Wespen bestrijden

Wilt u wespen bestrijden of dit laten doen? ’s Zomers kunnen ze, voornamelijk tijdens het eten of drinken, veel overlast veroorzaken. Protect Pest Control legt alles uit over de wesp, hoe we ze bestrijden en wat u zelf kunt doen.

Ik wil van wespen af Bel: 085 040 8066

Informatie over wespen

Om u zo goed mogelijk te voorzien van de juiste informatie hebben wij een artikel gemaakt met alle belangrijke informatie die u nodig heeft.

Laten wij beginnen!

Wespen bestrijden

Het probleem van wespen

Protect Pest Control ontvangt jaarlijks veel verzoeken om wespennesten te bestrijden, omdat dit zeer regelmatig voorkomt in Nederland. Wespen voeden hun larven in het voorjaar met vliegjes en andere insecten. Zij eten vervolgens zelf van een bepaalde zoetigheid die van de larven af komt. Wespen kunnen venijnig worden en gaan steken als ze zich bedreigd voelen of denken dat het nest in gevaar is. Ook komen ze graag af op ijsjes, zoete drankjes en fruit. Mensen die allergisch zijn voor wespensteken moeten hier extra voor uitkijken, maar ook als u dat niet bent kan een wespensteek erg pijnlijk zijn. Het hoofdbestanddeel van gifwespen bestaat uit histamine en apitoxine. Een steek is meestal ongevaarlijk, tenzij deze direct in een bloedvat plaatsvindt of er een overgevoeligheid voor deze giftige stoffen bestaat. Protect Pest control adviseert bovendien om bepaalde voorzorgsmaatregelen in de buitenruimten in acht te nemen om het risico op een wespensteek te verkleinen.

De wesp: een echte doorzetter

Wespen zijn hele harde werkers. Ze leven in groepen bij elkaar in het wespennest en alles staat in het teken van voortplanting; iets dat alleen voorbehouden is aan de koningin. De werksters zijn van nature onvruchtbaar en overwinteren niet, zoals de jonge koninginnen doen. Het nest wordt gemaakt doordat de wespen aan hout of rietmatten en dergelijke knagen en hier flinters vanaf eten. Een wespennest wordt in eerste instantie door slechts 1 koningin bewoond, maar kan daarentegen een populatie van duizenden wespen per nest bevatten. In een later stadium kunnen daar ook nog meer koninginnen bij komen…

Aanwezigheid van wespen herkennen

Meestal merkt u aan de hand van grote aantallen van wespen in of rondom uw huis of terras dat er mogelijk een wespennest in uw omgeving is. Protect Pest Control raadt u aan om voor het herkennen van een wespennest een kijkje te nemen op beschutte plaatsen die een makkelijke uitgang naar buiten hebben. Bijvoorbeeld een portiek, dakrand, schuurtje of bijgebouw, maar ook bouwen zij graag en vaak in de spouwmuur. Tegen het einde van de zomer heeft het nest een grote populatie en kunt u de aanvliegroute van wespen die weer naar het nest vliegen vaak gemakkelijk zien.

 

Een volgroeid wespennest telt soms wel 5.000 wespen en u kunt zich wel indenken hoeveel overlast dit kan geven tijdens de zomer. Dat is juist de tijd dat u waarschijnlijk lekker in de tuin, op het terras of het balkon probeert genieten van het buitenleven. Het is ook dan dat u, uw eventuele kinderen en uw gasten het risico lopen om gestoken of aangevallen te worden. Ook is dit natuurlijk extra belangrijk voor uw onderneming als u zomers een terras runt. Protect Pest Control heeft voor elke situatie maatwerk oplossingen die effectief en doelgericht ingezet kunnen worden. Zo bent u in een mum van tijd van de overlast af.

Wespen bestrijden

Hoe groot kan een wespennest worden?

Wanneer de jonge koningin start met het bouwen van een wespennest, in het voorjaar, is dit nog niet zo groot. De koningin legt de eerste eitjes en deze ontwikkelen zich tot werksters, zodat ze binnen de kortste keren de bouw kunnen overnemen. De taak van de Koningin is daarna alleen nog maar het leggen van meer eitjes om de populatie nog groter te maken. Na enkele maanden, rond augustus, zijn de nesten vaak ontzettend groot. Schakel Protect Pest Control meteen in als u een wespennest vermoedt of heeft ontdekt, zodat deze niet groter wordt en de wespen zichzelf uw fijne buitenruimte hebben toegekend.

Zelf doen of uitbesteden?

Protect Pest Control kan het wespennest op een zeer betrouwbare manier bestrijden en zo het aantal wespen in de omgeving van het nest verminderen. Een wespennest onbehandeld laten is ten zeerste af te raden, omdat de wespen soms zelfs tot het einde van het jaar kunnen overleven en de overlast en risico’s voortduren. Het komt nogal eens voor dat wespen tegen het einde van de zomer agressief zijn, waardoor wij adviseren om het wespennest voor deze tijd door ons te laten bestrijden.

 

Protect Pest Control is een professionele ongediertebestrijder en hanteert veilige en succesvolle manieren om de wespen te verwijderen. Zelf proberen om het nest te verwijderen of de wespen te bestrijden is in het verleden gevaarlijk gebleken. De wespen bij het voelen van dreiging in zwermen kunnen aanvallen.

 

Neem nu contact op met Protect Pest Control voor het plannen van een afspraak op locatie of voor advies en meer informatie.

Wespen bestrijden

Wespennest bestrijden met poeder

Protect Pest Control zorgt naast advies voor bestrijding, wering en preventie voor een op effectieve oplossing voor uw specifieke wespenprobleem. Bij het bestrijden met een poedervorm middel dat onder druk het nest in wordt gespoten. Door de nawerking weet u zeker dat ook wespen die na de behandeling in contact komen met het nest bestreden worden.

Protect Pest Control inschakelen

Protect Pest Control biedt u een passende maatwerk oplossing na een afspraak op locatie, wanneer het u uitkomt. Wij hebben jarenlange ervaring als bestrijdingsbedrijf en zijn gecertificeerd. Daarnaast hanteren wij een milieubewuste manier van bestrijding. Protect Pest Control bespreekt met u het aantal behandelingen dat nodig is om het door u gewenste resultaat te bereiken.  Wij geven u tevens advies voor preventie na de bestrijding.