Mieren bestrijden

Mieren behoren tot de vliesvleugeligen en zijn hele sociale insecten. Overal ter wereld komen mieren voor in allerlei soorten en maten en daarom beschouwen we ze ook als dominante levensvorm. Mieren leven in groepen en binnen de groep heeft iedereen een duidelijke en belangrijke taak. Deze werkverdeling kan eindeloos interessant zijn om te bestuderen, waardoor ze soms ook als huisdieren in een formicarium gehouden worden. Daarom helpen wij u met het bestrijden van de mieren.

Om u zo goed mogelijk te voorzien van de juiste informatie hebben wij een artikel gemaakt met alle belangrijke informatie die u nodig heeft.

 

Laten wij beginnen!

Het probleem van mieren
De mier: een sociaal dier
Aanwezigheid van mieren herkennen
Hoe komen mieren in de ruimtes
Zelf doen of uitbesteden?
Mieren bestrijden met verschillende technieken
Protect Pest Control inschakelen

 

Maak kennis met Niels.

Ik ben Niels en zou u graag

verder willen helpen.

Wilt u in contact komen?

 
 Plan een afspraak
 
 Maak een belafspraak
 
 Bel: 085 040 8066
 

Daag Niels en het team uit.

 

   

  Het probleem van mieren

  Mieren kunnen grote overlast veroorzaken bij restaurants, detailhandel of andere bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie. Mieren kunnen etenswaren besmetten door erover en erdoor te lopen, waardoor u als ondernemer verliezen kunt lijden. Het voedsel zal immers weggegooid moeten worden. Ook kunnen mieren ziekteverwekkers bij zich dragen, waardoor ze zeer ongewenst zijn in bijvoorbeeld ziekenhuizen.

   

  In of rondom uw woning kunnen mieren een ontzettende ergernis worden, omdat ze veel overlast geven. Ze gaan op zoek naar een voedselbron en maken looppaden van het nest naar deze bron. En laat de voedselbron zich nou net in uw keuken of pantry bevinden.. Een beginnende mierenplaag is dan onvermijdelijk.

  De mier: een sociaal dier

  Mieren zijn verwant aan bijen en wespen, ook al kunnen de meeste soorten niet vliegen. In juli of augustus vliegen de jonge koninginnen weg om nieuwe populaties op te gaan zetten en dit zijn dan ook de beroemde ‘vliegende mieren’ die iedereen wel kent. De populatie bestaat uit werksters die gemiddeld 2 tot 3 jaar leven en een koningin die wel 15 tot 20 jaar kan worden! Het nest zal al die tijd niet verdwijnen, tenzij u hier een professionele bestrijdingsmethode op laat toepassen.

  De Argentijnse mier

  Er zijn veel soorten mieren. De Argentijnse mier (linepithema humile) heeft werksters die lichtbruin tot donkerbruin van kleur zijn en zo’n 2 mm lang. Ze zwermen niet, omdat ze in het nest paren en niet daarbuiten. Werksters zijn na 3 maanden al volwassenen klaar om te paren. Ook hebben de neiging om te bijten om zichzelf te verdedigen.

  Werksters

  Werksters hebben ontzettend goede zintuigen om voedselbronnen vanaf grote afstanden op te kunnen sporen. Soms is het dan ook lastig om het uiteindelijke nest te vinden. De meeste mieren vinden zoet voedsel erg lekker, zoals fruit en limonade, maar eten ook wel vlees en andere insecten als er niets zoets voorhanden is.

  De Faraomier

  De Faraomier (monomorium pharaonis) heeft werksters die geelbruin zijn, met een bruine buik. Ze zijn iets kleiner dan de Argentijnse mier, soms 1,5 mm en hebben zwarte ogen en twee segmenten bij hun middel. De kolonies waar de Faraomier in leeft hebben vaak meerdere koninginnen en zijn niet erg zichtbaar. Ze hebben vleugels, maar die vallen na het paren van het lichaam af. Faraomieren letten goed op hoe ze routes van het nest naar de voedselbron aanleggen, ze zorgen er namelijk voor dat ze in de buurt van verwarmingssystemen komen. Mocht u vloerverwarming hebben is dat dus goed vertoeven voor deze mier. Daarnaast zijn ze dol op voedsel met veel proteïne, zoals vlees en vet.

   

  Een Farao mierenplaag ontstaat in een mum van tijd. Een koningin legt namelijk gedurende haar leven wel 3500 eitjes en omdat er meerdere koninginnen in een nest leven kunnen dat er makkelijk 300.000 worden als de mieren niet op tijd bestreden worden.

  De Roger’s mier

  Een andere mier is de Roger’s mier (hypoponera punctatissima), waar de werksters roodbruin zijn en ongeveer 2 mm lang. Ze hebben een angel en zijn niet bang om deze te gebruiken. Deze mier legt niet zorgvuldig routes aan zoals andere soortgenoten, omdat ze vooral graag op levende prooien jagen. Ze zijn dol op warme plaatsen en trekken dan ook naar insectenlampen toe. Ook hun nesten kunnen zich in verschillende ruimtes bevinden, namelijk van afvalhopen tot vochtige plaatsen.

