Mieren bestrijden

Snel en doeltreffende mierenbestrijding

Mieren, klein beestje, groot probleem

Mieren behoren tot de vliesvleugeligen en zijn sociale insecten. Mieren leven in groepen en binnen de groep heeft iedereen een duidelijke en belangrijke taak. De kolonie bestaat uit een koningin, werksters en mannetjes. Overal ter wereld komen mieren voor in allerlei soorten en maten.

Daarom helpen wij u met het bestrijden van de mieren.

Het probleem van mieren

Mieren kunnen grote overlast veroorzaken bij woningen, restaurants, detailhandel of andere bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie. Mieren kunnen etenswaren besmetten door er mee in contact te komen, waardoor u als ondernemer verliezen kunt lijden. Het voedsel zal immers weggegooid moeten worden. Ook kunnen mieren ziekteverwekkers bij zich dragen, waardoor ze zeer ongewenst zijn in bijvoorbeeld ziekenhuizen met name de Faraomier.

In of rondom uw woning kunnen mieren ontzettend vervelend zijn, omdat ze veel overlast veroorzaken. Ze gaan op zoek naar een voedselbron en maken looppaden van het nest naar deze bron. En laat de voedselbron zich nou net in uw keuken of pantry bevinden. Een beginnende mierenplaag is dan onvermijdelijk.

De mier: een apart beestje

Mieren zijn familie van de wespen, ook al kunnen de meeste miersoorten niet vliegen. In juli of augustus zien we de zo genoemde vliegende mieren, dit zijn de jonge koninginnen en mannetjes die uitvliegen om bevrucht te worden. Dit noemen we de bruidsvlucht, na deze bruidsvlucht zal de nieuw koningin een nieuw nest starten. De populatie bestaat uit werksters die gemiddeld 2 tot 3 jaar leven en een koningin die wel 15 tot 20 jaar kan worden! Het nest zal al die tijd niet verdwijnen, tenzij u hier een professionele bestrijdingsmethode op laat toepassen.

De werksters hebben ontzettend goede zintuigen om voedselbronnen vanaf grote afstanden op te kunnen sporen. De meeste mieren vinden zoet voedsel erg lekker, zoals fruit en limonade, maar eten ook vlees, insecten en schimmels als er niets anders voorhanden is.

Mier soorten:

De glanzende houtmier 

De glanzende houtmier heeft zoals de naam al voorspeld een voorkeur voor houten verblijf plaatsen voor hun nesten. maar ook in kruipruimtes en de spouwmuur komen ze voor, via deze routes kunnen ze binnen terecht komen. Ze zijn glanzend zwart en zijn 4 tot 6 mm . De mannetjes en de koninginnen zijn beide gevleugeld. Zo hebben de glanzende houtmieren ook meerdere koninginnen op 1 nest, doordat er meerdere koninginnen zijn kunnen de nesten enorm snel groeien.

Mediterraan draaigatje

Deze miersoort is sinds 10 jaar in Nederland aanwezig. Doordat het klimaat veranderd kan deze miersoort in Nederland overleven. Het probleem van het draaigatje is dat deze meerdere koninginnen hebben, deze koninginnen beginnen geen eigen nest maar sluiten zich aan bij het bestaande nest waardoor een nest in mum van tijd erg groot kan worden. Om een nest te bestrijden moeten de koninginnen worden bestreden. Doordat in een verder gevorderd stadium er meerdere koninginnen zich hebben aangesloten bij het nest wordt het bestrijden hiervan een grote uitdaging. Het is dan ook van belang dat de mieren in een vroeg stadium bestreden gaan worden. Ze zijn vrij klein 2 en 5 mm en zijn glanzend zwart.

De Faraomier

De Faraomier (monomorium pharaonis) heeft werksters die geelbruin zijn, met een bruine buik. Ze zijn 1,5 mm en hebben zwarte ogen en twee segmenten bij hun middel. De kolonies waar de Faraomier in leeft hebben vaak meerdere koninginnen, ze hebben vleugels, maar die vallen na het paren van het lichaam af. De faromier verkiest verwarmde verblijf plaatsen om hun nest te maken, zoals in de buurt van kachels, ovens, schoorstenen maar ook in meubelen. Voor voedsel verkiezen zij voedsel met veel proteïne, zoals vlees en vet.

Een Farao mierenplaag ontstaat in een mum van tijd. Een koningin legt namelijk gedurende haar leven wel 3500 eitjes en omdat er meerdere koninginnen in een nest leven kunnen dat er makkelijk 300.000 worden als de mieren niet op tijd bestreden worden.

