personeel van protect pest control met busjes aan het water

Muizen bestrijden Zwolle

Last van een muizenplaag in Zwolle? Schakel een professional in.

Muizen bestrijden in huis

Een muizenplaag is allesbehalve fijn. Naast materiële schade is er vaak ook immateriële schade aan mensen door aanraking met muizen. Veel mensen worden onrustig van de aanwezigheid van muizen of hebben een bepaalde angst. Het is vaak onvoldoende om zelf de plaag te bestrijden. De nesten van muizen die zich vaak verbergen, blijven snel onbehandeld, waardoor er vaak sprake is van een terugkerende plaag.

Bent u woonachtig in Zwolle en zoekt u naar een direct en doelgerichte oplossing voor een muizenplaag? Dan adviseren we u om de ervaren ongediertebestrijders van Protect Pest Control in te schakelen. We hebben ruim 15 jaar ervaring in muizen bestrijden in Zwolle en zijn EVM en VCA gecertificeerd. Maak direct een afspraak.

Waarom Protect Pest Control inschakelen?

Protect Pest Control is een zeer professionele ongediertebestrijdingsdienst. We hanteren uitsluitend succesvolle en veilige bestrijdingsmethoden bij het bestrijden van muizen. Daarnaast helpen onze professionals u met wering en preventie, zodat de kans op een muizenplaag in de toekomst zo klein mogelijk is. Bij Protect Pest Control bent u in goede handen.

 • Meer dan 15 jaar ongediertebestrijder
 • EVM- en VCA-gecertificeerd
 • Voordelige, snelle en effectieve bestrijding
 • Binnen 24 uur contact
 • Betrouwbaar en discreet
 • Kwaliteitsgarantie

Wat kost professionele muizenbestrijding?

De kosten voor de bestrijding van muizen hangt van verschillende factoren af, zoals de grootte van het probleem en de benodigde werkzaamheden. Daarnaast spelen factoren als het soort bestrijdingsmiddel en preventieve wering een rol. Bel ons voor een vrijblijvende prijsopgaaf, in sommige gevallen moeten we de situatie beoordelen en kunnen we een inspectie op locatie uitvoeren.

Bent u opzoek naar professionele muizenbestrijding in Zwolle en wilt u een prijsindicatie ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Onze werkwijze

Neem contact op

We bespreken het probleem, inventariseren de mogelijkheden, bespreken de kosten en plannen een afspraak in.

Een grondige inspectie

Na het telefonisch gesprek met een van onze medewerkers zal er indien akkoord een inspectie/bestrijding plaatsvinden. Tijdens deze inspectie bepalen we de omvang van het probleem en stellen we een bestrijdingsplan op.

Ongediertebestrijding op maat

We starten met het bestrijden van ongedierte, zoals dit tijdens het eerste contactmoment in besproken. Daarnaast geven we u deskundig advies om toekomstige problemen te voorkomen.

Een schoon en fris eindresultaat

Bij Protect Pest Control garanderen we u een volledige ongediertevrije woning of kantoorpand.

Ons werkgebied

Woont of werkt u in Zwolle en nabije omgeving en ervaart u overlast van muizen? Neem dan contact op met onze ervaren ongediertebestrijders in Zwolle. We zijn werkzaam in heel Zwolle én omliggende steden en dorpen, zoals:

Hoe herken ik een muizenplaag?

 • Knaagsporen op kleden, meubels en andere voorwerpen
 • Aangevreten voedselverpakkingen
 • Overal uitwerpselen en urinevlekken van muizen
 • Nare stank in ruimtes waar muizen zich bevinden
 • Geluidsoverlast door het rennen en piepen
 • Bruine sporen van buiksmeer

Wat gebeurt er als u hier niet tijdig op reageert in de vorm van muizenbestrijding?

Muizen planten zich zeer snel voort. In een mum van tijd ontstaat er hierdoor een muizenplaag. Muizen gaan bijna nooit vanzelf weer weg. Wanneer u niets aan de plaag doet, zal het probleem verergeren. Dit resulteert in dat het bestrijden en weren van de muizen langer duurt wat ook weer extra kosten met zich meebrengt.

Ben ik verplicht om een bestrijder in te schakelen bij last van muizen?

Als particulier is het niet verplicht om een bestrijder in te schakelen. Een bedrijf welke met voedsel werkt heeft deze verplichting wel om voedselveiligheid te waarborgen. Dit ook om de veiligheid van klanten, gasten of patiënten te kunnen waarborgen.

Hoe komen muizen een huis binnen?

Muizen en zelfs ratten kunnen door de smalste doorgangen binnenkomen. Muizen komen vooral af op etensresten en beschutting. Door kleine gaten en kieren in de muur, het plafond, onder dakpannen of de vloer zullen ze zich wringen. Muizen komen ook door stootvoegen en ventilatieopeningen heen.

Tips voor het bestrijden van muizen

Muizenvallen

Kooi- en kantelvallen vangen muizen levend. Zo kunt u de muizen buiten vrijlaten. Het vrijlaten moet wel op minimaal 100 meter afstand van je huis plaatsvinden, anders heeft u kans dat de muizen terugkomen. Bij knijp- en klapvallen wordt de muis direct gedood. Bij dit soort vallen moet opgelet worden dat andere dieren er niet in terecht komen.

Chemische bestrijdingsmiddelen

Onder chemische knaagdierbestrijdingsmiddelen worden rodenticiden verstaan. Na inname van een dodelijke dosis van het bestrijdingsmiddel gaat de muis dood.

Veelgestelde vragen over muizenbestrijding

Gaan muizen vanzelf weg?

Muizen zullen niet vanzelf weggaan. De muizen zitten immers nu op een beschutte plek waar waarschijnlijk voedsel te vinden is.

Waarom lukt het niet om zelf muizen te bestrijden?

Het lukt vaak om verschillende redenen niet om zelf te bestrijden. Vaak weten mensen niet waar de muizen precies zitten en strooien daarom op willekeurige plekken gif. Hierdoor is de kans groot dat de muizen aan het gif kunnen wennen en zo resistent worden voor het gif. Het zetten van muizenvallen zorgt vaak ook niet voor het vangen van alle muizen. Muizen planten zich ook zeer snel voort.

Wat doet een muizenbestrijder?

Een muizenbestrijder gaat opzoek naar de bron en probeert hier dan ook met zo weinig mogelijk chemische bestrijdingsmiddelen u woning of bedrijfspand muizenvrij te krijgen. Buiten zal niet zo snel gewerkt worden met gif omdat dit schadelijk is voor het milieu en andere dieren.

Wat zijn de voordelen van muizenbestrijding door een professional?

Een expert heeft veel kennis over het gedrag van muizen en zal de muizen een stap voor kunnen zijn. Een expert maakt gebruik van erkende middelen die wetenschappelijk tegen muizen zijn getest. Daarnaast geeft een expert advies over het voorkomen van een nieuwe muizenplaag.

Hoe voorkom je een nieuwe muizenplaag?

Het is belangrijk om een muizenplaag te voorkomen. Ten eerste is het belangrijk om voedselresten binnen maar ook buiten meteen op te ruimen. Ten tweede is het belangrijk om ervoor te zorgen dat muizen niet meer binnen kunnen komen. Dit kunt u doen door gaten, kieren, vloeren en plafonds te dichten.

Heb je vragen? Wij bellen u terug!