wespenspin in een spinnenweb in de natuur

Spinnen bestrijden

Professionele en doelgerichte spinnenbestrijding

Spinnen weren

Een spin (Aranea) is in tegenstelling tot wat de meeste mensen denken geen insect. Spinnen behoren tot de klasse der spinachtigen, waar schorpioenen, hooiwagens, mijten en teken officieel ook toe behoren. Er zijn in totaal wel 35.000 spinnensoorten, maar in Nederland zelf leven er zo’n 650 verschillende types. Alle spinnen kunt u herkennen aan het feit dat ze 8 poten hebben. Spinnen kunnen onderverdeeld worden in webspinnen en roofspinnen. Net zoals hommels en bijen zijn spinnen nuttige dieren. Ze eten insecten die een plaag kunnen worden en houden zo het ecosysteem in balans. 

geel met bruine kruisspin in een spinnenweb

Het probleem van spinnen

Meerdere spinnen in uw huis of bedrijfspand kan zeker overlast veroorzaken. Ze weven talloze spinnenwebben en dit is vaak geen leuk gezicht en hierdoor komt een ruimte vaak niet schoon en fris over. De diertjes hebben de neiging om ramen en kozijnen te bevuilen met hun uitwerpselen, waardoor dit voor extra schoonmaakwerkzaamheden kan zorgen. Overigens ziet dit er ook niet netjes uit. Spinnen leven graag in warme, donkere kiertjes of in de hoekjes van muren of ventilatieopeningen. Ook zijn spinnen voor veel mensen een bron van stress, omdat ze angstgevoelens kunnen opwekken. Protest Pest Control voorziet u graag van advies voor een effectieve behandeling voor uw woning of bedrijfspand.

hooiwagen op een grijs stuk hout

De spin: een bekende huisgenoot

De spin: een bekende huisgenoot. De meeste spinnen die u thuis zou kunnen tegenkomen zijn de huisspin, trilspin of kelderspin. De trilspin doet een snel dansje als hij in zijn nest gestoord wordt. Dan zijn er nog de wat minder appetijtelijk uitziende varianten, zoals de wolfspin. Deze is vrij groot, namelijk met een spanwijdte van bijna 8 cm, harig en soms denken mensen dat dit een tarantula is. De meeste spinnen bijten geen mensen, maar de zakspin (lichtgeel, grijs of groen van kleur) doet dit nog weleens.

Spinnen leven gemiddeld ongeveer een jaar. Het lichaam van een spin bestaat uit twee delen en aan de kop zitten vaak twee tasters en twee sterke kaken. Een spin kan bovendien wel 8 ogen hebben! Op het achterlijf van een spin bevinden zich de spin kliertjes. Het vruchtzakje van de spin kan soms wel duizenden eitjes meedragen en deze zakjes worden bewaakt door de vrouwelijke spinnen. Na het uitkomen van de eitjes worden de jongen een week op de rug van de vrouwelijke spinnen meegedragen en mond op mond door hen gevoed. Na deze periode worden de jongen agressiever en kunnen ze niet bij elkaar blijven, waardoor ze daarna vaak gaan verspreiden.

moeder spin met twee kleine spinnen in een spinnenweb

Aanwezigheid van spinnen herkennen

De meeste mensen weten dat spinnen, in tegenstelling tot andere insecten, acht poten hebben. De reactie op een spin varieert voor de meeste mensen van onverschilligheid tot behoorlijk heftige gevoelens van angst.

Hoe komen de spinnen in de ruimtes?

In de lente en zomer vinden spinnen het prettig om buiten te leven en daar insecten te vangen. In de herfst komen zij, vanwege de wind en de regen liever naar binnen en zoeken dan alvast een warm plekje voor de winter.

Om ervoor te zorgen dat spinnen de ruimtes in kunnen komen kunt u gaten en kieren in de woning of bedrijf afdichten. Dit kan ook een goede preventieve maatregel zijn voor het buitenshuis houden van ander ongedierte.

Zelf doen of uitbesteden?

Protect Pest Control kan de spinnenplaag op een zeer betrouwbare manier weren. De ruimtes van bijvoorbeeld uw bedrijfspand, met spinnen en webben ziet er een stuk minder aantrekkelijk uit. Protect Pest Control is een professionele ongediertebestrijder en hanteert veilige en succesvolle manieren om spinnen te weren.

Neem nu contact op met Protect Pest Control voor het plannen van een afspraak op locatie of voor advies en meer informatie.

Protect Pest Control inschakelen

Protect Pest Control biedt u een passende maatwerk oplossing na een afspraak op locatie, wanneer het u uitkomt. Wij hebben jarenlange ervaring als bestrijdingsbedrijf en zijn gecertificeerd. Daarnaast hanteren wij een milieubewuste manier van bestrijding. Protect Pest Control bespreekt met u het aantal behandelingen dat nodig is om het door u gewenste resultaat te bereiken en geeft u tevens advies voor preventie na de bestrijding.

Heb je vragen? Wij bellen u terug!