Papiervisjes bestrijden

Papiervisjes worden ook ‘boekenvisjes’ genoemd en behoren tot de insecten. Ze zijn in feite primitief en vleugelloos. Ze komen in het algemeen veel voor en kunnen op allerlei manieren op producten en materialen meekomen. Zo is het veel voorkomend dat u een een leuk tweedehands boek op de markt vindt, deze openslaat en er een papiervisje in kunt vinden.

Om u zo goed mogelijk te voorzien van de juiste informatie hebben wij een artikel gemaakt met alle belangrijke informatie die u nodig heeft.

 

Laten wij beginnen!

Het probleem van papiervisjes
Het papiervisje: een echte boekenwurm
Aanwezigheid van papiervisjes herkennen
Hoe komen papiervisjes in de ruimtes?
Zelf doen of uitbesteden?
Papiervisjes bestrijden met verschillende technieken
Protect Pest Control inschakelen

Papiervisjes bestrijden

Het probleem van papiervisjes

Papiervisjes, zilvervisjes en ovenvisjes behoren allemaal tot de familie franjestaarten, maar het papiervisje zorgt veelal voor de meeste schade. Ze houden van droge en warme leefomstandigheden en voeden zichzelf met cellulose. Papier bevat veel cellulose en dit is de reden waarom veel bedrijven zoals bibliotheken, boekenwinkels, archieven en musea overlast kunnen ervaren door papiervisjes.

Het papiervisje: een echte boekenwurm

Het papiervisje heeft over zijn hele lichaam schubben met een zilverachtige glans. De beestjes zijn erg snel en schieten vaak voor mensen langs. Ze worden ongeveer 1,5 cm lang en hebben 2 lange antennen aan hun kop en 3 lange aanhangsels aan het achterlijf. De vorm van het lichaam is te vergelijken met een worteltje. Ondanks het feit dat ze pootjes hebben kruipen ze met een soort slangachtige bewegingen voort. Hun zwakkere soortgenoten kunnen door papiervisjes worden opgegeten.

 

Eitjes van een papiervisje zijn ovaal en zo’n 0,8 millimeter lang. Het papiervisje lijkt erg op zijn soortgenoot, het zilvervisje en pas onder een microscoop kun je aan de hand van het patroon van de beharing duidelijk krijgen welke van de twee het nou precies is.

 

Papiervisjes kunnen het in de zon slechts een uur volhouden voordat zij verdrogen. De sterksten onder de papiervisjes kunnen wel 300 dagen zonder voedsel overleven! En gezien de gemiddelde leeftijd van 8 jaar is dit behoorlijk knap.

Papiervisjes bestrijden

Aanwezigheid van papiervisjes herkennen

Zoals gezegd leven papiervisjes graag in oude, tweedehands boeken. Maar ook in kranten of kasten waar men bijvoorbeeld toiletpapier bewaart kunt u papiervisjes aantreffen. Indien u een bedrijf heeft met veel papier is dit een ideale plek voor een grote papiervisjes plaag en kunt u altijd contact opnemen met Protect Pest Control, zodat wij u een maatwerk oplossing kunnen bieden.

Hoe komen papiervisjes in de ruimtes?

Papiervisjes zijn dol op droge omgevingen, in tegenstelling tot het zilvervisje dat liever op vochtige plaatsen verblijft en het ovenvisje dat graag de hitte opzoekt. Papiervisjes bewegen overdag zo min mogelijk en mocht u ze op een schuilplek betrappen zullen ze snel wegschieten in een kier of onder een deur door. Ook op zolder, waar mensen vaak spullen opslaan (denk aan oude foto’s en boeken) kunt u vaak papiervisjes vinden.
Maar ook achter behang dat niet goed aansluit of achter een warme CV-ketel of tussen plinten en onder vloerbedekking. Dit zijn niet belopen delen van de vloeren waar insecten over het algemeen rustig hun gang kunnen gaan.

Zelf doen of uitbesteden?

Protect Pest Control kan de papiervisjes plaag op een zeer betrouwbare manier bestrijden en u helpen met wering en preventie voor de toekomst. Een grote papiervisjes plaag onbehandeld laten op een plek waar u veel papier heeft, is ten zeerste af te raden.
De huisspin is een natuurlijke vijand van de papiervisjes en weet ze dan ook ongemerkt e besluipen en op te peuzelen. Dit kan een oplossing zijn voor papiervisjes in uw woning waar u niet zoveel last van heeft.

Papiervisjes bestrijden

Papiervisjes bestrijden met verschillende technieken

Het komt veel voor dat papiervisjes zich in isolatie- en verpakkingsmateriaal verstoppen, waardoor alleen hygiëne in een ruimte niet voldoende is om papiervisjes uit te sluiten. Wel moeten stapels kranten of tijdschriften liever hermetisch afgesloten worden om te voorkomen dat de papiervisjes zich hierin gaan nestelen. De noodzakelijkheid van de bestrijding hangt af van de situatie, aangezien dit bij het magazijn van een boekhandel bijvoorbeeld belangrijker zal zijn dan bijvoorbeeld in een horecabedrijf.

Protect Pest Control inschakelen

Protect Pest Control is een professionele ongediertebestrijder en hanteert veilige en succesvolle manieren om een dergelijke te bestrijden. Neem nu contact met ons op voor het plannen van een afspraak op locatie of voor advies en meer informatie

 

Contact (met Protect Pest Control)

Inspectie en advies op locatie door Protect Pest Control

Bestrijding door Protect Pest Control