vier witte gebouwen met appartementen aan een weg gelegen tussen veel bomen

Grasvliegen bestrijden

Snel en doeltreffende grasvliegbestrijding

Dit kleine vliegje, komt in groten getale

Grasvliegjes zijn echte overwinteraars! In het voorjaar en de zomer maanden ontwikkelen deze vliegjes zich massaal in graslanden, ze zetten hun eitjes af waarna deze een volledige gedaanteverwisseling ondergaan (ei, larve, pop en vliegje) Vooral in verwaarloosde grond en ongemaaide grasvelden voelen de grasvliegen zich prima. Zodra het weertype omslaat naar winters weer dan overwinteren ze massaal op gebouwen zoals appartementencomplexen, kantoorpanden, woningen tot zelfs kerken.

Protect Pest Control weet hierin goed te adviseren en te bestrijden voor het gewenste resultaat, neem contact op met ons voor een prijsopgaaf.

grote groep aan grasvliegen die zich op een grijze paal en een muur bevinden

Het probleem van grasvliegen

Een vliegenplaag kan in een mum van tijd ontstaan, omdat er maar een paar dagen nodig zijn voor het vliegeneitje om uit te groeien tot een volwassen exemplaar. Daarnaast leggen vrouwtjes tijdens hun hele leven tussen 400 – 600 eieren. In het najaar kunnen er dan ook duizenden vliegjes op of in gebouwen terecht komen, een ware plaag tot gevolg!

Grasvliegen zelf zijn niet schadelijk, maar kunnen door hun grote zwermen wel erg hinderlijk zijn voor mens en dier.

grasveld met bomen die in een lijn naast elkaar staan

De grasvlieg: geboren in het groen

De grasvlieg is geel met drie glanzende zwarte strepen op de bovenzijde van het borststuk. Dit is een bijna haarloze vlieg met een lengte van 3 mm. In tegenstelling tot andere insecten vindt de ontwikkeling van ei tot volwassen dier zich niet binnenshuis plaats. Larven zitten in ongemaaid en vaak verwaarloosd grasland (vandaar ook de naam grasvlieg) met veel composieten. Ze voeden zich ook met in gallen op planten voorkomende luizen. Tijdens de winter verblijven grasvliegen in grote zwermen op beschutte plaatsen tegen of in spouwmuren van gebouwen. Ook kunnen ze soms via dakpannen binnen in gebouwen of huizen komen.

grijs met zwarte hogedrukspuit van gloria

Hoe komen vliegen in de ruimtes?

Hoe komen vliegen in de ruimtes

Grasvliegjes gaan zich in het najaar nestelen in naden, kieren, dakranden, spouwmuren en rondom raampartijen. De gebouwen waar de vliegjes zitten zijn vaak verwarmd waardoor het prima te vertoeven is voor deze insecten. Tevens verspreiden de vliegjes een feromoon, dat is een soort geurspoor waardoor andere grasvliegjes de weg naar de gebouwen weten te vinden en gaan dan samenklonteren. Wanneer het voorjaar aanbreekt ontwaken de grasvliegjes uit hun winterstand en vliegen massaal weer uit wat vaak ook weer voor veel overlast kan veroorzaken.

Zelf doen of uitbesteden?

Grasvliegjes zelf bestrijden is vaak erg lastig, er zijn geen goede middelen voorhanden en enige kennis voor bestrijding is er ook vaak onvoldoende. Spuitbussen bestrijdt maar een klein deel van deze plaag en kosten vaak een hoop geld wat later nog boven op de kosten van de bestrijding door een professional komt, zonde geld dus.  

Protect Pest Control is vakbekwaam en beheerst alle technieken optimaal, waardoor ze bij bestrijding ook rekening kunnen houden met de leefwijze van elke soort vlieg, maar ook met uw persoonlijke situatie. Wij zorgen altijd voor een snelle, professionele en duurzame oplossing van uw vliegenprobleem.

Grasvliegen bestrijden met verschillende technieken

Grasvliegen worden door ons bestreden door het uitvoeren van een naden en kieren behandeling. Dat wil zeggen dat zoveel mogelijk naden en kieren worden ingespoten met een vloeistof, namelijk een geschikt bestrijdingsmiddel.

Ook is er mogelijkheid voor verneveling of het behandelen van rustplekken. Het gebruikte bestrijdingsmiddel heeft een nawerking van ruim 5 weken, waardoor vliegen die later in contact komen met de vloeistof hierdoor aangetast worden. Voor wat betreft preventiemaatregelen kunnen wij u altijd voorzien van effectief advies op maat.

Protect Pest Control inschakelen

Protect Pest Control kan de vliegenplaag op een zeer betrouwbare manier bestrijden en u helpen met wering en preventie voor de toekomst. Een vliegenplaag onbehandeld laten is ten zeerste af te raden, omdat de vliegenplaag makkelijk uit de hand kan lopen. Wij bestrijden gemakkelijk uw grasvliegen.

Protect Pest Control is een professionele ongediertebestrijder en hanteert veilige en succesvolle manieren om een vliegenplaag te bestrijden.

Neem nu contact op met Protect Pest Control voor het plannen van een afspraak op locatie of voor advies en meer informatie.

Heb je vragen? Wij bellen u terug!