Muizen bestrijden

Snel en doeltreffende muizenbestrijding

Muizen weten de weg naar uw bedrijf wel te vinden

Muizen kunnen overal terecht komen, zoals ook in uw bedrijfsruimte of de omgeving daarvan. Ze kunnen meeliften met transport, komen binnen via bouwtechnische gebreken, openstaande deuren enz. Indien u last heeft van deze kleine knaagdieren dan weet Protect Pest Control hier wel raad mee, wij zijn een specialist in het weren en bestrijden van knaagdieren.

Het muizenprobleem

Als er in uw bedrijf een muizenplaag heerst, dan is dat in eerste instantie heel vervelend en hinderlijk, maar dit brengt ook de nodige gevaren met zich mee voor u en eventueel uw klanten. Muizen zijn ziekte verspreiders zoals Salmonella, Leptospirose en het Hantavirus en bevuilen de ruimtes met hun uitwerpselen, urine en speeksel, hiermee verspreiden ze ziektes waardoor u en uw klanten hiermee in aanraking kunnen komen.  Tevens zijn het echte knagers dit komt omdat de tanden van een knaagdier blijft doorgroeien, om deze knaagtanden kort te houden moeten ze veel knagen. Hier kan schade door ontstaan aan hout, plastic, verpakkingen en in het ergste geval bedrading. Buiten dat dat een vervelend kostenplaatje kan opleveren kan dit ook gevaar opleveren van kortsluiting en brand. Als of dit nog niet genoeg is levert dit probleem ook nog imago schade op als klanten de knaagdieren gaan zien of hun sporen. Protect Pest Control adviseert u vooral vanwege deze redenen om het bestrijden van muizen heel serieus te nemen en op zorgvuldige wijze de plaag te laten bestrijden.

Ze eten zo rond de 5 gram in kleine hapjes per keer en hebben een talent om voedselvoorraden te vinden. Door al deze kleine beetjes is de kans vaak groot dat in voorraad ruimtes meerdere soorten voedsel aangetast wordt en ziekteverwekkers overgedragen kunnen worden. Eenmaal aangetast is het voedsel niet meer eetbaar, want risico op besmetting en overdracht van bacteriën is dan te groot. Protect Pest Control adviseert u dan ook om dit voedsel voor alle zekerheid weg te gooien.

Los van deze problemen is er ook vaak immateriële schade aan mensen die in aanraking komen met muizen. Veel mensen hebben namelijk een bepaalde angst voor deze dieren of worden hier onrustig van. Ook kunt u er goed van schrikken als er ineens een muis langs u heen schiet, juist op een onverwachts moment. Tenslotte vinden mensen het weleens lastig om toe te geven aan het muizenprobleem, omdat ze bang zijn dat dit te maken heeft met slechte hygiëne. Dit hoeft absoluut niet zo te zijn, want muizen houden gewoon van droge, warme plekken waar ze voedsel kunnen vinden.

Soorten muizen

Huismuis

Er zijn verschillende soorten muizen waar u overlast van kunt ondervinden. De veelvoorkomende huismuis (oftewel de Mus musculus L.) kunt u herkennen aan de vrij kleine poten en kop, met behoorlijk grote oren. Het lijfje is ongeveer 7 – 10 cm lang zonder de staart, die ongeveer hetzelfde telt of soms langer is. Ze wegen tussen de 15 – 30 gram en zijn op hun rug lichtbruin tot donkergrijs. Hun buik heeft vaak een lichtere kleur. Een huismuis leeft gemiddeld een jaar en is vooral ‘s nachts actief.

Een wijfje werpt in haar leven gemiddeld 6 tot 10 keer en krijgt per keer 5 of 6 jongen. Een muizen jong is na 2 maanden al volledig geslachtsrijp en aangezien de draagtijd van een muis maar 3 weken is kan de populatie erg snel toenemen.

