Fruitvliegjes bestrijden

Snel en doeltreffende fruitvliegjesbestrijding

Fruitvliegjes een ware plaag in de zomer

Fruitvliegen (Drosophilidae) ze komen zeer geregeld voor in keukens, gft-containers, bierbrouwerijen, levensmiddelenindustrie, cafés enz. Dit vliegje zie je vaak in de warme maanden van het jaar met als uitschieter in de zomermaanden. Ze leggen behoorlijk wat eitjes nl tussen de 400 en 900, daarnaast is de ontwikkeling supersnel tussen de 8 en 11 dagen waardoor een plaag snel kan ontstaan.

Het probleem van fruitvliegjes

Fruitvliegen kunnen echt wel een probleem zijn zeker als ze rondom de bar zoemen of massaal uit de vuilnisbak vliegen. Vaak levert het ook imagoschade op voor bedrijven als klanten geconfronteerd worden met deze vliegjes.

Mensen associëren dit vliegje als onhygiënisch en ergens klop dat ook wel. Deze vliegjes gaan overal op zitten waardoor er risico’s ontstaan op besmetting van bacteriën in ons voedsel.

De fruitvlieg: een zoetekauw

Fruitvliegen voeden zichzelf met gistend fruit en worden ook wel bananenvliegen genoemd. Ook alcohol heeft een aantrekkingskracht voor deze soort vlieg, vanwege de suiker in drank en vliegen vaak rustig rond waardoor mensen dit hinderlijk kunnen vinden. Fruitvliegjes zijn erg klein, vaak maar 3 mm lang en zijn geelbruin of gevlekt met kleine rode oogjes. Deze vlieg ontwikkelt zich erg snel, namelijk binnen 11 dagen, maar leeft in tegenstelling tot wat velen denken veel langer dan één dag: namelijk wel tot 9 weken. Fruitvliegen zoeken graag zoveel mogelijk organisch rottend materiaal op, zoals bijvoorbeeld de Gft-container.

Hoe komen vliegen in de ruimtes

Hoe komen vliegen in de ruimtes

Fruitvliegen overlast hebben we veelal zelf in de hand, de vliegjes houden van rottende en gistende producten wat betekend dat er vaak niet goed schoongemaakt wordt. Laat een tijdje een kratje bier staan, of leeg een gft-container niet regelmatig, of spoel niet regelmatig een afvoerputje in de keuken. In alle gevallen kunnen fruitvliegjes zich hier heerlijk ontwikkelen met als gevolg een fruitvliegjes plaag.

Zelf doen of uitbesteden?

Een Fruitvliegenplaag kan goed zelf aangepakt worden door de hygiëne goed op orde te krijgen, lukt het toch niet om ervan af te komen dan bestrijd Protect Pest Control deze vliegjes graag voor u. Tevens kunnen we na een inspectie u goed adviseren voor dit probleem.

Fruitvliegjes bestrijden met verschillende technieken

Fruitvliegen worden door ons bestreden door het uitvoeren van een naden en kieren behandeling. Dat wil zeggen dat zoveel mogelijk naden, kieren en rust plaatsen worden ingespoten met een vloeistof, namelijk een geschikt bestrijdingsmiddel.

Ook is er mogelijkheid voor verneveling of het behandelen van rustplekken. Het gebruikte bestrijdingsmiddel heeft een nawerking van ruim 5 weken, waardoor vliegen die later in contact komen met de vloeistof hierdoor aangetast worden. Voor wat betreft preventiemaatregelen kunnen wij u altijd voorzien van effectief advies op maat.

Protect Pest Control inschakelen

Protect Pest Control kan de Fruitvliegenplaag op een zeer betrouwbare manier bestrijden en u helpen met wering en preventie voor de toekomst. 

Protect Pest Control is een professionele ongediertebestrijder en hanteert veilige en succesvolle manieren om een vliegenplaag te bestrijden.

Neem nu contact op met Protect Pest Control voor het plannen van een afspraak op locatie of voor advies en meer informatie.

Heb je vragen? Wij bellen u terug!