tapijtkever op een geel tapijt

Tapijtkevers bestrijden

Snel en doeltreffende tapijtkeversbestrijding

Gewone en Australische tapijtkevers bestrijden

it kevertje legt zijn eitjes graag in oude vogel nesten en wespennesten, vaak denken mensen dan dat het beestje uit het tapijt komt. Dit is niet het geval, wanneer het tapijt gemaakt is van bijvoorbeeld wol (dierlijk materiaal) dan kan het beestje zich hiermee voeden. De larven die uit de eitjes komen zullen zich vervolgens voeden met dierlijk materialen. De larven kunnen grote afstanden afleggen waardoor het probleem zich dus snel kan ontwikkelen in uw woning of bedrijfsruimte.

Het volwassen kevertje kan goed vliegen en kan daardoor zomaar in uw woning of bedrijfsruimte terecht komen en zal daar eitjes afzetten. 

witte vacht van een tapijt

Het probleem van gewone & Australische tapijtkevers

Tapijtkevers vormen voornamelijk een groot probleem als zij nog larven zijn, de larf heeft namelijk kleine haartjes op hun lichaam waarop mensen als zij in contact komen met de haartjes die worden achter gelaten op bijvoorbeeld uw bed of kleding, allergisch kunnen reageren. Met als gevolg bultjes, jeuk en irritatie plekken op uw lichaam. Dit is iets wat bij bijvoorbeeld een hotel, herberg of een bed&Breakfast voor verwarring en vervelende situaties kan opleveren. De larven die zich voeden met dierlijk materialen kunnen schaden aanrichten aan alles wat van dierlijk materiaal is gemaakt, denk aan kleden, dierenhuiden, kleding, bouwvilt en opgezette dieren. De kwaliteit gaat hard achteruit als meerdere larven zich tegoed doen aan het materiaal. Neem dan ook contact op met ons als u bovenstaande klachten herkent, wij rekenen af met deze vervelende insecten.

bruine kever op een gelige ondergrond met twee kevers eronder

De gewone & Australische tapijtkever: een ongewone eter

De museumkever of gewone tapijtkever (Anthrenus verbasci) is zo’n 1,8 – 3,2 mm lang, dof zwart van kleur met 3 onscherpe dwarsstrepen over zijn schild. Larven van de tapijtkever eten de meest onwaarschijnlijke dingen eten, zoals wol, leer, veren en bont. U kunt dan ook kostbare kledingstukken verliezen als ze zich daaraan tegoed doen. Deze soort kever wordt vaak in vogelnesten aangetroffen en kunnen zich door zeer kleine naden en kieren werken. Voor taxidermisten bedrijven en musea zijn deze kevers zeer risicovol, omdat ze zich graag door opgezette dieren heen eten. Vrouwtjes leggen wel tot 3 generaties per jaar in vogelnestjes of wespennesten, gedroogd aas of wollen materialen.

 

De larven worden met dierlijke producten gevoed, maar de volwassen tapijtkevers kunnen buiten ook leven van nectar en stuifmeel van bloemen.
De Australische variant (Anthrenocerus australis) is donkerbruin of zwart en heeft 3 lichtgekleurde witte zigzag banden op zijn schild. Ze kunnen tot 3,4 mm lang worden en hebben qua leefwijze en voortplanting veel weg van de gewone tapijtkever.

Zelf doen of uitbesteden?

Protect Pest Control kan u helpen de tapijtkever op een veilige en effectieve manier te bestrijden. Protect Pest Control kan een keverplaag op een zeer betrouwbare manier bestrijden en u helpen met wering en preventie voor de toekomst. Een keverplaag onbehandeld laten is ten zeerste af te raden, omdat er aanzienlijke schade kan ontstaan.
Protect Pest Control is een professionele ongediertebestrijder er hanteert veilige en succesvolle manieren om de verschillende soorten kevers te bestrijden. Hieronder kunt u meer lezen over verschillende manieren van bestrijden bij elke soort kever die u kunt aantreffen.

Gewone & Australische tapijtkevers bestrijden met verschillende technieken

Beide soorten tapijtkevers kunnen bestreden worden met een naden- en kierenbehandeling. Daarnaast is het soms effectief om ook de wanden van kledingkasten en de kleding zelf op verschillende manieren te laten behandelen.

Protect Pest Control inschakelen

Protect Pest Control biedt u een passende maatwerk oplossing na een afspraak op locatie, wanneer het u uitkomt. Wij hebben jarenlange ervaring als bestrijdingsbedrijf en zijn gecertificeerd. Daarnaast hanteren wij een milieubewuste manier van bestrijding. Protect Pest Control bespreekt met u het aantal behandelingen dat nodig is om het door u gewenste resultaat te bereiken en geeft u tevens advies voor preventie na de bestrijding.

Heb je vragen? Wij bellen u terug!