appartementen gebouw van rode bakstenen met veel ramen en grijze balkons

Klustervliegen bestrijden

Snel en doeltreffende klustervliegbestrijding

Klustervlieg bestrijden

Klustervliegen (pollenia rudis F.) worden als een ware plaag ervaren, ze zijn in het voor en najaar nadrukkelijk aanwezig op gebouwen door in groten getale neer te strijken met maar één doel en dat is overwinteren. Ze gaan in naden en kieren van het gebouw zitten, in de spouwmuur, dakranden enz. Het komt vaak voor dat de vliegen naar binnen dringen ze hebben niet veel ruimte nodig en veroorzaken zo een flinke vliegenplaag. De klustervlieg lijkt op het eerste gezicht erg op een Kamervlieg welke veel in Nederlandse huishoudens voorkomt. Het verschil tussen de klustervlieg ten opzicht van de kamervlieg, is dat de klustervlieg wat groter is en als men goed kijkt, heeft de klustervlieg goudkleurige haartjes. Kortom als u last heeft van deze vliegen neem dan snel contact op met ons voor een goede en doeltreffende bestrijding.  

een groep aan klustervliegen dat zich op een hoopje op een witte regenpijp bevinden

Het probleem van vliegen

Een vliegenplaag kan in een mum van tijd ontstaan, omdat er maar een paar dagen nodig zijn voor het vliegeneitje om uit te groeien tot een volwassen exemplaar. Daarnaast leggen vrouwtjes tijdens hun hele leven tussen 400 – 600 eieren.

De vliegen kunnen door hun uitwerpselen het pand bevuilen wat weer schade kan opleveren, tevens lekker op het balkon zitten of de ramen en deuren openlaten is dan ook geen optie.

goude klustervlieg met zwarte haartjes op een grijze achtergrond met schaduw

De klustervlieg: een kuddedier

Klustervliegen zijn zwartkleurig met een gouden gloed op hun rug, het vliegje is 5 a 8 mm groot. De eitjes die een klustervlieg legt, komen in de zomer binnen 3 dagen uit. De larven parasiteren op regenwormen en gaan zo mee de grond in. Vervolgens eten zij de wormen van binnenuit op, totdat ze uit kunnen komen. Net zoals de herfstvlieg ontstaan er per jaar ongeveer 1 – 2 generaties. De meeste overlast wordt veroorzaakt door de grote getallen waarin zij zich begeven.

In het voorjaar ontwaken de grote zwermen uit rusttoestand en worden dan actief in en om het gebouw.

grijs met zwarte hogedrukspuit van gloria

Hoe komen vliegen in de ruimtes?

Hoe komen vliegen in de ruimtes

Vliegenplagen bevinden zich vaak op de zolder, bovenste woonlaag van een appartementencomplex, kantoorgebouwen, monumentale panden enz. Omdat dit een plek is waar zij zich rustig kunnen ontwikkelen en soms makkelijk toegankelijk hebben tot kieren en gaten of onder dakpannen kruipen. Hier kunnen vliegen in alle rust overwinteren. Verder kunnen vliegen natuurlijk makkelijk binnenkomen via ramen of deuren, mits u goede voorzorgsmaatregelen heeft genomen zoals door horren te plaatsen.

Zelf doen of uitbesteden?

lustervliegen bestrijden is vaak niet te doen omdat er simpelweg geen goede en doeltreffende middelen verkrijgbaar zijn.

Protect Pest Control is vakbekwaam en beheerst alle technieken optimaal, waardoor ze bij bestrijding ook rekening kunnen houden met de leefwijze van elke soort vlieg, maar ook met uw persoonlijke situatie. Wij zorgen altijd voor een snelle, professionele en duurzame oplossing van uw vliegenprobleem.

Klustervliegen bestrijden met verschillende technieken

Protect Pest Control is een professionele ongediertebestrijder en hanteert veilige en succesvolle manieren om de vliegen te bestrijden. Klustervliegen worden goed bestreden door het uitvoeren van een naden- en kierenbehandeling, waarbij we bestrijdingsmiddel toepassen en naden en kieren zoveel mogelijk dichten. Bovendien kan een vliegenlamp als extra oplossing ingezet worden om vliegen weg te vangen. Uiteraard hanteren wij de meest veilige methodes om te bestrijden, voor zowel u en uw gezin als uw huisdier. Wij helpen u met het bestrijden van de klustervliegen.

Klustervliegen worden door ons bestreden door het uitvoeren van een naden en kieren behandeling. Dat wil zeggen dat zoveel mogelijk naden en kieren worden ingespoten met een vloeistof, namelijk een geschikt bestrijdingsmiddel.

Ook is er mogelijkheid voor verneveling of het behandelen van rustplekken. Het gebruikte bestrijdingsmiddel heeft een nawerking van ruim 5 weken, waardoor vliegen die later in contact komen met de vloeistof hierdoor aangetast worden. Voor wat betreft preventiemaatregelen kunnen wij u altijd voorzien van effectief advies op maat.

Protect Pest Control inschakelen

Protect Pest Control kan de vliegenplaag op een zeer betrouwbare manier bestrijden en u helpen met wering en preventie voor de toekomst. Een vliegenplaag onbehandeld laten is ten zeerste af te raden, omdat de vliegenplaag makkelijk uit de hand kan lopen. Daarom helpen wij u met het bestrijden van de klustervlieg.

Protect Pest Control is een professionele ongediertebestrijder en hanteert veilige en succesvolle manieren om een vliegenplaag te bestrijden.

Neem nu contact op met Protect Pest Control voor het plannen van een afspraak op locatie of voor advies en meer informatie.

Heb je vragen? Wij bellen u terug!