 

Bosmuis

De bosmuis (oftewel de Apodemus sylvaticus L.) is in tegenstelling tot de huismuis vrij flink. Hij heeft een spitse snuit, grote uitstaande oren, een lange staart en grote zwarte ogen. Het lijfje is ongeveer 7,4 – 10,7 cm lang zonder de staart, die ongeveer 7,3 – 11,5 cm telt. De bosmuis heeft een licht-geelbruin tot donkerbruine rug, met een lichte buik. De rug en buikzijde worden kenmerkend gemarkeerd door een oranje-bruine scheidingslijn. De staart huid van de bosmuis is op sommige plaatsen flinterdun. Pak je een bosmuis bij de staart, dan is de kans groot dat de huid er vanaf wordt gestroopt.

Een wijfje werpt jaarlijks gemiddeld 2 tot 4 keer en krijgt per keer tot 7 jongen. Bosmuizen zijn echte gravers en klimmers en door hun lange achterpoten kunnen ze 60 – 65 cm hoog en 40 -80 cm ver springen. Ze hebben een voorkeur voor bosranden met dichte ondergroei, open bosplekken met struikgewas of tuinen met bomen en struikgewas.

Kenmerkend voor bosmuizen is overigens dat zij voerdoosjes vaak vol slepen met steentjes.

Veldmuis

De veldmuis (oftewel de Microtus arvalis Pallas.) heeft een staartje dat veel korter is dan het lichaam. Deze neemt slechts ⅓ van het lichaam in beslag. Hij heeft een plompe bouw, met een plompe snuit, in de vacht verborgen ogen en oren en maakt een kortharige, gladde indruk. Het lijfje is ongeveer 9,5 – 12 cm lang zonder de staart. De veldmuis kunt u herkennen aan een bruin tot grijsbruine rug met kleurvariaties tot het zwart toe. De buik is vaak lichter tot lichtbruin.

Veldmuizen zijn uitstekende gravers en leven bij voorkeur op droge, zonnige en beschutte plaatsen. Meestal plekken met ruige en dichte plantengroei. Alleen de bovenrand van de veldmuis is goed zichtbaar, want verder is het een gedrongen muis dat meer lijkt op een bolletje vacht.

Een wijfje werpt jaarlijks gemiddeld 5 tot 6 keer en krijgt per keer tot 6 jongen. De jongen zijn al na 25 dagen geslachtsrijp en zij leven iets langer dan de huismuis en bosmuis, namelijk gemiddeld een jaar tot 16 maanden.
Kenmerkend voor veldmuizen is dat zij vrijwel nooit klimmen en springen.

Aanwezigheid van muizen herkennen

Overdag zullen deze nachtdieren zich niet snel laten zien, maar aan de hand van geluidjes in de avond of tijdens de nacht kunt u ze vaak horen. Daarnaast zullen ze bewijs achterlaten van aangevreten verpakkingen en soms zelfs bedrading. Protect Pest Control adviseert u om bij de volgende signalen in ieder geval zo snel mogelijk contact op te nemen.

Zeker wanneer u muizenkeutels in de ruimtes aantreft, omdat dit vrij concreet bewijs is dat er meerdere muizen in de omgeving zijn. Een muis zal zo’n 50 tot 80 keutels per dag achterlaten en deze kunt u op alle plaatsen aantreffen waar de muizen eten en lopen. Ze zien eruit als grote hagelslag en in het geval dat de keutels nog zacht zijn bestaat het grote vermoeden dat de muizenplaag actief is. Protect Pest Control adviseert u in ieder geval om de muizenkeutels zo snel mogelijk opruimt, maar dat u deze niet aanraakt en oppast met contact bij het schoonmaken. Ook is het verstandig om dat gebied de tijd erna te controleren, omdat dit blijkbaar een deel uitmaakt van de leefomgeving van de muizen. Men vindt vaak veel keutels op plekken met voedselvoorraden, bij keukenkastjes of langs de muur.

