Kakkerlakken bestrijden

Snel en doeltreffende kakkerlakkenbestrijding

Kakkerlakken, een kruipend gezondheidsrisico.

Kakkerlakken in uw restaurant, café, afvalverwerking of bakkerij? Dat is wel het laatste wat u wenst, zeker wanneer u met voedsel in uw bedrijf te maken hebt. Kakkerlakken zijn in feite kruipende gezondheidsrisico’s, het zijn ziekteoverbrengers zoals salmonella, dysenterie en diverse bacteriën en schimmels en ook hun uitwerpselen kunnen eczeem of astma veroorzaken. Bij een grote overlast kunnen de kakkerlakken qua geur aardig aanwezig zijn, deze geur produceren ze vanuit hun rugklier. Ziet u de eerste tekens van kakkerlakken, aarzel dan niet en neem z.s.m. contact op met Protect Pest Control.

kakkerlak ligt op wit brood

Het probleem van kakkerlakken

Kakkerlakken zijn vaak in keukens te vinden, waar ze het werkblad en de omgeving vervuilen. Zij hebben drie manieren voor het verspreiden van ziekteverwekkers; door hun uitwerpselen, de vervelling en het speeksel. Meer dan een broodkruimel of één druppel jus heeft een kakkerlak niet nodig om zich te voeden. Bij direct contact met voedsel dient u dit vrijwel altijd weg te gooien, vanwege gevaar van besmetting

De ziekten die zij kunnen verspreiden zijn behoorlijk gevaarlijk, denkt u aan; salmonella, dysenterie, tyfus, tuberculose en hepatitis. Daarnaast kan besmet voedsel zorgen voor parasitaire aandoeningen, schimmelinfecties en maag- en darmontstekingen bij mens en dier.

Een kakkerlakkenplaag heeft niet altijd met de hygiëne te maken, als ze aanwezig zijn is het zaak om de hygiëne goed op orde te hebben dit draagt bij voor een goede bestrijding. In bijvoorbeeld appartementencomplexen is het makkelijk voor de kakkerlak om zich te verspreiden naar de andere appartementen op zoek naar voedsel. Kakkerlakken planten zich razendsnel voort en voordat u weet krioelt het appartement van dit ongedierte.

Dit is vaak erg vervelend voor mensen, omdat ze zich soms schamen of angstig worden van de wegschietende beestjes. Protect Pest Control ziet dit regelmatig gebeuren en kan u op een veilige en effectieve manier helpen om van de kakkerlakken af te komen. Zo bestrijden wij alle soorten kakkerlakken op de beste manier.

Soorten kakkerlaken:

Duitse kakkerlak

De Duitse kakkerlak (Blattela germanica) komt in Nederland het meeste voor. Hij is bruin met twee zwarte strepen op de borstschild en ongeveer 1,5 centimeter lang. De vleugels zijn even lang als het achterlijf. Ze leven gemiddeld ongeveer een half jaar en vervellen tot 7 keer tijdens hun leven. Jaarlijks legt de Duitse kakkerlak ongeveer 7 eipakketjes, waar ongeveer 30 kakkerlakken in zitten. Het duurt tussen 2 en 5 weken voordat de eitjes uitkomen.

De Duitse kakkerlak kan makkelijk een maand zonder voedsel overleven en eet in feite alles. Deze beestjes komen vooral voor op donkere en vochtige plaatsen en ontwikkelen zich erg goed bij hoge temperaturen. Laat ons u nu helpen met het bestrijden van de Duitse kakkerlak.

Oosterse kakkerlak

De Oosterse kakkerlak (Blatta orientalis) is rood bruin tot blauw zwart van kleur en 2 tot 2,8 cm lang. De volwassen kakkerlak leeft ongeveer 9 maanden. De ei pakketjes van een Oosterse kakkerlak bevat met ongeveer 8 de helft minder dan die van de Duitse. De ontwikkeling van de eieren ontwikkelen zich ook trager, dit duurt ongeveer tussen de 1 en 4 jaar voordat het dier volwassen is. Ook deze soort houdt van een donkere, warme en vochtige omgeving. Bij verwarmingen, warmwaterleidingen, keukenkastjes en koelkasten kun je vaak hele groepen aantreffen. De Oosterse kakkerlak eet alles, maar is extra dol op zoet en zetmeelrijk voedsel. Als ze in aanraking komen met voedsel kunt u dit beter weggooien, vanwege de ziekteverwekkers die deze soort met zich meedraagt.

Amerikaanse kakkerlak

De Amerikaanse kakkerlak (Periplaneta americana) is roodbruin met een glans op het schild met lichtgele vlekken op de vleugels en borstschild. Mannetjes hebben vleugels die achter het achterlijf uitsteken bij vouwtjes bedekken de vleugels juist het achterlijf. Het is een grote kakkerlakken soort van 2,7 tot 4,5 cm lang en leeft ook vrij lang; namelijk ruim twee jaar.

In dien u last heeft van een Amerikaanse kakkerlakkenplaag is het raadzaam om direct contact op te nemen met Protect Pest Control, aangezien deze soort zich razendsnel voortplant. Nog sneller dan de overige kakkerlakken! Ze produceren zo’n 20 tot 60 eipakketjes tijdens hun leven en per pakket zitten daar ongeveer 16 nimfen in. De ontwikkeling van de eitjes tot volwassen duurt ongeveer 6 tot 10 maanden bij deze grotere soort.

kakkerlakken bij een wit rooster

Aanwezigheid van kakkerlakken herkennen

Lang voordat u één kakkerlak zult zien, wonen er waarschijnlijk al tientallen bij u in huis, omdat een kakkerlak zich uitstekend onzichtbaar kan maken. Zij houden zich over het algemeen overdag rustig en komen ‘s nachts tot leven, ze zijn dan ook lichtschuw. Hoe sneller u hun aanwezigheid opmerkt, hoe sneller Protect Pest Control voor u kan ingrijpen.

