Motmuggen bestrijden

Heeft u last van kleine, zwarte vlindertjes binnenshuis? Dan kan het zijn dat u te maken heeft met motmuggen (Psychodidae). Deze beestjes, ook wel aalputmotje of motvlieg genoemd, komen veel voor in badkamers, rioleringen en toiletten. Wij helpen met het bestrijden van de motmuggen.

Om u zo goed mogelijk te voorzien van de juiste informatie hebben wij een artikel gemaakt met alle belangrijke informatie die u nodig heeft.

Laten wij beginnen!

Het probleem van motmuggen

Motmuggen kunnen ziekteverwekkers en bacteriën verspreiden, omdat deze beestjes vaak op rottende voedselresten leven of in de buurt van rioleringen en alle flora en fauna die daaromheen leeft. Deze bacteriën kunnen zeer schadelijk zijn voor (kwetsbare) mensen en kinderen. De motmug steekt niet en kan gelukkig alleen indirect gevaar opleveren, maar kan op plaatsen die hygiënisch gehouden moeten worden (zoals een keuken) toch een risico zijn.

 

Het nut van de motmuggen zit in het verwerken van organisch materiaal, maar als plaagdier blijft het erg vervelend. Het kan zijn dat u op plaatsen waar zich motmuggen bevinden, geen of weinig steekmuggen aantreft, omdat deze doorgaans niet in elkaars leefomgeving voorkomen.

De motmug: is het een mot? of is het een mug?

Motmuggen behoren tot de tweevleugeligen en vallen daarom onder de soort mug, maar hebben wel behaarde vleugels, net zoals bepaalde soorten motten. Een motmug wordt ongeveer 4 millimeter lang en zijn niet bijzonder goede vliegers, waardoor je ze vaak ziet rondlopen of slechts korte vluchten zal zien maken.

 

Motmuggen leggen kleine bruine of crèmekleurige eitjes in grote getalen: soms wel tot 200 eieren per keer. Als de larven uitkomen lijken ze op witte wormpjes met donkere uiteinden. De larven zijn ongeveer 9 mm en verpoppen zich binnen 20 – 40 uur, waarna een volwassen motmug ontwikkeld is. Deze relatief korte fase van ontwikkeling betekent dat motmuggen zich razendsnel kunnen voortplanten en ontwikkelen.

 

Mocht u last krijgen van motmuggen hoeft het dan ook niet lang te duren voordat er sprake is van een motmuggenplaag.

Aanwezigheid van motmuggen herkennen

Omdat volwassen motmuggen hun eitjes in organisch materiaal op vochtige plaatsen legt, zult u deze hier dan ook in grote getalen aantreffen. De larven voeden zich met rottende elementen, bacteriën en schimmels die er te vinden zijn. Denkt u aan gootstenen waar veel voedsel doorheen gespoeld wordt of buizen met weinig stroming. In kieren of hoeken van roosters kunnen er ook dikwijls motmuggen aangetroffen worden.

 

Protect Pest Control vindt vaak bronnen van mottenplagen in afvoerbuizen van sanitaire installaties, wc’s, dakgoten, mesthopen of beerputte. De beste leefomgeving voor een motmug is op een gistende oppervlakte met een warme temperatuur. Vandaar dat de meeste klanten ook tijdens de warme zomermaanden een oproep doen om deze beestjes te laten bestrijden. Het tempo waarin motmuggen zich ontwikkelen is dan vaak erg hoog.

Motmuggen bestrijden

Hoe komen motmuggen in de ruimte?

Motmuggen zijn dol op natte omgevingen en bevinden zich daarom in en rondom rioleringen, badkamers en toiletten. Ook een schuilkelder waar een laagje water te vinden is en niet vaak iemand komt is een ideale leefomgeving voor motmuggen.

 

Motmuggen kunnen op licht afkomen, waardoor wij adviseren om uw ramen en deuren in de zomermaanden tijdens de avonden dicht te houden. Op die manier kunnen deze beestjes niet naar binnen vliegen of kruipen.

Zelf doen of uitbesteden?

Protect Pest Control kan de plaag in één keer bestrijden en ervoor zorgen dat alle motmuggen worden aangepakt, zodat u niet in een langdurig bestrijding proces verwikkeld raakt. In elke situatie zorgen wij voor een passende maatwerkoplossing, waarbij we rekening houden met uw leefomgeving.

 

Neem nu contact op voor het plannen van een afspraak op locatie of voor advies en meer informatie.

Insecten

Motmuggen bestrijden met verschillende technieken

Protect Pest Control is een professionele ongediertebestrijder en hanteert veilige en succesvolle manieren om de motmuggen te bestrijden. Wij gebruiken veelal een spuitmiddel onder druk en voeren een kierenbehandeling uit in de niet belopen gedeelten. De bestrijdingsmiddelen die wij gebruiken hebben een nawerking, zodat alle motmuggen die naderhand nog met de middelen in aanraking komen ook worden bestreden.

 

Uiteraard hanteren wij de meest veilige methodes om te bestrijden, voor zowel u en uw gezin, als uw huisdier.

Protect Pest Control inschakelen

Protect Pest Control biedt u een passende maatwerk oplossing na een afspraak op locatie, wanneer het u uitkomt.

 

Wij hebben jarenlange ervaring als bestrijdingsbedrijf en zijn gecertificeerd. Daarnaast hanteren wij een milieubewuste manier van bestrijding. Protect Pest Control bespreekt met u het aantal behandelingen dat nodig is om het door u gewenste resultaat te bereiken en geeft u tevens advies voor preventie na de bestrijding.

 

Contact (met Protect Pest Control)

Inspectie en advies op locatie door Protect Pest Control

Bestrijding door Protect Pest Control