Lieveheersbeestjes bestrijden
Bestrijd uw lieveheersbeestjes vandaag nog!

Lieveheersbeestjes bestrijden

Lieveheersbeestjes (Coccinellidae) horen bij de familie kevers. De meest bekende onder de soort is het zevenstippelig lieveheersbeestje. Deze dieren leven van planten, schimmels en kleine insecten zoals bijvoorbeeld bladluis. Lieveheersbeestjes worden als nuttig beschouwd en zien er vredelievend uit. Maar ook deze keversoort kan ziektes verspreiden en is in feite een plaaginsect. Daarom helpen wij u met het bestrijden van de lieveheersbeestjes.

Om u zo goed mogelijk te voorzien van de juiste informatie. Hebben wij een artikel gemaakt met alle belangrijke informatie die u nodig heeft.

Laten wij beginnen!

 

Maak kennis met Niels.

Ik ben Niels en zou u graag

verder willen helpen.

Wilt u in contact komen?

 
 Plan een afspraak
 
 Maak een belafspraak
 
 Bel: 085 040 8066
 

Daag Niels en het team uit.

 

   

  Het probleem van lieveheersbeestjes

  Lieveheersbeestjes kunnen net zoals andere plaaginsecten soms teveel worden. In de zomer kunt u de ramen en deuren open hebben staan naar de tuin, waardoor er meerdere beestjes binnenkomen. Als deze eitjes leggen en vervolgens in uw huis uitkomen kan er een plaag ontstaan die overlast veroorzaakt. Het lieveheersbeestje is geen schadelijk insect en wij zullen dan ook eerder advies voor preventie en wering aan u geven in de hoop dat de overlast verdwijnt. Mocht dit niet het geval zijn kan Protect Pest Control u altijd nog bijstaan in een effectieve bestrijding.

  Het lieveheersbeestje: wel zestig soorten

  Lieveheersbeestjes zien eruit als halve bolletjes met twee schilden en kleine voelsprietjes. Ze zijn meestal gestippeld en zijn van 2 – 10 mm groot. Ze voeden zich met bladluizen of leven van planten en bladeren. Een uitzondering hierop is het Aziatisch lieveheersbeestje dat een agressief soortgenootje is dat zich ook voedt met rupsjes, vlindereitjes en soms zelfs andere lieveheersbeestjes. Gemiddeld wordt een lieveheersbeestje ongeveer een jaar oud, terwijl veel mensen de stippen tellen om erachter te komen hoe oud een lieveheersbeestje is. In de biologische tuinbouw industrie worden deze beestjes ingezet om bladluizen te bestrijden zonder daar chemische middelen voor te gebruiken.

  Aanwezigheid van lieveheersbeestjes herkennen

  Een lieveheersbeestje behoort tot de familie van de kevers en hebben daarom dekschilden en daaronder twee vliesvleugels. Het is soms zelfs lastig om te zien of het om een lieveheersbeestje gaat of om een ander soort gevlekte kever of zelfs een bepaalde soort wants.

   

  Larven van lieveheersbeestjes hebben zes pootjes en een pop heeft een bruine kleur. Op het moment dat een lieveheersbeestje uit de pop heeft deze vaak nog geen stippen. Het is niet lastig om de aanwezigheid van lieveheersbeestjes te herkennen, zodra u heeft kunnen vaststellen dat het inderdaad om deze soort kever gaat. Lieveheersbeestjes verstoppen zich niet en kunnen overal heen vliegen. Ze zijn vaak in de tuin aanwezig, omdat hier veel voedselbronnen zijn en ze zich tussen de bladeren kunnen nestelen en voortplanten.

  Lieveheersbeestjes bestrijden

  Hoe komen de lieveheersbeestjes in de ruimtes?

  Zoals bij veel insecten en plaagdieren is het belangrijk om kiertjes, gaatjes en ingangen van buiten naar binnen af te dichten. Voor insecten zoals het lieveheersbeestje zijn het vaak de ruimtes onder de deuren en rond leidingen waardoor zij naar binnen kunnen kruipen. Het komt vaak voor dat wanneer men een nieuwe vloer heeft of net verhuisd is de plinten niet direct vast worden geplakt. Soms duurt dit zelfs wel een jaar of twee, maar dat is juist een goede verstopplek voor veel insecten, waaronder lieveheersbeestjes.

   

  De meest voorkomende redenen waarom insecten in ruimtes komen is hun zoektocht naar voedsel en water. Door deze bronnen weg te nemen, kunt u dit dan ook voorkomen. Goede maatregelen zijn bijvoorbeeld om voedingsmiddelen altijd opgeslagen te bewaren, oppervlaktes zoveel mogelijk vrij te houden van etensresten en afval of compost niet te lang te laten staan. Ook kan het helpen om geen water in de gootsteen of in servies dat in de gootsteen staat te laten staan, zodat dit niet als handige waterbron voor plaagdieren kan worden gebruikt.

  Zelf doen of uitbesteden?

  Protect Pest Control kan overlast veroorzaakt door lieveheersbeestjes op een zeer betrouwbare manier bestrijden en u helpen met wering en preventie voor de toekomst. Er zijn verschillende manieren om dit aan te pakken.

  Lieveheersbeestjes bestrijden

  Lieveheersbeestjes bestrijden met verschillende technieken

  Protect Pest Control gaat altijd na waar de bron zit die de overlast veroorzaakt en waar eventuele eitjes of nesten zijn. Wij werken zowel effectief als preventief. Daarnaast bestrijden we de omgeving en de lieveheersbeestjes die er op dat moment al zijn. Er is altijd een effectieve oplossing tegen lieveheersbeestjes of andere soorten kevers en afhankelijk van de situatie kunnen er andere middelen ingezet worden. Wij kunnen u daarnaast helpen of adviseren bij wering en preventietechnieken. Neem nu contact op met Protect Pest Control voor een op maat gemaakte oplossing.

  Protect Pest Control inschakelen

  Protect Pest Control kan de overlast verhelpen door lieveheersbeestjes op een zeer betrouwbare manier te bestrijden en u te helpen met wering en preventie voor de toekomst. Een eventuele plaag onbehandeld laten is ten zeerste af te raden, omdat de overlast uit de hand kan lopen en de risico’s op het overdragen van ziektes of beten dan niet meer voorkomen kunnen worden.

   

  Protect Pest Control is een professionele ongediertebestrijder en hanteert veilige en succesvolle manieren om een lieveheersbeestjes plaag te bestrijden.

   

  Neem nu contact op met Protect Pest Control voor het plannen van een afspraak op locatie of voor advies en meer informatie.

   

  • Contact (met Protect Pest Control)
  • Inspectie en advies op locatie door Protect Pest Control
  • Bestrijding door Protect Pest Control