaring. Zelf bedwantsen bestrijden raden wij dan ook af omdat het probleem dan kan verergeren waardoor het lastig kan worden om het probleem op te lossen. Bedwantsen kunnen zich verplaatsen door uw woning met uw hulp, verplaats dan ook geen spullen van de ene naar de andere kamer.

Protect Pest control geschikt over ruime ervaring voor bestrijding van de bedwantsen. We helpen u dan ook graag van de bedwantsen probleem af. 

Bedwantsen bestrijden met chemische middelen en stoom

Onze effectieve behandeling bestaat uit en chemische behandeling en een warmtebehandeling. Chemische bestrijding heeft als doel om alle levende bedwantsen af te doden. Onze professionele bestrijdingsmiddelen hebben een lange na werking voor een goede en lange werking. Onze warmtebehandeling bestaat uit het uitvoeren van een stoombehandeling dit wordt gedaan door een speciaal ontwikkeld stoomapparaat met droogstoom tot 180 graden Celsius. 

Protect Pest Control inschakelen

Wanneer u snel en doeltreffend van de bedwantsen bij u in de woning af wilt komen is het verstandig om een professioneel bedrijf in te schakelen. Voor de bestrijding heeft Protect Pest Control de ervaring, kunde en juiste materialen voor de oplossing van uw probleem!

Heeft u bepaalde vragen of wilt u meer weten over onze diensten voor het verwijderen en bestrijden van de bedwantsen? Neem dan snel contact met ons op. Door vandaag nog een afspraak te maken weet u zeker dat u binnen no time van alle bedwantsen af zult zijn.

Heb je vragen? Wij bellen u terug!