  De Wegmier

  Tenslotte kunt u in aanraking komen met de Wegmier (lasius niger), een wat grotere variant waarbij de werksters 4 tot 5 mm groot zijn en de koninginnen zelfs 1,5 cm. Ze zijn donkerbruin tot zwart en hebben geen angel. Koninginnen van deze mier overwinteren in de grond en de werksters regelen alles; ze bouwen het nest, verzamelen voedsel en verzorgen de larven. De nesten hebben vaak fijne aarde aan de ingang, waardoor u dit als zodanig kunt herkennen.

  Aanwezigheid van mieren herkennen

  Als u meerdere levende mieren tegenkomt is de kans groot dat u een mierenprobleem heeft. Als het mierennest in de buurt groot genoeg is, kan dit tot een plaag leiden en Protect Pest Control adviseert u in dit geval contact op te nemen voor een effectieve bestrijding van dit probleem, voordat de overlast te groot wordt. Ook looppaden die door mieren zijn aangelegd zijn een belangrijk teken om contact met ons op te nemen. De paden zijn namelijk gemarkeerd met een bepaalde geur, zodat andere mieren dit pad naar de voedselbron ook kunnen vinden..

  Mieren bestrijden

  Hoe komen mieren in de ruimtes?

  De hoofdreden waarom mieren in huis komen is omdat ze daar blijkbaar genoeg eten kunnen vinden. De makkelijkste oplossing om mieren te voorkomen is dan ook om de voedselbron weg te nemen. Natuurlijk is dit moeilijker wanneer u tijdens de lekkere zomermaanden eten aan het bereiden bent en dit lekker in de tuin of op uw balkon opeet, waarbij er soms nog wat eten op het aanrecht staat of er etensresten achterblijven. Ook kan voedsel van huisdieren een voedselbron worden als dit niet meteen door uw dier wordt opgegeten. Daarnaast hebben we natuurlijk vaak voedselvoorraden in onze keukenkastjes staan die gewoonweg noodzakelijk zijn. Probeer er dan voor te zorgen dat deze goed, luchtdicht afgesloten zijn en insecten hier niet bij kunnen komen.

   

  Goed schoonmaken blijft daardoor erg belangrijk, omdat zoete voedselresten goed gevonden kunnen worden door deze slimme beestjes. Verder zorgen gaten en kieren in muren of vloeren voor gangetjes waardoor mieren makkelijker in huis kunnen komen. Mieren vinden zelfs hun weg naar de afvalcontainer en prullenbak, omdat ze kunnen ruiken dat hier etenswaren liggen. Protect Pest Control adviseert u dan ook om de vuilnisemmer zo vaak mogelijk te legen en hier niet lang etenswaren in te laten liggen.

  Zelf doen of uitbesteden?

  Er zijn doe-het-zelf producten te vinden voor mieren die een tijdelijke oplossing kunnen bieden. Wel is het verstandig om voor een langdurige en effectieve bestrijding contact op te nemen met een professionele ongediertebestrijding zoals Protect Pest Control.

   

  Protect Pest Control is vakbekwaam en beheerst alle technieken optimaal, waardoor ze bij bestrijding ook rekening kunnen houden met de leefwijze van elke soort mier, maar ook met uw persoonlijke situatie. Wij zorgen altijd voor een snelle, professionele en duurzame oplossing van uw ongedierteprobleem.

  Mieren bestrijden

  Mieren bestrijden met verschillende technieken

  Ervaring leert dat doe-het-zelf-producten verre van optimaal werken en er uiteindelijk toch een grotere mieren overlast ontstaat. Protect Pest Control zorgt ervoor dat wij het nest lokaliseren en gebruik maken van milieuvriendelijke insecticiden waardoor het probleem zo snel mogelijk opgelost kan worden. Specifiek aangepast op het soort mier zal de bestrijding veel effectiever zijn, maar wordt ook de veiligheid van u, uw gezin en eventuele huisdieren gewaarborgd. Daarnaast geeft Protect Pest Control u advies over het voorkomen van een mierenplaag in de toekomst en op maat gemaakte tips die u makkelijk kunt toepassen.

  Protect Pest Control inschakelen

  Protect Pest Control kan de mierenplaag op een zeer betrouwbare manier bestrijden en u helpen met wering en preventie voor de toekomst. Een mierenplaag onbehandeld laten is ten zeerste af te raden, omdat de mierenplaag uit de hand kan lopen en de overlast als zeer vervelend en vaak onhygiënisch wordt ervaren. Daarom helpen wij u met het bestrijden van de mieren.

   

  Protect Pest Control is een professionele ongediertebestrijder en hanteert veilige en succesvolle manieren om een mierenplaag te bestrijden.

   

  Neem nu contact op met Protect Pest Control voor het plannen van een afspraak op locatie of voor advies en meer informatie.

   

  Contact (met Protect Pest Control)
  Inspectie en advies op locatie door Protect Pest Control
  Bestrijding door Protect Pest Control