De Wegmier

Tenslotte kunt u in aanraking komen met de Wegmier (lasius niger), een wat grotere variant waarbij de werksters 4 tot 5 mm groot zijn en de koninginnen zelfs 1,5 cm. Ze zijn donkerbruin tot zwart. Koninginnen van deze mier overwinteren in de grond en de werksters regelen alles; ze bouwen het nest, verzamelen voedsel en verzorgen de larven. De nesten hebben vaak fijne aarde aan de ingang, waardoor u dit als zodanig kunt herkennen.

Aanwezigheid van mieren herkennen

Als u meerdere levende mieren tegenkomt is de kans groot dat u een mierenprobleem heeft. Als het mierennest in de buurt groot genoeg is, kan dit tot een plaag leiden en Protect Pest Control adviseert u in dit geval contact op te nemen voor een effectieve bestrijding van dit probleem, voordat de overlast te groot wordt.  Looppaden die door mieren aangelegd zijn, zijn namelijk gemarkeerd met een bepaalde geur, zodat andere mieren dit pad naar de voedselbron ook kunnen vinden, hoopjes zand en verzakkingen zijn een belangrijke aanwijzing voor aanwezigheid van een nest. 

Hoe komen mieren in de ruimtes?

De hoofdreden waarom mieren in huis komen is omdat ze daar blijkbaar genoeg eten kunnen vinden. De makkelijkste oplossing om mieren te voorkomen is dan ook om de voedselbron weg te nemen. Natuurlijk is dit moeilijker wanneer u tijdens de lekkere zomermaanden eten aan het bereiden bent en dit lekker in de tuin of op uw balkon opeet, waarbij er soms nog wat eten op het aanrecht staat of er etensresten achterblijven. Ook kan voedsel van huisdieren een voedselbron worden als dit niet meteen door uw dier wordt opgegeten. Daarnaast hebben we natuurlijk vaak voedselvoorraden in onze keukenkastjes staan die gewoonweg noodzakelijk zijn. Probeer er dan voor te zorgen dat deze goed, luchtdicht afgesloten zijn en insecten hier niet bij kunnen komen

Goed schoonmaken blijft daardoor erg belangrijk, omdat zoete voedselresten goed gevonden kunnen worden door deze slimme beestjes. Verder zorgen gaten en kieren in muren of vloeren voor gangetjes waardoor mieren makkelijker in huis of bedrijfsruimte kunnen komen. Mieren vinden zelfs hun weg naar de afvalcontainer en prullenbak, omdat ze kunnen ruiken dat hier etenswaren liggen. Protect Pest Control adviseert u dan ook om de vuilnisemmer zo vaak mogelijk te legen en hier niet lang etenswaren in te laten liggen.

Zelf doen of uitbesteden?

Er zijn doe-het-zelf producten te vinden voor mieren die een tijdelijke oplossing kunnen bieden. Wel is het verstandig om voor een langdurige en effectieve bestrijding contact op te nemen met een professionele ongediertebestrijding zoals Protect Pest Control.

Protect Pest Control is vakbekwaam en beheerst alle technieken optimaal, waardoor ze bij bestrijding ook rekening kunnen houden met de leefwijze van elke soort mier, maar ook met uw persoonlijke situatie. Wij zorgen altijd voor een snelle, professionele en duurzame oplossing van uw ongedierteprobleem.

Mieren bestrijden met verschillende technieken

Ervaring leert dat doe-het-zelf-producten verre van optimaal werken en er uiteindelijk toch een grotere mieren overlast ontstaat. Protect Pest Control zorgt ervoor dat wij het nest lokaliseren en gebruik maken van  insecticiden waardoor het probleem zo snel mogelijk opgelost kan worden. Specifiek aangepast op het soort mier zal de bestrijding veel effectiever zijn, maar wordt ook de veiligheid van u, uw gezin en eventuele huisdieren gewaarborgd. Daarnaast geeft Protect Pest Control u advies over het voorkomen van een mierenplaag in de toekomst en op maat gemaakte adviezen die u makkelijk kunt toepassen.

Protect Pest Control inschakelen

Protect Pest Control kan de mierenplaag op een zeer betrouwbare manier bestrijden en u helpen met wering en preventie voor de toekomst. Een mierenplaag onbehandeld laten is ten zeerste af te raden, omdat de mierenplaag uit de hand kan lopen en de overlast als zeer vervelend en vaak onhygiënisch wordt ervaren. Daarom helpen wij u met het bestrijden van de mieren.

Protect Pest Control is een professionele ongediertebestrijder en hanteert veilige en succesvolle manieren om een mierenplaag te bestrijden.

Neem nu contact op met Protect Pest Control voor het plannen van een afspraak op locatie of voor advies en meer informatie.

Heb je vragen? Wij bellen u terug!