Ook bij knaagschade, die u kunt herkennen aan de vorm van groeven die ongeveer een millimeter uit elkaar staan. Binnen in uw bedrijfspand kunt u vaak knaagschade aantreffen aan meubels, plinten of plastic bakken waar eten in wordt bewaard. Mocht u knaagschade aantreffen op bedrading neem dan onmiddellijk contact op met Protect Pest Control, omdat dit in sommige gevallen brand kan veroorzaken.

Omdat muizen nieuwsgierige, onderzoekende beestjes zijn, lopen ze vaak in het donker de hele ruimtes door. Het zicht van een muis is niet zo goed als hun reukvermogen en gehoor, dus licht hebben ze niet nodig.

U heeft het vast weleens gehoord: als u één muis ziet, zijn het er zeker meer. Dit is geen fabeltje. Muizen leven in groepjes en bouwen hun nesten graag in de buurt van voedsel en water. Ze gebruiken hiervoor takjes, papier, afgeknaagd karton of isolatiemateriaal. Ook worden hun eigen haren gebruikt. Het kan makkelijk voorkomen dat groepen muizen per jaar rond de 2.000 nakomelingen kunnen produceren en de plaag op dat moment niet meer zo makkelijk tegengegaan kan worden. Protect Pest Control neemt een muizenplaag daarom ook zeer serieus en acht bestrijding in en om bedrijfsruimtes noodzakelijk.

Hoe komen de muizen in de ruimtes?

Huismuizen komen vooral voor in gebouwen en leven vaak boven plafonds. Krassende geluiden in de avonduren worden vaak veroorzaakt door muizen die op zoek zijn naar eten. Ze kunnen zich heel klein maken en passen door kleine gaatjes, soms zo klein als een potlood. Spouwmuren zorgen vaak voor leuke klimmuren voor de muis en zo komen ze van de ene verdieping op de andere. Ook dit zijn geluiden waar u op kunt letten.

Zelf doen of uitbesteden?

Protect Pest Control kan de muizenplaag op een zeer betrouwbare manier bestrijden en u helpen met wering en preventie voor de toekomst. Een muizenplaag onbehandeld laten is ten zeerste af te raden, omdat de muizenplaag tot in de duizenden kan lopen en de risico’s op het overdragen van ziektes dan niet meer voorkomen kunnen worden.

Protect Pest Control is een professionele ongediertebestrijder en hanteert veilige en succesvolle manieren om een muizenplaag te bestrijden. Zelf proberen om de plaag tegen te gaan is vaak onvoldoende, omdat u dan enkel de muizen zult bestrijden die zich laten vangen. De nesten die zich dan verbergen in de spouwmuren of verdiepingen dan blijven vaak onbehandeld.
Neem nu contact op met Protect Pest Control voor het plannen van een afspraak op locatie of voor advies en meer informatie.

Verschillende soorten muizen bestrijden met verschillende technieken

Protect Pest Control is een professionele ongediertebestrijder en hanteert veilige en succesvolle manieren om muizen te bestrijden. We hebben verschillende manieren om muizen te bestrijden, afhankelijk van de omvang van de plaag en de te bestrijden omgeving. Uiteraard hanteren wij de meest veilige methodes om te bestrijden, voor zowel u en uw werknemers. Tevens registreren wij alles in een digitaal logboek.

Protect Pest Control inschakelen

Protect Pest Control biedt u een passende maatwerk oplossing na een vrijblijvende afspraak op locatie, wanneer het u uitkomt. Wij hebben jarenlange ervaring als bestrijdingsbedrijf en zijn gecertificeerd. Daarnaast hanteren wij een milieubewuste manier van bestrijding. Protect Pest Control bespreekt met u het aantal behandelingen dat nodig is om het door u gewenste resultaat te bereiken en geeft u tevens advies voor preventie na de bestrijding.

Neem vrijblijvend contact op met ons!

Heeft u bepaalde vragen of wilt u meer weten over onze diensten voor het verwijderen en bestrijden van de muizen? Neem dan snel contact met ons op. Door vandaag nog een afspraak te maken weet u zeker dat u binnen no time van uw muizen af zult zijn.

Heb je vragen? Wij bellen u terug!