Vanaf het moment dat u overdag kakkerlakken gaat zien is dat meestal indicatie dat u al te maken heeft met een plaag. De verstopplekken in huis zitten dan waarschijnlijk al vol met kakkerlakken, waardoor de overgeblevenen gaat wandelen en op zoek gaan naar nieuwe kieren en naden om in te verblijven.

Kakkerlakken leggen ei pakketjes met meerdere eitjes in de omgeving van hun schuilplaatsen. Daarnaast vervellen ze een aantal keer tijdens hun ontwikkeling  en kunt u soms een doorzichtig vliesje vinden; dit is hun oude vervellingshuidje. Ei pakketjes en vervelling vliesjes zijn een tweede indicatie voor een kakkerlakkenplaag.

Een ander kenmerk van een kakkerlakkenplaag is het vinden van uitwerpselen in uw huis. Ze zijn erg klein en lijken op een restje gemalen koffie. De voorraadkast zijn plekken waar kakkerlakken zich graag tegoed doen aan het eten van mensen. Ze vreten zich makkelijk een weg door verpakkingsmateriaal en karton heen, dus dat zal ze in feite nooit tegenhouden.

Hoe groter de plaag, hoe erger de stank. Voor sommige mensen zelfs misselijkmakend, maar voor de kakkerlakken een manier van communicatie. De rugklier scheidt feromonen af en hierdoor weten kakkerlakken van elkaar wanneer ze klaar zijn voor voortplanting en kunnen ze elkaar herkennen. Mocht u de stank al ruiken, ei pakketje of vervellingen vinden dan is de kakkerlakkenplaag waarschijnlijk al vrij groot. Protect Pest Control zal met hun kennis en expertise de plaag op een veilige en milieuvriendelijke manier voor u te bestrijden.

bruine kakkerlak met grote voelsprieten dat op een witte meubel staat

Hoe komen de kakkerlakken in de ruimtes?

Behalve de kakkerlakken zoals de Bos kakkerlak en de Noorse kakkerlak die zich in de vrije natuur bevinden, worden de Duitse, Oosterse en Amerikaansen kakkerlak bijna altijd zelf in uw bedrijf gebracht door transport en tropische levensmiddelen. Ook is het mogelijk dat ergens de plaag zo groot geworden is dat de kakkerlak zich verplaatst door panden via leidingen, naden en kieren en zo bij u binnenkomt.

Apparaten die warmte produceren, machines, ovens en uiteraard de verwarming zijn goede plaatsen voor overleving voor een kakkerlak. Naast voedsel, waar de meeste soorten wel een maand zonder kunnen, moeten deze plaagdieren wel veel water drinken. Rioleringen en waterleidingen zijn daarom ook favoriete verstopplekken.

Zelf doen of uitbesteden?

Een kakkerlakkenplaag onbehandeld laten is ten zeerste af te raden, omdat dit kan leiden tot een ware plaag en de risico’s op het overdragen van ziektes dan niet meer voorkomen kunnen worden.
Protect Pest Control hanteert veilige en effectieve technieken om succesvol de kakkerlakken op de juiste manier te bestrijden. In gevallen dat de plaag zich enorm heeft uitgebreid door een pand is dit alleen nog door een professioneel te bestrijden. Neem nu contact op met Protect Pest Control voor het plannen van een afspraak op locatie of voor advies en meer informatie. 

Kakkerlakken bestrijden met verschillende technieken

Kakkerlakken zijn te bestrijden via verschillende technieken namelijk:

Met gel: dit is een bestrijdingsmiddel in de vorm van gel. Een gelbehandeling wordt veelal door ons toegepast, voordeel van deze behandeling is dat de kakkerlakken niet gaan vluchten van deze bestrijdingstechniek waardoor de bron op zijn plek blijft zitten en zo gecontroleerd bestreden kan worden. Nog een bijkomend voordeel is dat klanten niet hun bedrijf hoeven te verlaten voor een aantal uur en de bedrijfsactiviteiten gewoon door kunnen gaan, het is veilig voor mensen en dieren.

Spuiten en of vernevelen: De vloeistof wordt in naden en kieren gespoten waar de kakkerlakken verblijven, nadeel van deze methode is dat de kakkerlakken hem op een rennen zetten en zich dan verspreiden, tevens moet in veel gevallen de bedrijfsruimte voor 3 uur verlaten worden. Voordeel is dat er veel kakkerlakken in een korte tijd bestreden worden. Deze methode wordt vaak toegepast bij grote overlast van kakkerlakken

Protect Pest Control inschakelen

Protect Pest Control biedt u een passende maatwerk oplossing na een afspraak op locatie of telefonisch contact. Zo helpen wij u via de beste manier om kakkerlakken te bestrijden. Wij hebben jarenlange ervaring als bestrijdingsbedrijf en zijn gecertificeerd. Daarnaast hanteren wij een milieubewuste manier van bestrijding. Protect Pest Control bespreekt met u het aantal behandelingen dat nodig is om het door u gewenste resultaat te bereiken en geeft u tevens advies voor preventie na de bestrijding.

Heb je vragen? Wij bellen u terug!